Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sparkle212
    13. Ožujak 2024. 14:36

Ja imam posuđeni baby watcher jer mi je predugo cekati 4 tjedna izmedu pregleda, a uhvati me neka paranoja dok mi se smire simptomi 🫣ugl s 11tt sam ju malo teze nasla, trebalo mi je par minuta da ju ulovim jer beba tada ima puno mjesta pa se i puno migolji.. sad s 16tt ju bez problema nađem, poslusam pola minute i to je to.. jos sam u iscekivanju prvih pokreta i micanja pa mi je za sad to znak da sve okej napreduje 😊

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

LadyD
    13. Ožujak 2024. 17:33

Macuhica

Pozdrav drage ženice! Pridružujem se forumuprva mi je trudnoća, sada sam 6tj+4d. Imala sam prvi pregled kod privatnika gdje planiram voditi trudnoću, kakva su vam iskustva s traženjem uputnica od ginekologa preko hzzo? naljute li se ako ih trebate samo za uputnice?

dobrodosla ❤️
    kad ti je termin poroda i kada imas iduci pregled da te upisem 😉

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    13. Ožujak 2024. 17:49

Marija96

Curke, sta vi kazete na onaj babyphone s kamerom ili bez, jel to dobra stvar, dal ste imale prije (tko ima vec djecu)😊 mi smo rekli da je jos ranooo da istaaa kupujemo, ali ovo smo nasli ful povoljno pa sam uzela🤣 kako vam se pokazalo? I jos jedna stvar… Baby doppler za mjerit otkucaje srca bebe? Ima tko? Ja bi to tak uzela, u smislu da se "smirim" kad cujem srce, al sta ak se dogodi da ne cujem a npr sve u redu…ne znam jel tko već koristio i jel vise ima prednosti ili mana i je li je uopce pouzdano?

ja imam neki polovni vtech s kamerom i manji monitor al ke super... jedino kratko drzi bez da je na punjacu al spas je i daleko bolje nego samo onaj na zvuk koji sam imala na pocetku... moj jos uvjek sluzi kad god malena spava popodne ili navecer ju gledam i stignem odmorit, napravit stosta, izaci ves objesiti, smece... i nadam se kupiti pred kraj trudnoce jos jedan da mogu imat na oku obadvoje ako su odvojene... s malenom sam morala cuvati trudnocu i odma na pocetku sam imala dosta hematoma i strah jebio bas velik kod mene i puno me je smirivalo kad bih cula srce... isto sam kupila polovan doppler i nakon toga ga prodala za isto,  gel akoje pri kraju ima dostupno za sicu al jako malo treba.... i to razmisljam ako me opet panika neka uhvati da imam pa cu opet dalje prosljediti... uglavnom meni je sve bilo super i preporucila bih oboje... kameru jer je puno lakse sve a doppler zato jer budes mirniji duplo a stres nije preporucljiv... da budem iskrena s obzirom da mi je malena bila na kisiku po rođenju, imala krvarenje u mozgu, temp u rodilistu, odlezala prve dane na pedijatriji umirala sam od straha prve mjesecedal dise po noci.... razmisljala sam da uzmem i onaj 7sens... al nisam na kraju... i preporucila bih svima da se dobro informiraju oko dojenja... nijena odmet izmjeriti bradavice i prouciti kapice, izdajalice, ljevke.... ima dosta grupa na fejsu o dojenju i dosta super informacija i dostupnih zena koje mogu pomoci kad treba i kad zapne 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    13. Ožujak 2024. 17:51

LadyD

Marija96

Curke, sta vi kazete na onaj babyphone s kamerom ili bez, jel to dobra stvar, dal ste imale prije (tko ima vec djecu)😊 mi smo rekli da je jos ranooo da istaaa kupujemo, ali ovo smo nasli ful povoljno pa sam uzela🤣 kako vam se pokazalo? I jos jedna stvar… Baby doppler za mjerit otkucaje srca bebe? Ima tko? Ja bi to tak uzela, u smislu da se "smirim" kad cujem srce, al sta ak se dogodi da ne cujem a npr sve u redu…ne znam jel tko već koristio i jel vise ima prednosti ili mana i je li je uopce pouzdano?

ja imam neki polovni vtech s kamerom i manji monitor al ke super… jedino kratko drzi bez da je na punjacu al spas je i daleko bolje nego samo onaj na zvuk koji sam imala na pocetku… moj jos uvjek sluzi kad god malena spava popodne ili navecer ju gledam i stignem odmorit, napravit stosta, izaci ves objesiti, smece… i nadam se kupiti pred kraj trudnoce jos jedan da mogu imat na oku obadvoje ako su odvojene… s malenom sam morala cuvati trudnocu i odma na pocetku sam imala dosta hematoma i strah jebio bas velik kod mene i puno me je smirivalo kad bih cula srce… isto sam kupila polovan doppler i nakon toga ga prodala za isto, gel akoje pri kraju ima dostupno za sicu al jako malo treba…. i to razmisljam ako me opet panika neka uhvati da imam pa cu opet dalje prosljediti… uglavnom meni je sve bilo super i preporucila bih oboje… kameru jer je puno lakse sve a doppler zato jer budes mirniji duplo a stres nije preporucljiv… da budem iskrena s obzirom da mi je malena bila na kisiku po rođenju, imala krvarenje u mozgu, temp u rodilistu, odlezala prve dane na pedijatriji umirala sam od straha prve mjesecedal dise po noci…. razmisljala sam da uzmem i onaj 7sens… al nisam na kraju… i preporucila bih svima da se dobro informiraju oko dojenja… nijena odmet izmjeriti bradavice i prouciti kapice, izdajalice, ljevke…. ima dosta grupa na fejsu o dojenju i dosta super informacija i dostupnih zena koje mogu pomoci kad treba i kad zapne

da se jos nadovezem na monitor... moj je bez wifi-ja... nisam htjela to jer sam dosta na terenu i negdje imam net negdje nemam... nisam htjela da ovisim o mrezi sto mi se u usporedbi s kolegicama pokazalo puno bolje 😉

