Hocete vi pisati plan poroda?
16.03.2024. +
11.04.2024. ♥️
25.04.2024. 22 mm
13.05.2024. 52 mm
17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
15.07.2024. 391 gram 🌞
26.08.2024. 1100 g 🌞
27.09.2024. 1800 g 🌞
14.10.2024. 2100 g 🌞
08.11.2024. 2775 g ☀️
Termin 27.11.2024.
Hocete vi pisati plan poroda?
Evo iskreno, ja pristajem na sve intervencije koje smatraju da su potrebne, ali tek ako porod ne napreduje. Znaci, sve moze, ali mi objasni sta se dogada. Jedino sto ne pristajem je nalijeganje na trbuh, stvarno ne vidim nikakve medicinske dobrobiti od tog postupka.
Koliko cujem u mojoj bolnici su dosta otvoreni za dogovor, naravno sve ovisi o smjeni, ali generalno da je okej.
Takoder, zivim odmah preko puta bolnice pa se nadam da budem doboljno pametna i suvisla da mogu ostati doma sto duze i prirodno se otvarati u miru😅
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
Hocete vi pisati plan poroda?Evo iskreno, ja pristajem na sve intervencije koje smatraju da su potrebne, ali tek ako porod ne napreduje. Znaci, sve moze, ali mi objasni sta se dogada. Jedino sto ne pristajem je nalijeganje na trbuh, stvarno ne vidim nikakve medicinske dobrobiti od tog postupka.
Koliko cujem u mojoj bolnici su dosta otvoreni za dogovor, naravno sve ovisi o smjeni, ali generalno da je okej.
Takoder, zivim odmah preko puta bolnice pa se nadam da budem doboljno pametna i suvisla da mogu ostati doma sto duze i prirodno se otvarati u miru😅
Uh, iskreno to ti bas i ne ide tako da možeš birati hoćeš li ti netko nalegnuti na trbuh ili ne 😕 ja kad sam rađala prvi put bilo je dosta teško, da se ne ponavljam opet, ali kad je trebao biti izgon ja sam tiskala, ali jednostavno nije išlo i naravno da su mi dve doktorice nalegle na trbuh. Sva sreća sve je dobro prošlo za bebu i rođen je zdrav dječak.
S druge strane susjeda mi je pričala da je ona rodila na vakum. Isto nitko te ne pita, gleda se situacija i ljecnik procjenjuje što je najbolje za bebu i mamu. Isto kao i hitni carski, ako je takva situacija moraš.
Plan poroda je po meni glupo raditi iz razloga jer će ti biti jako teško ako stvari odu u suprotnom smjeru od planiranog. Mislim da je najbolje nadati se najboljem, ali biti spreman i na to da možda nećeš dobiti epiduralnu ili da ćeš morati primiti drip i slično. Meni su bile komplikacije s posteljicom za koje nisam ni znala da se mogu dogoditi tako da sam zapravo nakon poroda bila na intenzivnoj i to me baš sve šokiralo jer uopće nisam znala za tako nešto i trebalo mi je bar 2 mjeseca da prihvatim da je porod tako prošao i da psihički se oporavim od svega i evo sad kad se sjetim kak je bilo zasuze mi se oči, ako da ja ne mislim stvarno ništa planirati i nadam se najboljemu za bebu i mene.
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Ej cure ja imam jedno pitanje... Nisam previse zabrinuta ali ono, znaci ponoci sam jedno 4 5 x morala piskiti ali nije mi se jos ni jednom dogodilo da sam ponoci imala stolicu.... I sad ujutro isto, ali vise proljev 🙈 jel to normalno jel koja jos imala....
11.01. ➕
01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
22.02. (26.84mm) 😍 👣
05.03. (49.75mm) 😍
29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
22.04. 🩵
20.5 (603g) 🩵
17.6. (1042g)
15.7. (2005g)
12.08. (2617g) 💙
Iduci pregled: 26.8.
Hocete vi pisati plan poroda?Evo iskreno, ja pristajem na sve intervencije koje smatraju da su potrebne, ali tek ako porod ne napreduje. Znaci, sve moze, ali mi objasni sta se dogada. Jedino sto ne pristajem je nalijeganje na trbuh, stvarno ne vidim nikakve medicinske dobrobiti od tog postupka.
Takoder, zivim odmah preko puta bolnice pa se nadam da budem doboljno pametna i suvisla da mogu ostati doma sto duze i prirodno se otvarati u miru😅Uh, iskreno to ti bas i ne ide tako da možeš birati hoćeš li ti netko nalegnuti na trbuh ili ne 😕 ja kad sam rađala prvi put bilo je dosta teško, da se ne ponavljam opet, ali kad je trebao biti izgon ja sam tiskala, ali jednostavno nije išlo i naravno da su mi dve doktorice nalegle na trbuh. Sva sreća sve je dobro prošlo za bebu i rođen je zdrav dječak.
S druge strane susjeda mi je pričala da je ona rodila na vakum. Isto nitko te ne pita, gleda se situacija i ljecnik procjenjuje što je najbolje za bebu i mamu. Isto kao i hitni carski, ako je takva situacija moraš.
