Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rainbow_Hope 🌈
    23. Svibanj 2025. 15:54

Regina hvala ti na utješnim riječima i podršci ❤️❤️❤️ I moja prva curica je bila 3650, a rođena je 2 tjedna prije termina, tako da opet očekujem veću bebu. A vrijednosti su mi bile prva 5,1, nakon 60 min 11,2 i nakon 120 min 8,7

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

lea25
    23. Svibanj 2025. 16:14

Ja sam na bolovanju bila svaki put od transfera, sto me iznenadilo jer doktor ima valjda 70 godina i inače nikad nije bilo govora o nekom bolovanju, čak i kad sam imala neke tegobe uvijek sam bježala općoj praksi. Od 3.3. Sam na običnom bolovanju koje je zatvorio, pa s 1.4. otvorio komplikacije. Mislim da nebi trebalo biti problema s otvaranjem komplikacija, čak sam od jedne sestre čula da neki Dr svaku IVF trudnocu od početka smatraju “rizičnom” u smislu bolovanja.

Jel se nekoj od vas dogodilo da ne može probaviti ništa slatko? Ja sam stvarno osoba koja može pojesti pola nutelle na žlicu i za predjelo milku 300g, uživala sam uvijek u čokoladi, pretjerano doslovno. Od kad sam trudna doslovno ne mogu staviti šećera u čaj, kolač ili keks mogu ako isključivo nemaju čokolade u sebi, čokoladu samu ni slučajno jer dođe do užasne mučnine koja traje dan i noć. Živim na kiselom, limun jedem bez ičega. Ne mogu vjerovat da sam to ja, sve slano može, ali slatko ni Kraš s mlijekom🫣

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.🧊
    Termin: 16.11.⭐️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 10.6 . ~

• leia
    23. Svibanj 2025. 16:21

Regina kako je tebi sad na mirovanju? Jel uspijes zbog starije curice?

Lea25 ajmee, ja sam mislila da sam ja jedina. Ko da si mene opisala 😅 prije sam uvijek birala slatko prije slanog, a sad od slatkog mogu jedino sladoled hahaha

leia.forum123@gmail.com

Nikkitta
    23. Svibanj 2025. 16:32

Lea25 ne mogu slatko ni pod razno od kad sam trudna, čokoladu ni slučajno. Voće je domet, svaki dan zelena jabuka i kivi, a isto sam žvakala sirovi limun više puta jer mi je odgovaralo. 
    Rainbow Hope drži se, sad kad je Regina to malo detaljnije u svom primjeru objasnila, možda i nije sve tako strašno da se ne može izregulirati već kroz koji tjedan. Te naše moderne trudnoće i moderne pretrage, provjeravaju svašta što prije nisu, i onda nas samo stresiraju. 😅
    Plavuša meni je frendica neki dan poslala svoj baby watcher na posudbu, ali ne usudim ga se sama po prvi put koristit. Budem odnijela na uzv kod gina da mi on pokaže i ako zaključim da bi me to traženje otkucaja stresiralo, neću to koristiti. 🤷🏼‍♀️ 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022.-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
    05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!

Nala48
    23. Svibanj 2025. 16:34

Moram priznati da se i meni drastično smanjila želja za slatkim, a bome i slanim. Prije sam često na poslu znala pojesti kekse, kolače, pa onda još i doma, a sada više skoro uopće nemam potrebe. Pojedem tu i tamo sladoled, 1-2 ledene kocke ili Kinder Bueno i to mi je i više nego dovoljno za cijeli dan. Slano ne jedem skoro uopće (nisam ni prije baš često), tu i tamo neke kokice ili Lays Salsa.

Prva tri mjeseca sam mlatila po kiselim gumenim bombonima i Skittlesima jer mi je jedino to pomagalo da barem privremeno smanjim mučninu, ali hvala bogu to me prošlo jer sam si od toliko limunske kiseline u njima već lagano spalila jezik.

• Maravillosa
    23. Svibanj 2025. 16:43

Lea25 Meni se isto uzasno gadilo slatko i bila mi je muka na samu pomisao na slatko sve negdje do 16.tjedna kada su prosle mucnine. Ja sam to povezala sa deckicem, jer sa curama mi je bilo skroz suprotno iako znam da to nema veze😂 
    Otkad su prestale mucnine tamanim slatko ko luda!
    Ali srecom danasnji OGTT je uredan.
    Rainbow Hope Vjerujem da si zabrinuta, ali bit ce sve ok. Ja sam u prosloj trudnoci imala povisenu guk na OGTT-u i samo sam izbacila rafinirane ugljikohidrate i voće, ostalo sam sve jela normalno.

Prema danasnjim nalazima sam anemicna, ne strasno, ali trebam suplement.Ima netko preporuku kaj da uzmem u ljekarni? Ionako muku mucim sa zatvorom, sad ce mi od zeljeza biti jos gore🙈

💜2016.
    🩷2019.
    💙 4.9.2025.🙏🏼

Nala48
    23. Svibanj 2025. 16:57

Maravillosa

Lea25 Meni se isto uzasno gadilo slatko i bila mi je muka na samu pomisao na slatko sve negdje do 16.tjedna kada su prosle mucnine. Ja sam to povezala sa deckicem, jer sa curama mi je bilo skroz suprotno iako znam da to nema veze😂
    Otkad su prestale mucnine tamanim slatko ko luda!
    Ali srecom danasnji OGTT je uredan.
    Rainbow Hope Vjerujem da si zabrinuta, ali bit ce sve ok. Ja sam u prosloj trudnoci imala povisenu guk na OGTT-u i samo sam izbacila rafinirane ugljikohidrate i voće, ostalo sam sve jela normalno.

Prema danasnjim nalazima sam anemicna, ne strasno, ali trebam suplement.Ima netko preporuku kaj da uzmem u ljekarni? Ionako muku mucim sa zatvorom, sad ce mi od zeljeza biti jos gore🙈

Za suplement za željezo nemam preporuku, ali za zatvor ti mogu preporučiti Redovitu, što su zapravo psilijum ljuskice u kapsulama. Sigurne su za trudnice i meni stvarno pomažu, a još otprije imam problema s probavom, lijena crijeva i sindrom iritabilnog crijeva. Prvih par tjedana mi se znalo dogoditi da preko tjedan dana uopće ne obavim veliku nuždu. Ovo se pije prvo 3 kapsule dnevno, pa 3x2, pa 3x3. Ja si povećam svaka 2 dana dozu.

Nikkitta
    23. Svibanj 2025. 17:12

Maravillosa meni su moje nutricionistice preporučile Laktoferrin od Nutrineda za željezo, smije se u trudnoći, uzima se 3x2 dnevno. Suplement mi je stigao nedavno, ali nisam još krenula uzimati, planiram uskoro. Znam da krenu povećane potrebe bebe za željezom negdje od 20 tt, a meni je feritin 23, to dosta nisko što se tiče zaliha, iako mi je serumsko željezouvijek uredno. Beba će sigurno trošit zalihe, pa si moram to nadopuniti. Ova doza željeza u prenatalu je preniska. Druga opcija koju sam razmatrala je Solgar Gentle Iron jer ne izaziva zatvor. To su ti moja dva prijedloga, pa vidi. Postoji još Heferol na recept, Kendural C na recept, ali meni je oboje izazivalo zatvor. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022.-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
    05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!

Clo
    23. Svibanj 2025. 17:14

jao što sam ja jedina koja temani slatko barem nešto svaki dan hahahah strah me tog OGTT-a i ovako su mi rekli da je bebi 8 dana na proslom pregledu veći i da mu je trbuh malo veći hahahaha a šta kad fino papam 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Ana_ZK_101
    23. Svibanj 2025. 17:47

Mene je sestra od socijalnog ginekologa samo pitala od kojeg datuma otvaramo komplikacije. Uopće nije bilo rasprave oko toga, tako da smo sa prvim UZV otvorili.
    Slatko i grickalice mi skoro uopće ne pašu, tako da sam za sada na -2kg od transfera.
    Što se tiče baby watchers sama od 14tt redovno mogu naći otkucaje. Nekad čim stavim na trbuh, a nekada moram malo tražiti. Pa se pomakne, pa se vrati, zeza 😍. Na samo zvuk je teško odrediti koji otkucaji su bebini točno. Bitno je da ima ekran da se vidi broj otkucaja.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.