Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marija96
    27. Veljača 2024. 10:06

Mene je sinoc bolio trbuh na lijevoj strani i kao peckalo, pa imam neki cudan i ne bas dobar osjecaj. Sve se nadam da sam si to samo zabrijala u glavi... Da ne skačem bezveze na svaku 'bol' ili promjenu i da je to sve normalno. 🫡

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

• Arianne
    27. Veljača 2024. 10:09

nora3001

Pitanjce…dali i vi idete od 11 do 13 tjedna na prenatalni probir ultrazvuk i bolnicu.
    Meni je moja ginekologica dala uputnice da obavim to,krv,urin..
    Nakon toga da dodjem kod nje.A ako budem htjela da odradim neki on ostalih testova tipa panorama,harmony…

Ja imam 36 godina i nije mi ginekolog dao uputnicu za probir jer sam platila i obsviks jedan od onih prenatalnih testova (Veritas).

It's a boy 💙

Jeleenaa
    27. Veljača 2024. 11:14

Žene, koliko ste cekale rezultate prenatalnog? Ja sam prošli ponedeljak radila Veritas, nadam se da ce biti do kraja sedmice.

Jelenaa
    🙋‍♀️ 27
    🧔‍♂️29
    5.1.2024 pozitivan test ✅️
    29.2 Nipti double +, nalaz uredan
    Čekamo dječaka 💙
    Termin: 13.9
    28.8. Naredni pregled ❤️

• Arianne
    27. Veljača 2024. 11:26

Kejti0000

Arianne, i kod mene je curica, tako da su zasad 2 curice i jedan dečko. 😊😊

O, cestitam!! 

It's a boy 💙

• Arianne
    27. Veljača 2024. 11:27

Jeleenaa

Žene, koliko ste cekale rezultate prenatalnog? Ja sam prošli ponedeljak radila Veritas, nadam se da ce biti do kraja sedmice.

Ja sam krv za Veritas dala prosli utorak, rezultat mi je dosao prosli petak. 

It's a boy 💙

• ruis
    27. Veljača 2024. 11:59

Cure, vidim da ste vec sve poslane na prenatalne testove.
    Ja sam nazalost netko tko ima iskustva s tim.
    I mogu reci da su svi prenatalni testovi, osim amniocenteze i biopsije korionskih resica - bacanje novaca.
    Postoji veliki broj genetckih bolesti koje nisu vidljive na tim testovima.
    Ne nadziru se.
    Zapravo, samo mali broj bolesti je vidljiv.
    Mnogo je bolje da napravite veliki i mali anomaly scan.
    Tu se moze vidjeti dosta toga i ukoliko NE DAJ BOZE, postoje indikacije da nesto nije uredu, doktor ce vas poslati na amniocentezu.
    Je li je beba zdrava ili ne, to cete sa sigurnoscu znati tek kada se rodi. 

Baby IM 👶 🤱
    ➕️ 24.02

• Popokatepetl
    27. Veljača 2024. 12:13

ruis

Cure, vidim da ste vec sve poslane na prenatalne testove.
    Ja sam nazalost netko tko ima iskustva s tim.
    I mogu reci da su svi prenatalni testovi, osim amniocenteze i biopsije korionskih resica - bacanje novaca.
    Postoji veliki broj genetckih bolesti koje nisu vidljive na tim testovima.
    Ne nadziru se.
    Zapravo, samo mali broj bolesti je vidljiv.
    Mnogo je bolje da napravite veliki i mali anomaly scan.
    Tu se moze vidjeti dosta toga i ukoliko NE DAJ BOZE, postoje indikacije da nesto nije uredu, doktor ce vas poslati na amniocentezu.
    Je li je beba zdrava ili ne, to cete sa sigurnoscu znati tek kada se rodi.

Sad ću ispast glupa, ali još uvijek iskreno ne razumijem točno što je kombinirani probir? Se i to plaća? I što se točno vidi? Mislila sam da je to nešto osnovnije od ovih "fancy" pregleda. Znam samo da anomaly radi gin, a za ovo bih trebala u bolnicu na vađenje.
    U prošloj trudnoći sam radila samo veliki i mali anomaly.

• Claire123
    27. Veljača 2024. 12:25

Cure, hvala na preporukama! Čestitam svima! Kombinirani probir je kombinacija uzv i krvnih pretraga. To je zapravo statistička vjerojatnost koliko u prosjeku trudnica je po tim parametrima (kao što su dob, beta hcg, još neki nezz točno koje vrijednosti i vjerojatno veličina djeteta, nuhalni, nosna i dr.) imalo dijete s kromosomskim anomalijama, dakle to prije svega predstavlja izračun vjerojatnosti. Neka me netko ispravi ako sam što krivo napisala i nadopuni. On je besplatan. 

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

• Popokatepetl
    27. Veljača 2024. 12:41

Claire123

Cure, hvala na preporukama! Čestitam svima! Kombinirani probir je kombinacija uzv i krvnih pretraga. To je zapravo statistička vjerojatnost koliko u prosjeku trudnica je po tim parametrima (kao što su dob, beta hcg, još neki nezz točno koje vrijednosti i vjerojatno veličina djeteta, nuhalni, nosna i dr.) imalo dijete s kromosomskim anomalijama, dakle to prije svega predstavlja izračun vjerojatnosti. Neka me netko ispravi ako sam što krivo napisala i nadopuni. On je besplatan.

Hvala na odgovoru 🫶

Kejti0000
    27. Veljača 2024. 15:09

U svakom slučaju, kombinirani probir je manje točan od prenatalnih testova, inače ne bi jedno bilo besplatno, a drugo se toliko plaćalo.

♀ 31 ♡ ♂32
    1. trudnoća
    ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.