Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LollyBB
    26. Svibanj 2020. 22:47

Ne bih se složila s teorijom "i mi smo to koristili pa smo živi i zdravi". Koliko smo zdravi svjedoče bolnice pune mladih bolesnih ljudi. Ne govorim sad isključivo o hodalicama, ali s godinama se dolazi do novih spoznaja, otkrića. To je normalno tako da su se i upute vezano za prehranu i korištenje hodalica isto promijenile. Koliko sam čitala, liječnici, ortopedi su protiv, a neke zemlje kao Kanada, su u potpunosti zabranile prodaju hodalica.
    Ja je nisam ni planirala kupiti, a jasno mi je koliko je teško uz živahnu bebu išta napraviti, skuhati ili otići na wc. Uglavnom sam solo s bebom tako da sam kupila vrtić pa ga stavim unutra da se malo igra dok nešto sitno obavim. Mislim da nikad nije bio više od pola sata unutra i to kad bi se baš zaigrao. 
    To je moje mišljenje, a naravno, svatko radi kako misli da je najbolje.

Emax
    27. Svibanj 2020. 08:41

Moje dijete nije NIKAD bez nadzora!!!
    Sto se tice hodalica i ja sam skepticna te smo odlucili za sad ne kupovati! Najvise zbog toga sto se remeti prirodan tok hodanja ne pocinje u stranu nego pravo i on ce sam kad njegovi mišići budu dovoljno jaki to i napraviti ne zelim da ga pozurujem u tome ali ipak ko se odluci na to ne osudjujem svako mora naci svoj nacin i to je sasvim uredu! Ima puno tema koje su zanimljive i koje roditelje dovodi do velikog polemisanja kao npr dopuštate li djeci gledati tv i tako slične stvari? Ayla, Aurora, Noemi gdje ste vi????

27. Svibanj 2020. 10:01

Emax

Sto se tice hodalica i ja sam skepticna te smo odlucili za sad ne kupovati! Najvise zbog toga sto se remeti prirodan tok hodanja ne pocinje u stranu nego pravo i on ce sam kad njegovi mišići budu dovoljno jaki to i napraviti ne zelim da ga pozurujem u tome ali ipak ko se odluci na to ne osudjujem svako mora naci svoj nacin i to je sasvim uredu! Ima puno tema koje su zanimljive i koje roditelje dovodi do velikog polemisanja kao npr dopuštate li djeci gledati tv i tako slične stvari? Ayla, Aurora, Noemi gdje ste vi????

Neki su protumacili kako ti zelis ostavit dijete bez nadzora iako si jasno napisala u objavi "dok posmatras dijete".. No dobro 
    Ja nemam nista protiv crtica moj mali gleda ujutro dok ja sjedim pored i pijem kavu ne vidim nista lose u tome.. Pa djeca su trebaju se igrat i gledat crtice.. Ne mislim ostavit ga da pola dana sjedi pred tv - om ucit cu ga da se igra sa vrsnjacima vani kad god to vrijeme dopusta ali pogledati neki normalan crtic nezelim mu to uskratiti. U svakom slucaju su crtici bolja opcija od davanja mobitela djeci da sami cackaju po njemu ili da im mobitel sa 2 ili 3 godine bude jedino sto ih smiri. 

PatyDi
    27. Svibanj 2020. 12:00

Manich

Emax

Neki su protumacili kako ti zelis ostavit dijete bez nadzora iako si jasno napisala u objavi "dok posmatras dijete".. No dobro
    Ja nemam nista protiv crtica moj mali gleda ujutro dok ja sjedim pored i pijem kavu ne vidim nista lose u tome.. Pa djeca su trebaju se igrat i gledat crtice.. Ne mislim ostavit ga da pola dana sjedi pred tv - om ucit cu ga da se igra sa vrsnjacima vani kad god to vrijeme dopusta ali pogledati neki normalan crtic nezelim mu to uskratiti. U svakom slucaju su crtici bolja opcija od davanja mobitela djeci da sami cackaju po njemu ili da im mobitel sa 2 ili 3 godine bude jedino sto ih smiri.