Plan poroda je po meni glupo raditi iz razloga jer će ti biti jako teško ako stvari odu u suprotnom smjeru od planiranog. Mislim da je najbolje nadati se najboljem, ali biti spreman i na to da možda nećeš dobiti epiduralnu ili da ćeš morati primiti drip i slično. Meni su bile komplikacije s posteljicom za koje nisam ni znala da se mogu dogoditi tako da sam zapravo nakon poroda bila na intenzivnoj i to me baš sve šokiralo jer uopće nisam znala za tako nešto i trebalo mi je bar 2 mjeseca da prihvatim da je porod tako prošao i da psihički se oporavim od svega i evo sad kad se sjetim kak je bilo zasuze mi se oči, ako da ja ne mislim stvarno ništa planirati i nadam se najboljemu za bebu
Zao mi je da si imala takvu situaciju.
Ja sam se krivo izrazila, mislila sam na rutinsko nalijeganje na trbuh jer eto doktoru se zuri i nema vremena cekati jos 2-3 truda da beba izađe.
Pokusavam imati pozitivan stav i nadam se najboljem, a vidjet cemo kak ce biti 🙂
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
Prvorotke ja Vam preporučujem da BAŠ NIŠTA ne očekujete od poroda niti kakav bude porod. A sama činjenica da bi radile plan poroda pokazuje da budete imale određena očekivanja koja se u 95% ne ostvare i na kraju budete jako razočarane. Govorim iz svog iskustva. Napisala sam plan poroda i nakraju se sve dogodilo ono što sam u planu navela da ne želim. Tako je porod krenuo i tako je trebalo biti. Ja sam sve poštovala i prihvaćala svaki zahtjev od doktora za dobrobit bebe. No ono što ni u ludilu nisam pomislila je da budem išla na carski. Pripremala sam se doslovno samo za vaginalni porod, a imala hitan carski. Nakon poroda mi je bilo jako teško to prihvatiti. Sebe sam mrzila i krivila da ništa ne vrijedim i sl. Ali sada kada su me hormoni pustili i kad mogu sagledati sa normalne perspektive hvala bogu da je bio carski.
Tako da, molim vas, idite nq porod bez ikakvog očekivanja. Samo očekujte da ćete bebicu vidjeti. I to je to😃
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
Takoder, zivim odmah preko puta bolnice pa se nadam da budem doboljno pametna i suvisla da mogu ostati doma sto duze i prirodno se otvarati u miru😅Uh, iskreno to ti bas i ne ide tako da možeš birati hoćeš li ti netko nalegnuti na trbuh ili ne 😕 ja kad sam rađala prvi put bilo je dosta teško, da se ne ponavljam opet, ali kad je trebao biti izgon ja sam tiskala, ali jednostavno nije išlo i naravno da su mi dve doktorice nalegle na trbuh. Sva sreća sve je dobro prošlo za bebu i rođen je zdrav dječak.
Plan poroda je po meni glupo raditi iz razloga jer će ti biti jako teško ako stvari odu u suprotnom smjeru od planiranog. Mislim da je najbolje nadati se najboljem, ali biti spreman i na to da možda nećeš dobiti epiduralnu ili da ćeš morati primiti drip i slično. Meni su bile komplikacije s posteljicom za koje nisam ni znala da se mogu dogoditi tako da sam zapravo nakon poroda bila na intenzivnoj i to me baš sve šokiralo jer uopće nisam znala za tako nešto i trebalo mi je bar 2 mjeseca da prihvatim da je porod tako prošao i da psihički se oporavim od svega i evo sad kad se sjetim kak je bilo zasuze mi se oči, ako da ja ne mislim stvarno ništa planirati i nadam se najboljemu za bebu i mene.
Hug mpo sis nadam se da će ti idući porod biti puno puno lakši!
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Meni je prvi porod i iz razloga koje su uglavnom navele Mini i Ikica ne zelim raditi plan poroda.
Nekako si mislim pa doktori u bolnici su prosli toliko poroda i sigurno znaju puno vise od mene.
Pokusala bi vaginalno i bez epiduralne, ali sam nekako prihvatila u glavi da mozda zavrsim i na carskom i ne bude kako ocekujem. Samo se nadam da bude ne predugo i sto bezbolnije i bez puno komplikacija.
It's a boy 💙
Meni je prvi porod i iz razloga koje su uglavnom navele Mini i Ikica ne zelim raditi plan poroda.
Nekako si mislim pa doktori u bolnici su prosli toliko poroda i sigurno znaju puno vise od mene.
Pokusala bi vaginalno i bez epiduralne, ali sam nekako prihvatila u glavi da mozda zavrsim i na carskom i ne bude kako ocekujem. Samo se nadam da bude ne predugo i sto bezbolnije i bez puno komplikacija.
Tako je. Šteta da i ja nisam bila tog mišljenja prije prvog poroda.
Ali nije loše se informirati o svemu, o vaginalnom porodu, mjerama, o carakom rezu, oporavku itd.
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
Tako je. Šteta da i ja nisam bila tog mišljenja prije prvog poroda.
Ali nije loše se informirati o svemu, o vaginalnom porodu, mjerama, o carakom rezu, oporavku itd.
Da, i ja tako mislim.
A i čula sam više priča i van foruma od cura kako nije prošlo po planu.
Npr znam curu koja je poručavala dosta o porodu i položajima i disanju i sve, pa na kraju ipak završila na carskom.
A čula sam nedavno i da je neka cura išla kod privatnika na carski jer se i dosta bojala poroda, i sad je požalila jer ima dosta problema s ožiljkom.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji