Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Premija
    04. Ožujak 2024. 09:27

MiNi1324

nora3001

MiNi1324

Sad ću uletjet sa savim drugačijim pitanjem.
    Poslodavac - s obzirom da sam nezaposlena, a želim raditi dok mogu. Da li je dovoljno da me poslodavac prijavi na određeno, npr.dvije godine? Da mogu dobiti kolko tolko bolji porodiljni od nezaposlenih. Ne očekujem punu plaću jer je to nemoguće, ali da je više od 309e(koliko je za nezaposlene) bi bilo super.
    E sad - da li ako koji poslodavac pristane na to, bude imal problema od države, hzzo-a, porezne itd?
    Planiram si sama plaćati doprinose, ne iskoristiti GO ili platit si sama GO i neka mi da minimalac. Sretnija budem ako dobim 400e a ne 309e. Ako je to ikako moguće😊

Morate imati 6 mjeseci placu pa nju uzimaju u prosjek kalkulacije i dobijate 100% place.Nisam sigurna mislim fa se u dve godine i sa prekidima uzima tih 6 mjeseci zadnjih.

Sumnjam da ću uspjeti odraditi 6mj. Što u slučaju ako ne odradim tih 6mj?

Ako ne odradite, dobivati ćete minimalnu naknadu za komplikacije koja iznosi nekih 110 e, a porodiljna naknada 550 e.

30.09. na svijet stigao naš dječak 💙

nora3001
    04. Ožujak 2024. 09:28

MiNi1324

nora3001

MiNi1324

Poslodavac - s obzirom da sam nezaposlena, a želim raditi dok mogu. Da li je dovoljno da me poslodavac prijavi na određeno, npr.dvije godine? Da mogu dobiti kolko tolko bolji porodiljni od nezaposlenih. Ne očekujem punu plaću jer je to nemoguće, ali da je više od 309e(koliko je za nezaposlene) bi bilo super.
    E sad - da li ako koji poslodavac pristane na to, bude imal problema od države, hzzo-a, porezne itd?
    Planiram si sama plaćati doprinose, ne iskoristiti GO ili platit si sama GO i neka mi da minimalac. Sretnija budem ako dobim 400e a ne 309e. Ako je to ikako moguće😊

Morate imati 6 mjeseci placu pa nju uzimaju u prosjek kalkulacije i dobijate 100% place.Nisam sigurna mislim fa se u dve godine i sa prekidima uzima tih 6 mjeseci zadnjih.

Mislim da se onda prosjek racuna koliko ste odradila a ostatak kao nezaposlena ali nisam sigurna

👩🏻34🧔🏻‍♂️31
    🗓️ 1 godinu se trudili👩🏻‍❤️‍👨🏻
    🏥prvi pregled 31.1.24.
    Drugi pregled 15.2.24. imamo❤️
    🩸25.12.2023.
    ➕18.01.2024.
    💊Teranova prednatal vitamini,othomol,novalac
    🩷🩷it’s a girl🩷🩷
    🩷Nora 3250g,50 cm,16:49🩷
    url=https://www.tickerfactory.com]

• Popokatepetl
    04. Ožujak 2024. 09:34

Premija

Ja sam na komplikacijama jer me poslodavac ne može staviti na neki drugi posao, a posao mi je fizički naporan. Tako da sam doma od prošlog tjedna. U tih par dana sam se preporodila. Odmor mi je najviše trebao. Uglavnom nemam neke simptome. Tu i tamo stezanje maternice kroz dan. I malo me brine stolica koja je više manje mekana ili rijetka. Pa ću spomenuti gin na sljedećem pregledu. Trbuh mi se još je vidi, navečer budem više napuhana od hrane pa je izraženiji. Ujutro opet ravan.

Identično sve 🫶

snowwhite1410
    04. Ožujak 2024. 10:06

Premija

Ja sam na komplikacijama jer me poslodavac ne može staviti na neki drugi posao, a posao mi je fizički naporan. Tako da sam doma od prošlog tjedna. U tih par dana sam se preporodila. Odmor mi je najviše trebao. Uglavnom nemam neke simptome. Tu i tamo stezanje maternice kroz dan. I malo me brine stolica koja je više manje mekana ili rijetka. Pa ću spomenuti gin na sljedećem pregledu. Trbuh mi se još je vidi, navečer budem više napuhana od hrane pa je izraženiji. Ujutro opet ravan.