Izmedju ostalog pise "otici do wc-a" sto je ostavljanje bez nadzora. Nema veze, idemo dalje.
    Za crtice nisam apsolutno nis komentirala kao nitko drugi, a vidim ti se stalno opravdavas 🤔 Ali da treba izbjegavati bilo kakav ekran cim duze je sasvim jasno i logicno. Mozda ta kava traje 5 min, a mozda sat vremena 🤷🏼‍♀️

27. Svibanj 2020. 12:31

DijMar

Manich

Emax

Izmedju ostalog pise "otici do wc-a" sto je ostavljanje bez nadzora. Nema veze, idemo dalje.
    Za crtice nisam apsolutno nis komentirala kao nitko drugi, a vidim ti se stalno opravdavas 🤔 Ali da treba izbjegavati bilo kakav ekran cim duze je sasvim jasno i logicno. Mozda ta kava traje 5 min, a mozda sat vremena 🤷🏼‍♀️

A sta ti svoje dijete nosis na wc dok ides pisat i da me izvinu na rijecniku kakat? Opravdavam kome? Tebi? Cura je spomenula ja komentirala ne opravdavam ae nikome sto radim sa vlastitim djetetom a najmanje tebi. E i ne traje sat vremena kava vec 2h i bas uzivam u njoj.. 🤣😂 Eto kad te toliko zanima koliko dugo mi dijete gleda crtice.. 🤭🤭

Mila12
    27. Svibanj 2020. 13:23

Kod mene cu crtici tocnije televizija/mobitel itd. Jos vece “ne “nego hodalica. Cemu da dijete gleda televiziju? Treba se malo o tome i informirat kako malim bebama doslovno mozak prestane raditi kad bulje u to, a koliko je tek stetno za oci. Moje dijete nece do druge godine gledat televiziju. A ni poslje sumnjam da cu joj nesta pretjerano davat. Kod nas tv ionak se upali navecer samo ako ima neki dobar film pogledati. 

Emax
    27. Svibanj 2020. 15:12

Manich tesko je ovdje ista napisat bez da neko svaku rijec vaga izgleda 😂 mozemo polemisat koliko hoces djeca i dok su pod stalnim nadzorom zna se desit da padnu okliznu i svasta nesto nazalost! Hocu li ja svoje dijete voditi na wc sa sobom moja je stvar i ako hocu i ako necu koga briga kao i za hodalicu i tv i sve ostalo al ako vec pišemo ovdje o tome razmjenjujemo mišljenja cemu to vaganje majka mu stara!!!

PatyDi
    27. Svibanj 2020. 15:52

Manich

DijMar

Manich

Emax

A sta ti svoje dijete nosis na wc dok ides pisat i da me izvinu na rijecniku kakat? Opravdavam kome? Tebi? Cura je spomenula ja komentirala ne opravdavam ae nikome sto radim sa vlastitim djetetom a najmanje tebi. E i ne traje sat vremena kava vec 2h i bas uzivam u njoj.. 🤣😂 Eto kad te toliko zanima koliko dugo mi dijete gleda crtice.. 🤭🤭

Rijec je bila o HODALICI i ostavljanju bez nadzora. Ostavit ga na minutu dvije u kreveticu nije isto kao u hodalici, ali ovdje svatko cita i tumaci sebi kak kome pase...
    Previse se ti ovdje hvalis sa stvarima koje radis, malo se zapitaj tko cita ovo, tko te zna i nemoj se cuditi ak te netko prijavi da se vucaras okolo sa raznim tipovima i ispijas kave dok ti beba gleda tv...bez brige, vjerojatno nitko nije bas toliko zlocest, ali svasta si ti ovdje pisala pa se svasta moze iz tog izvuci van

PatyDi
    27. Svibanj 2020. 15:53

Mila12

Kod mene cu crtici tocnije televizija/mobitel itd. Jos vece “ne “nego hodalica. Cemu da dijete gleda televiziju? Treba se malo o tome i informirat kako malim bebama doslovno mozak prestane raditi kad bulje u to, a koliko je tek stetno za oci. Moje dijete nece do druge godine gledat televiziju. A ni poslje sumnjam da cu joj nesta pretjerano davat. Kod nas tv ionak se upali navecer samo ako ima neki dobar film pogledati.

Ti si ocito pogrijesila grupu, oces kod nas u wapp? 🤭

LollyBB
    27. Svibanj 2020. 17:03

Mi doma slabo gledamo tv jer jednostavno ne stignemo. Navečer pogledamo nešto, ali u zadnje vrijeme ni to jer svi moji pokušaji da odgledam film završe spavanjem nakon 5 min.  Nemamo naviku držati uključen tv bez da ga itko gleda tako da mali isto tako ne gleda. Iskreno, ne znam šta će bebi od 8 mjeseci crtići kad ionako ništa ne kuži, a buljenje u ekran ne donosi neke benefite. Mislim da su preporuke do cca 3.god suzdržati se od izlaganja djece tv i mob zbog utjecaja na njihov mozak. Vidjet ćemo kako će biti kad malo poraste, ali za sada je tako. Tu i tamo bih uključila vijesti kad je počelo ovo s koronom pa sam vidjela da bulji u tv tako da im je svejedno, crtići, vijesti...dok su tako mali, ne vidim svrhu. 
    Za čas se navuku na ekran. Imam primjere u obitelji, a i na poslu jer radim s djecom. Bolje što kasnije, moje mišljenje. Neće ih zaobići tehnologija u životu, sigurna sam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI