Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Claire123
    10. Ožujak 2024. 06:57

Mini, u istoj sam situaciji kao ti, to ti je povezano najvjerojatnije s PCOS-om. Inače sam cijeli život bila veliki hipoglikemičar, a dovela sam šećer prije trudnoće do 4.6-4.7, i natašte i tromjesečni, dakle super je bio. I vadim krv u nekom petom tt i šećer mi je bio 6, imala sam se onesvijestiti kako trudnoća mijenja tijelo. Doktori su rekli da nije do prehrane jer pazim i ne jedem baš slatko, u trudnoći uopće me slatko ne pita. Rekli su mi da do OGTT testa pratim stanje, jedino da me mogu ranije na OGTT poslati, kao par tjedana prije. Sljedeći mjesec vadila sam krv i bio je 5.1, dakle granični, nadam se da i dalje ide dolje. U tih mjesec dana  promijenila sam jedino to što sam uvela Catafertyl koji ima puno mioinozitola koji je super za PCOS i IR i to nekih 4-5 x tjedno,a svoje stare suplemente, 2 x tjedno jer Catafertil sve pokriva. Naravno puno tekućine, i iako sam kao bila na mirovanju prvo tromjesečje, nisam bila na najstrožem pa sam intenzivirala šetnje svaki dan, ne puno, ali koliko god mogu.

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

• Claire123
    10. Ožujak 2024. 07:00

Ispravak - jer Catafertil NE pokriva sve**.nema sve vitamine kao stari suplement, tako da ih kombiniram u omjeru 4- 5 x tjedno catafertil, 2 -3 x tj.stari suplement - Terranova prenatal.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Popokatepetl
    10. Ožujak 2024. 08:19

E za Terranova prenatal sam i ja čitala da je izvrstan i kompleksan, u ovoj trudnoći i ja pijem njega.

• Claire123
    10. Ožujak 2024. 09:32

Ja sam bila baš zadovoljna s terranovom, on je baš prirodan, krv mi je odlična bila od njega netom prije trudnoće, ali sam si radi tog šećera, nadopunila s Catafertilom koji baš za cure s PCOS-om i ima puno više mioinozitola, ali nisam se terranove skroz odrekla nego kombiniram po danima.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

Marija96
    10. Ožujak 2024. 12:45

Bok cure! Ja danas po kuci, radis, kuhas itd i bas se umaram kak sam rekla, ne mogu dugo stajat. Najela se, dok jedem me umara haha (al opet imam apetit svako malo me trazi) ali nisam vise imala snage jest, disat (a nije da se ubijam u jelu, nego normalno) ustanem, i bas mi doslo slabo, ne mogu stajat bas se umaram. Sad odmaram i sad sam opet gladna 😁 al to sam htjela reći bas mi tesko dodju neke radnje, mozda par minuta normalno onda mi postane sve tesko. Meni je i sestra trudna, samo 2 dana je ispred mene haha da smo i htjele nebi mogle i ona bas kaze da se isto umara, ne moze stajat i ostalo. I ponoći me bas probadao trbuh i dolje...sad je okej.

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

Melodie
    10. Ožujak 2024. 13:31

Girls, kako ste mi? Evo ja u seston tjednu, vadila betu jednom 6.3. nekidan bila je 667, doktorica rekla da je to super. Ali izvadit cu je i sutra da vidim kolika je sad. Zna li neko koliko bi se tribala ona u pet dana povecat? U ginekologa sam pred Uskrs. I od simptoma jos uvijek imam samo osjetljive bradavice i na momente bas lagani Pms osjecaj u donjem trbuhu. Nesmetaju mi jos nikakvi mirisi parfema , niti iman gadenja, ni mucnine. Ali znan da me to tek ceka 😂 Ima li neko od vas da je vec u petom seston tjednu imao mucnine? Kad to pocinje? 

🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀

Marija96
    10. Ožujak 2024. 14:10

Melodie

Girls, kako ste mi? Evo ja u seston tjednu, vadila betu jednom 6.3. nekidan bila je 667, doktorica rekla da je to super. Ali izvadit cu je i sutra da vidim kolika je sad. Zna li neko koliko bi se tribala ona u pet dana povecat? U ginekologa sam pred Uskrs. I od simptoma jos uvijek imam samo osjetljive bradavice i na momente bas lagani Pms osjecaj u donjem trbuhu. Nesmetaju mi jos nikakvi mirisi parfema , niti iman gadenja, ni mucnine. Ali znan da me to tek ceka 😂 Ima li neko od vas da je vec u petom seston tjednu imao mucnine? Kad to pocinje?

