pozdrav mame! imam bebu 4mj. kakav je vas dnevni raspored?
Pozdrav
Nama je malo duži period u 5 se budi 🤣 u 6 ruca i spavanje. U pola 9 kasica u 9 mlijeko i spavanje. Mlijeko i spavanje u 12 tako isto u 15 i nocno spavanje i mlijeko u 18h. Vise manje tako nam je uvijek nekad se pomjeri pola sata unaprijed ako smo negdje otišli.
uff 5:D
ja nadobudno pratim budne prozore i da se probudi najranije pola 7 i navecer u 19h na nocno spavanje. za sad funkcionira, no nikako dnevne dremke stabilizirat. kasice jos nismo poceli, planiram za kojih mjesec dana
Pratim i ja sve živo i nezivo ali daba neide dalje.probali smo svakakve kombinacije. Možda ce poslije produzit dok jos malo poraste. Danju je počela malo ko duže i odspavat pa vidjet ćemo ..
Jelusicka i meni zao sto niko ne pise, ja pratim ljetne bebe i tamo povremeno pisem.
Ishrana Ja sam do sad samo mrkvici i tikvu probala, to je vise onako igra da vidim, necu da je forsiram, ali bih voljela da pocne malo ruckati jer se i s flasicom mucimo. Mi smo jos na hipp pre, kontam kad projede precicu odmah na 2.
Sto se rasporeda dana i spavanja tice rado bih napisala ali to se stalno mjenja. Tamam uhvatimo jedan ritam ona promjeni sve. Imali sko dane sa tri spavanjca ja mislila presla je na tri ono opet 4. Sad trenutno ustaje 6-7 , ima 4 spavanjca uglavnom jedan traje 45 minuta do sat vremena, budna ostane maksimum dva sata, ali oko 1:45 joj je optimalno i oko 7 ide spavati. Kad je budna malo lezi u baby gymu i igra se ili u baby bjornu i gleda mene kako nesto pospremam, pa se onda nas dve igramo, dajem joj igrackice, ili je stavim na stomak. Nekad i neke djecije knjige listam. Sve cekam da sazri i kontam onda neki konkretan raspored praviti ali nikako na zelenu granu, slusam nju i radim kako njoj pase jer ako probavam da ustimam da i meni pase samo se stresiramo.
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Jelusicka i meni zao sto niko ne pise, ja pratim ljetne bebe i tamo povremeno pisem.
IshranaJa sam do sad samo mrkvici i tikvu probala, to je vise onako igra da vidim, necu da je forsiram, ali bih voljela da pocne malo ruckati jer se i s flasicom mucimo. Mi smo jos na hipp pre, kontam kad projede precicu odmah na 2.
Sto se rasporeda dana i spavanja tice rado bih napisala ali to se stalno mjenja. Tamam uhvatimo jedan ritam ona promjeni sve. Imali sko dane sa tri spavanjca ja mislila presla je na tri ono opet 4. Sad trenutno ustaje 6-7 , ima 4 spavanjca uglavnom jedan traje 45 minuta do sat vremena, budna ostane maksimum dva sata, ali oko 1:45 joj je optimalno i oko 7 ide spavati. Kad je budna malo lezi u baby gymu i igra se ili u baby bjornu i gleda mene kako nesto pospremam, pa se onda nas dve igramo, dajem joj igrackice, ili je stavim na stomak. Nekad i neke djecije knjige listam. Sve cekam da sazri i kontam onda neki konkretan raspored praviti ali nikako na zelenu granu, slusam nju i radim kako njoj pase jer ako probavam da ustimam da i meni pase samo se stresiramo.
Ma to je sve nestabilno i mi smo prešli na tri spavanca tek prije par dana do kad ce tako vicemo. isto ide oko 19:00 spavat sada. Ww nam je 2 sata izjutra poslije je 2:30 - 3:00 sata. Najduži nam je ovaj zadnji. Poslije podne je uspijem douspavat pa odvali 2 sata. a i to dokle ce trajat ko znna. Sto kažeš stalno se to mjenja. Igramo se na podu , hodamo vani kolica. Izjutra malo crtic. Malo auto iako joj je sjedalica bolna točka. Uvijek vriska🤣
Jelusicka i mojoj je auto bolna tema, th bude ona dobra ali joj dosadi i ne moze zaspati, jedva cekam da sjedi mislim da ce joj biti udobnije. Sad u jajetu je sva neka skucena i meni djeluje neudobno.
Jagoda hvala sto si se sjetila 🥰🩷 svaka cast kad ste izgurali takav put. 👍 mi smo kontali ici sad u februaru u posjetu familije ali kontam kod dve tri jedelje sacekati svi su bolesni, kaslju pa se brinem malo. Ali javljam kako ce proci put. Vec pravim spisak sta sve ponjeti 😂 samo flasice, njena hrana i sterilizator su mi pola kofera 😂
Ja sam kasice krenula od povrca kako se kao savjetuje, isto tako samo izgura vani ili stisne usnice i nece. Medjutim danas cu dati jabuku i rizu da vidim mozda joj se svidi. Vec treci pokusaj, probam par dana vidim ne ide pa napravim pauzu, kontam kad bude spremna zrela projesce.
Ima li zubica ? Mi vec nedeljama slinavimo, sve je u ustima, desni otekle ali nikako da izbiju, a vide se jasno pod zubnim mesom dva donja 😂
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Pereca pa to je to zubici idu sve nabreklo. Mojoj ništa ni na vidiku zato možda i jede.
Jagoda a kako si sa spavanjem usput? Mislim jesi li je vadila iz sjedalice pa uspavljivala ili sama zaspi? Meni kuci moja L zaspi samo ako je pronosam u zamracenoj sobi, u kolicima zaspi ali se nakon pola sata probudi. Pa ne znam kako usput to rijesiti. Joj te je show i avantura s bebom na put vjerujem😂
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Iz nekog rszloga ne mogu citirat post od Jelusicke gdje pise o prehrambenim navikama svoga djeteta.
Ja se stvarno, istinski nadam da nitko nece nista primjeniti iz ovog posta… bebu od 4-5 mjeseci hraniti plazmom, dodavati secer, posjedati u sjedalicu… zaista nesto strasnije nisam dugo procitala. Zao mi je, al ne, nije dovoljno samo voljeti svoje dijete, zivimo u 2024. godini i ocito je da imate pristup internetu, odnosno svim informacijama o prehrani beba. Hraniti bebu na ovaj nacin je zaista tuzan, od starta zapocinjsti s katastrofalnim prehrambenim navikama, ne pruziti priliku djetetu da spozna pravi okus pojedine namirnice nego se ista seceri i tu u trenutku kad im se najvise razvijaju organi, mozak, receptori okusa… ne znam uopce odakle bih pocela pisati, koliko je tu sve pogresno, od toga sto ste puno prerano krenuli s krutom hranom, pa onda sve ostalo. Da preduhitrim onaj seljacki komentar koji zasigurno slijedi “ I MI SMO TAKO JELI PA STA NAM FALI” - jedna smo od najdebljih nacija u Europi, djecji dijabetes i pretilost je sve cesca pojava i generalno su nam prehrambene navike katastrofa. Sramite se svoje neinformiranosti i neukosti, u vremenima kad su informacije udaljene jednim klikom.
It’s a girl 💞
Upravo tako. I mi smo tako
Jeli pa sta nam fali :) Koliko nam je internet olakšao mnoge stvari toliko nas je i unazadio time što se striktno pokušavamo držati svega pročitanog. Baš to, nekad toga svega nije bilo pa nisu niti svi bili pretili niti retardirani. Bitno je u prehrani kao i u svemu ostalome znati granice. Ako će beba i
Pojesti keks plazme za doručak ne znači da ono i dalje ne jede raznovrsnu prehranu. Kao odgajatelj prečesto vidim situacije gdje se bebama i maloj djeci sve i svašta brani ( od hrane pa do ostalog ) a oni samo čekaju kad će doći u iskušenje gdje će to poskrivecki sve nadoknaditi. Ne znam onda šta smo time postigli. Samo opušteno od jedne opuštene mame! ;) Ps. Ovdje smo da bi razmjenili iskustva, ne solili pamet jedne drugima.
Upravo tako. I mi smo tako
Jeli pa sta nam fali :) Koliko nam je internet olakšao mnoge stvari toliko nas je i unazadio time što se striktno pokušavamo držati svega pročitanog. Baš to, nekad toga svega nije bilo pa nisu niti svi bili pretili niti retardirani. Bitno je u prehrani kao i u svemu ostalome znati granice. Ako će beba i
Pojesti keks plazme za doručak ne znači da ono i dalje ne jede raznovrsnu prehranu. Kao odgajatelj prečesto vidim situacije gdje se bebama i maloj djeci sve i svašta brani ( od hrane pa do ostalog ) a oni samo čekaju kad će doći u iskušenje gdje će to poskrivecki sve nadoknaditi. Ne znam onda šta smo time postigli. Samo opušteno od jedne opuštene mame! ;) Ps. Ovdje smo da bi razmjenili iskustva, ne solili pamet jedne drugima.
Jadni mi s ovakvim odgajateljima
It’s a girl 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji