Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Arianne
    27. Veljača 2024. 15:21

ruis

Cure, vidim da ste vec sve poslane na prenatalne testove.
    Ja sam nazalost netko tko ima iskustva s tim.
    I mogu reci da su svi prenatalni testovi, osim amniocenteze i biopsije korionskih resica - bacanje novaca.
    Postoji veliki broj genetckih bolesti koje nisu vidljive na tim testovima.
    Ne nadziru se.
    Zapravo, samo mali broj bolesti je vidljiv.
    Mnogo je bolje da napravite veliki i mali anomaly scan.
    Tu se moze vidjeti dosta toga i ukoliko NE DAJ BOZE, postoje indikacije da nesto nije uredu, doktor ce vas poslati na amniocentezu.
    Je li je beba zdrava ili ne, to cete sa sigurnoscu znati tek kada se rodi.

Ja sam dosta bila istrazivala i citala i znam na sto je prenatalni testirao, tj sto sam platila i nije sve ukljucdmo naravno. Takodjer sam svjesna da to nije dijagnosticki test.
    Ginekolog mi je izmjerio nuhalni nabor (u redu je). 
    Amniocenteza i biopsija korionskih resica imaju i rizike. S tim da koliko znan oni se rade u 16, odnosno 12 tjednu, a veliki anomaly između 18 i 20.
    Mislim da mini i veliki anomaly se ionako redovno radi.
    Ja sam odlucila ipak napraviti i prenatalni, svjesna njihovih ogranicenja i cijene. Cak i mogucnosti laznih rezultata. Na svakome je izbor.

It's a boy 💙

snowwhite1410
    27. Veljača 2024. 15:55

Marija96

Mene je sinoc bolio trbuh na lijevoj strani i kao peckalo, pa imam neki cudan i ne bas dobar osjecaj. Sve se nadam da sam si to samo zabrijala u glavi… Da ne skačem bezveze na svaku 'bol' ili promjenu i da je to sve normalno. 🫡

Marija sve je ok i mene je tako i jučer sam bila kod ginekologa i sve je ok ne brini se 💪kako si danas ☺️

Marija96
    27. Veljača 2024. 17:01

snowwhite1410

Marija96

Mene je sinoc bolio trbuh na lijevoj strani i kao peckalo, pa imam neki cudan i ne bas dobar osjecaj. Sve se nadam da sam si to samo zabrijala u glavi… Da ne skačem bezveze na svaku 'bol' ili promjenu i da je to sve normalno. 🫡

Marija sve je ok i mene je tako i jučer sam bila kod ginekologa i sve je ok ne brini se 💪kako si danas ☺️

Hej neka sam si cudna, nemam pojma 🤣 i onako kao grcici, kao kad trebam dobit. A sve je to normalno, ali ne znam bas se osjecam onako zbunjeno.😬 

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

• Popokatepetl
    27. Veljača 2024. 17:18

Evo me s pregleda ☺️
    11+4, mjere prate dob, Nuhalni 1, sve ok. Ruke, noge, glavica, srce kuca jaaako ♥️
    Odlučila sam ipak na kombinirani sutra pa da sam mirna.
    Dobila trudničku knjižicu, nalazi krvi i urina ok, izvagala me i izmjerila tlak. 
    Idući pregled za mjesec dana. 

snowwhite1410
    27. Veljača 2024. 17:28

Marija96

snowwhite1410

Marija96

Hej neka sam si cudna, nemam pojma 🤣 i onako kao grcici, kao kad trebam dobit. A sve je to normalno, ali ne znam bas se osjecam onako zbunjeno.😬

I ja sam si čudna i jedva čekam drugo tromjesečje em bolovi,umor strah od pregleda samo neko isčekivanje stvarno mučnine 😅 nadam se samo da bude sve ok , nemam snage ni oko bebe ko prije 😓 uglavnom ovaj period nije lak i kraj trudnoće isto a sredina je bila meni predivna nadam se da će tako biti i sada 🤞 ti imaš pregled isto brzo to je sad između 11 i 12 tjedna 🍀

snowwhite1410
    27. Veljača 2024. 17:29

Popokatepetl

Evo me s pregleda ☺️
    11+4, mjere prate dob, Nuhalni 1, sve ok. Ruke, noge, glavica, srce kuca jaaako ♥️
    Dobila trudničku knjižicu, nalazi krvi i urina ok, izvagala me i izmjerila tlak.

Čestitke 😍❤️ super pregled ❤️

Marija96
    27. Veljača 2024. 17:36

Popokatepetl

Evo me s pregleda ☺️

Cestitam 💖

11.01. ➕
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Marija96
    27. Veljača 2024. 17:38

snowwhite1410

Marija96

snowwhite1410

Marija96

I ja sam si čudna i jedva čekam drugo tromjesečje em bolovi,umor strah od pregleda samo neko isčekivanje stvarno mučnine 😅 nadam se samo da bude sve ok , nemam snage ni oko bebe ko prije 😓 uglavnom ovaj period nije lak i kraj trudnoće isto a sredina je bila meni predivna nadam se da će tako biti i sada 🤞 ti imaš pregled isto brzo to je sad između 11 i 12 tjedna 🍀

Ma bas me danas neki kao strah obuzeo nez, da opet ne ispadne isto. Ne razmisljam inace o tome i vodim se time da je sve okej, al kazem danas je sve nesto cudno. Ovako mi je okej, gdje koja bol u trbuhu odnosno kao neko micanje, vjv se to sve siri i nema vjv mjesta panici. I ovako dana san kao imala trbuh, vjv sam bila napuhnuta ili nesto dns kao da ga nemam, pa sam ko dijete neko 🤨 jedva cekam pregled, jos malo, znm da nitko nist ne garantira ali msm da ce barem malo bit lakse dok prodje ta prva tri mj. Do sad je nekako najkritičnije. 

11.01. ➕
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

• bubamara.6
    27. Veljača 2024. 17:58

Evo i mene s pregleda. 7+4, 2 tjedna manja trudnoća i 2 hematoma. Pregled opet za 3 tjedna.

• Claire123
    27. Veljača 2024. 17:59

Mene isto obuzmu slične misli, ali pokušavam to maknuti nekako od sebe, treba stalno u sebi ponavljati da je ovo nova trudnoća i da neće biti kao prije, samo pozitivno! A zadnja dva dana imam grozne snove, više me strah ići spavati, ugl.sanjam pregled koji je sutra, nadam se da su samo ružni snovi. Još par dana pa je i tebi pregled, stvarno se nadam da će nam svima biti u redu sve! 

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.