Hej ja nisam, meni se negdje u 8,9tj pojavilo i povracanje,ali kratko je trajalo. To si vec sigurno cula, ali svakom je drugacije neko ima cjelu trudnocu, netko nema uopce, netko tako malo. Mene je u pocetku znalo ujutro zezati dok se probudim mucno, ali sam ja mogla i trazilo me da odmah nest pojedem pa mi kao bude lakse. U samom pocetku sam jela ko luda, onda me kasnije proslo da nisam imala apetita i sad se opet vratilo. Sve to tako cudno ali normalno jel
    😁

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

• Premija
    10. Ožujak 2024. 16:00

Što se šećera tiče u prošloj trudnoći sam na početku vađenja krvi u 11. tj imala 5.4 i gin nije ništa komentirao na to. Kad sam s 24. tj išla na OGTT opet je prvi bio 5.4, a ostala dva u redu. Tada je gin odlučio da me neće slati dodatno na kontrole jer kao nisam dobila puno kg do tada niti je beba bila velika (rodila se s 2800g). Ali su me u bolnici tijekom pregleda prije poroda dobro špotali jer kao trebala sam biti na dijeti te digli frku i odmah nakon poroda su provjerili šećer i meni i bebi i bilo je sve u redu. Sad imam novu gin jer je moj stari otišao u mirovinu i napomenula sam joj taj dio. Rekla je da ako ću imati do 5.2 da me neće slati dalje, ali ako će biti više od toga da idem dijabetelogu na pregled. Rekla je da se tu najviše radi o tome da se rodi puno beba s velikim težinama i da se zbog toga ta granica pomakla. E sad dr tj idem na vađenje i baš me zanima koliki će mi biti šećer. Rekla je da večer prije vađenja krvi ne jedem iza 19. Ja sam visoka 177 cm i imam 67 kg. Dobila sam 1 kg. U 11. tjednu sam sada.

30.09. na svijet stigao naš dječak 💙

snowwhite1410
    11. Ožujak 2024. 14:10

Marija96

Bok cure! Ja danas po kuci, radis, kuhas itd i bas se umaram kak sam rekla, ne mogu dugo stajat. Najela se, dok jedem me umara haha (al opet imam apetit svako malo me trazi) ali nisam vise imala snage jest, disat (a nije da se ubijam u jelu, nego normalno) ustanem, i bas mi doslo slabo, ne mogu stajat bas se umaram. Sad odmaram i sad sam opet gladna 😁 al to sam htjela reći bas mi tesko dodju neke radnje, mozda par minuta normalno onda mi postane sve tesko. Meni je i sestra trudna, samo 2 dana je ispred mene haha da smo i htjele nebi mogle i ona bas kaze da se isto umara, ne moze stajat i ostalo. I ponoći me bas probadao trbuh i dolje…sad je okej.

Bok svima 😁 čestitam Marija i sestri ☺️🥰konačno malo više snage i ja imam evo sad do ovog tjedna bila sam većinom ko krepana mačka jučer i ja skuhala i sređivala danas zato dok mi beba spava ja malo odmaram ali ne mogu baš puno jer uvijek ima mašina robe i suđa i uvijek moram nešto skuhati ali dobro guramo ,nije mi više ona glad da me uhvati na jednom i da moram nešto stavit u usta jer inače mi je loše to se smirilo i nadam se da če biti sve ok 🍀🤰 čekam ovaj tjedan rezultate i nadam se najboljem 🍀i vidjela sam da ste pisale za pomidor meni se isto tako jede i krumpir pomfrit mi se jede 😅😂evo a ovako nemam neke posebne želje što se tiče hrane i da došla mi je želja za sladoledom 

• Lol2008
    11. Ožujak 2024. 14:28

Od (NE) želja za hranom prijavljujem samo apsolutno gađenje prema cvjetači hahaha ne znam šta mi je ona jadna skrivila, al ne mogu je vidit uopće čak ni sirovu,  nedajBože pomirisat. Iako sam je prije uvijek volila i bila mi je draga 🤣🤣 

7.2. + 💙
    Termin 13.10.2024.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.