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    13. Ožujak 2024. 18:01

e sad lad sam vas popratila... 
    pregled je super prosao.. kalendarski smo 9+1 a mjere su nam 9+3... nalazi su uredni i trudnoca je za sada skolska💪... bebica je bila okrenuta leđima pa nam je slikica malo neobicna ali bit ce ih jos 😉 secer mi je 5.5. i moram malo pripazit 😅, iduci pregled mi je za 4 tj. 10.4. i terapija je ista do tada... odbila sam prenetalne testove... sta mi je bog namjenio neka tako i bude ❤️

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

Marija96
    13. Ožujak 2024. 18:34

LadyD

e sad lad sam vas popratila…
    pregled je super prosao.. kalendarski smo 9+1 a mjere su nam 9+3… nalazi su uredni i trudnoca je za sada skolska💪… bebica je bila okrenuta leđima pa nam je slikica malo neobicna ali bit ce ih jos 😉 secer mi je 5.5. i moram malo pripazit 😅, iduci pregled mi je za 4 tj. 10.4. i terapija je ista do tada… odbila sam prenetalne testove… sta mi je bog namjenio neka tako i bude ❤️

Bravo, cestitam. Ja sam imala 5.3.,onda sam bas dosta pazila pa kad sam opet vadila krv bio je ispod crte odnosno 4 valjda haha. Sve umjereno. Mene dosta slatkog trazi, ali od jedne cokoladice nece nista biti, samo sto sam ja znala smazat cjelu cokoladu u minuti 😅

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

• Claire123
    13. Ožujak 2024. 18:38

LadyD, super, hvala na korisnim informacijama! I bravo za super pregled😍! Što se šećera tiče, ja sam uspila s 6.0 na 5.1 smanjiti i nadam se da ide i dalje dolje, mada meni nije do prehrane nego očito već inzulin poludio, ali nema brige, stigneš to sve izregulirati 😊😊😊

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

LadyD
    13. Ožujak 2024. 19:16

iskreno nezz sta mislim... prehrana mi se svodi na kuhana variva, povrce jedem i nekad mrvicu mesa ako je uz prilog... sokove rijetko ....  kruh jedem, slatko kad mi se trazi pojedem cokoladu iz cuga, 2 dana nista i onda pol napolitanki smazem... istini za volju prije vađenja navecer sam pojela cca 15-20napolitanki  prije spavanja, bilo je jace od mene... i tako bas me neka kriza uhvati svaki drugi treci dan i onda se napucam i mir.... i to jeod kako sam trudna tako da mislim da cu malo mjerit secer na tjednoj bazi(tata ima aparat) pa cu pratiti i vidjeti... do sada sam imala sve normalno...  ponekad nakon stresa velikog ili prezderavanja oko bozica zna bit neki trenutni al se to relativno brzo izregulira.... tako pol zivota do sada... nadam se da je i ovo slucaj 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

ivona2306
    13. Ožujak 2024. 20:19

LadyD

e sad lad sam vas popratila…
    pregled je super prosao.. kalendarski smo 9+1 a mjere su nam 9+3… nalazi su uredni i trudnoca je za sada skolska💪… bebica je bila okrenuta leđima pa nam je slikica malo neobicna ali bit ce ih jos 😉 secer mi je 5.5. i moram malo pripazit 😅, iduci pregled mi je za 4 tj. 10.4. i terapija je ista do tada… odbila sam prenetalne testove… sta mi je bog namjenio neka tako i bude ❤️

Supeer, cestitam na odlicnom pregledu 🤗🥰

👩🏼 31
    7.1. +
    1. trudnoća ✨
    26.9. Baby girl 💕

Marija96
    13. Ožujak 2024. 20:32

LadyD

iskreno nezz sta mislim… prehrana mi se svodi na kuhana variva, povrce jedem i nekad mrvicu mesa ako je uz prilog… sokove rijetko …. kruh jedem, slatko kad mi se trazi pojedem cokoladu iz cuga, 2 dana nista i onda pol napolitanki smazem… istini za volju prije vađenja navecer sam pojela cca 15-20napolitanki prije spavanja, bilo je jace od mene… i tako bas me neka kriza uhvati svaki drugi treci dan i onda se napucam i mir…. i to jeod kako sam trudna tako da mislim da cu malo mjerit secer na tjednoj bazi(tata ima aparat) pa cu pratiti i vidjeti… do sada sam imala sve normalno… ponekad nakon stresa velikog ili prezderavanja oko bozica zna bit neki trenutni al se to relativno brzo izregulira…. tako pol zivota do sada… nadam se da je i ovo slucaj

Ma moguce da to sve igra svoju ulogu. Mozes tipa i izbaciti ovaj nas secer i uzet zamjenski (ja sam ga uzela a jos ni otvorila) - eritrit. Umjesto ovog kruha uzet proteinski sta ja znm ima tih zamjena. To ako bas zelis strogo pazit, ali opet nemas ti previse pretjeranog, mozda je i od tvojih napolitankiii 😜

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.