Što se tiče stolice ja isto imam tako 😣i u prošloj i u ovoj trudnoći 😓 poslije će se malo popraviti ali mislim da je to posljedica  hormona meni dr nije ništa dala u prošloj trudnoći a sad je nisam ni pitala pitaj pa javi i ja ću sutra reći dr 😥 uglavnom danas opet mučnine i povraćala sam pa mi je bolje 😪

misko123
    04. Ožujak 2024. 10:50

Jeleenaa

misko123

Mamice,da li ste vec imale impletacijsko?U obje trudnoce sam imala impleracijsko krvarenje na dan kad trebam dobiti,a sad nista (03.03. "Trebala biti M")…Jedino sam umornija vise nego inace i javljaju se grcevi i ponekad ostra probadanja koja brzo produ….Izvinite na pisanju u ranim satima al to je jedino vrijeme kad mogu bas da odvojim za sebe prije posla,kuce….😵‍💫

Ja nisam uopste imala 😊

Sad mi je dosta lakse,nekako sam pocela tripovati pa sto nije jos bilo😅

2018-Prva trudnoca u 15 tjednu izgubljena beba zbog hematoma
    2020-Druga trudnoca izgurana do kraja sa komplikacijama,ali mali misko je tu😊
    04.2024. Nazalost Blight ovum u 8/9 tjedan
    17.06.2024 zadnja menstruacija i plusic je tu 😊

misko123
    04. Ožujak 2024. 10:56

teicaa02

misko123

Mamice,da li ste vec imale impletacijsko?U obje trudnoce sam imala impleracijsko krvarenje na dan kad trebam dobiti,a sad nista (03.03. "Trebala biti M")…Jedino sam umornija vise nego inace i javljaju se grcevi i ponekad ostra probadanja koja brzo produ….Izvinite na pisanju u ranim satima al to je jedino vrijeme kad mogu bas da odvojim za sebe prije posla,kuce….😵‍💫

Nisam ni ja uopće imala… samo osjećaj ko da ću svaki sekund dobit… to je jedini simptom koji sam tako bas na početku imala… čak sam nosila uloške 3-4 dana jer sam bila sigurna da ću dobit posto smo god dana pokušavali i bas kad taj mjesec nismo točno gledali plodne dane nego išli onako opušteno-dogodilo se🤣

E bas takav mi je osjecaj,i kod nas je ovaj prosli mjesec "plansko-ne planski"🤣🤣 iz samo 1 odnosa, mi smo ostali sokirani,prosli mjeseci sve pratili u detalje i nista...Bitno da nam je svima uspijelo,sad uzivati nam preostaje🥰🥰

misko123
    04. Ožujak 2024. 11:03

snowwhite1410

misko123

Napravi test na trudnoću to će ti najbolje pokazati

Njega sam vec odavno odradila prvo test trakice pozitivne,(24.02-27.02),pa CB digitalni sa sedmicama(28.02 1-2 tjedna)...zato mi je bilo cudno sto nema impletacijskog,a par mamica su rekle da ni one nisu imale ga uopce pa mi je dosta lakse.😊💪

• MiNi1324
    04. Ožujak 2024. 11:05

nora3001

MiNi1324

nora3001

MiNi1324

Mislim da se onda prosjek racuna koliko ste odradila a ostatak kao nezaposlena ali nisam sigurna

U redu. Nazvati ću hzzoo, ako ih uspijem dobiti, pa javim kaj su rekli☺️

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

misko123
    04. Ožujak 2024. 11:10

MiNi1324

misko123

Ni prvi put ni sad nisam imala. Prvi put i drugi put sam imala mučnine. Prvi put su bile jako izražene mučnine i nisam mogla pogledati, a kamoli pomirisati određenu hranu. Ovaj put je punopuno blaže, ali sam zato full umorna, što nisam bila u prvoj trudnoći. Jedva čekam da taj umor prođe, ovo je katastrofa

Meni je sa prvom trudnocom bilo super bez povracanja,samo i tad me je obaralo da mogu zaspati doslovno u svakom momentu.
    A druga trudnoca je bila katastrofa doslovno od prvog do zadnjeg dana trudnoce sam konstantno povracala,vodu i hranu nisam mogla pogledati,ali gore mi je bilo zbog mirisa na tadanasnjem poslu(radila sam tad u trgovini) a bilo ljeto😵🤢....

misko123
    04. Ožujak 2024. 11:17

Premija

misko123

Imala sam u drugoj trudnoći. 4 dana prije očekivane menstruacije. Trajalo tri dana, jako malo, kod brisanja. U prvoj i sad u trećoj nisam imala. Sva ta probadanja i grčevi su znak i dolaska menstruacije i trudnoće. Najbolje napraviti test. Sada će već pokazati.

Moze biti da mi je ranije promaknulo,da nisam vidjela kod brisanja....Vec sam odgovorila ranije,odradila odavno par testova i svi u pozitivni,cak i CB (28.02. 1-2 tjedna je tad pokazao).Mene je malo zbunilo jer ovo mi je treca trudnoca i aBd drugo dijete,kako mi nije bilo impletacijsko,ali kao sto su mamice vec odgovorile da je normalno i da ga ne bude.To mi je dosta olaksalo misli🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.