Pereca šta misliš da i ti svojoj krpu nades kakvu pa probaj. Da je ne utopljavas previše možda je nervozna zbog toga? Izvodis li je vani na zrak? Malo vjezbice da izbaci zrak. Mislim ovo su prijedlozi samo možeš pokušat.
E na zrak ne idemo svaki dan, ali planiramo. 👍 juce smo se izvozali bas 2 sata vani bilo super. Krpicu moram kupiti, pa cu probati. Vjezbice radimo i masiram stomacic. Ali isprobacu sve. Kad se bas uznemiri pomogne joj da je skinem u pelenu i polegnem meni na grudi. Hvala na savjetima probam sve. 🙏
Moguce i da je nekakav skok pa je nervozna i da prode za par dana 🙏
I ja imam osjecaj da je ona vec "poskocila" 😂 jer primjetim i da ona drugacija, paznja je duza i kad je budna pocela je da nesto "guguce". Vidjecu, njje meni nista tesko, samo da se malo organizujem.
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Ja taman sa pregleda ..malecka ima 3100
Danas mi je radio zadnji test tj bris
i evo sad san dosla doma sve me peče i boli dol🤯
nemogu otic normalno na wc popiskit se kolko peče
23 🧍🏼♀️30🧍🏻
Termin poroda 3.12
Decko🩵
Ja taman sa pregleda ..malecka ima 3100
Danas mi je radio zadnji test tj bris
i evo sad san dosla doma sve me peče i boli dol🤯
nemogu otic normalno na wc popiskit se kolko peče
I meni tako isto bilo kad su mi uzimali bris, bas sam ovdje o tom pisala, kaze mi tad dr, jadna ti, kako ces ti prezivjet porod kad te ovo boli…i boljelo je bas i kad sam kuci dosla…
.
Ja prijavljujem potpuni prestanak krvarenja jucer, 30. dan… Da li sad ocekivat M posto dojim, pojma nemam…
- usput da kazem da beba nije kakila 5 dana, a prije je svaki dan po 5x dnevno, ako koja ima kakav savjet, dobrodosao je…
.
Sretno svim curama koje ocekuju porode, kolko me sjecanje sluzi to su Flowerson, MalaG itd❤️
Ako vec nisi probaj masazu stomaka u smjeru kazaljke na satu, topla kupkica i nogicama kruzenje prilikom svakog presvlacenja. Ako nista ne pomaze ovde babice preporucuju mlijecni secer ili laktulozu ali to uz dogovor s ljekarom. Mojoj pomogne sto joj mjerim temperaturu rektalno, rekla mi babica da moram svaki dan i poslije se odmah ukaki i to bas puno. 😂
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Joj jagoda meni je to isto neki strah da se ne zacepi. Sad je trenutno na hippu i dajem joj komoraca 2 puta dnevno onako malo u flasicu. Vruće je izgubi se tecnost nek pričaju strucnjaci ko šta oče da ne treba davat tekućine ja sam ono po starinski. I stvarno kaki 2 puta dnevno i fino govance da izvines 😂 kasasto. Usput i za grceve dobro.
Kiki moguće da je skok na to sam zaboravila..
pereca zasto svaki dan ? Neki razlog ili onako
E ne znam, nema razloga, moja L je zdrava, ali to je ovde praksa tako mi babica rekla da radim, ja izmjerim, L se ne buni, ne reaguje neugodno, inace ja ne bih je dzaba mucila.
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Cure bebe su vam preslatke! 🤗🚼❤️
I mi se sve više približavamo terminu i strah je sve veći.
Imam par pitanja ako mi možete pomoći :
1. Koje pelene koristite za bebe?
2. Koje dude i bočice su najbolje?
3. Da li da kupim izdajalicu za bolnicu ili čekam?
4. Da li koristite jastuk ispod bebine glave?
5..... Imam još 1000 i 1000 pitanja doduše...
Hvala. 🤗
14.02. ZM🩸
20.3. ➕✅
🎀 It's a GIRL!!!👧🏻❤️21.11.❤️
❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
...
🤰🏻37
👨🏻34
Cure bebe su vam preslatke! 🤗🚼❤️
I mi se sve više približavamo terminu i strah je sve veći.
Imam par pitanja ako mi možete pomoći :
1. Koje pelene koristite za bebe?
2. Koje dude i bočice su najbolje?
3. Da li da kupim izdajalicu za bolnicu ili čekam?
4. Da li koristite jastuk ispod bebine glave?
5….. Imam još 1000 i 1000 pitanja doduše…
Hvala. 🤗
Kobra samo hrabro pa da nam se pridruzis uskoro 😍
Pelene koristim violetine i hafu. Navece stavim hafu posto su mi vece za broj da ne propisa. Imala je i neće gizmo ma sve joj pasu.
Duša i bocica su mi MAM i sasvim zadovoljna paše joj taj oblik.
Izdajalica bilo kakva obaveznooooo prije ne cekaj da ti se ne zacepi dok ti kupis ovo ono.. Ja sam imala rucnu Wee i sasvim dovolj a a jeftina
Da jastuk koristim skroz ravni ko da ga i nema samo da ne leži svugdje i na svacemu.
Kobra zelim ti lijepu trudnocu jos malo sto je ostalo i da porodjaj prodje super. ☺️
1. Pelene Pampers Premium i Baby Love, isprobavam trenutno. Hipp sam probala ali nisam nesto zadovoljna, jer je propiskila jednom. Pampers mi za sad najbolje.
2. Mam bocice i dudu, prihvatila ih je lijepo. Za Mam flasice uzimam sisaljku broj 0 jer se sa vecim zagrcava.
3. Ja sam imala Medela rucnu spremnu jer sam kad je mlijeko nadoslo imala kvrge i beba nije dovoljno jako sikila. Planiram sad uzeti elektricnu.
4. Jastuk ne koristim, samo u kolicima imam tetra pelenu malo deblju kao jastuk.
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Kobra
Pampers premium, zadnjih tjedan dana nsm promoce al mislim da nije do pelena neg se pimpek okrene gore i jednostavno se zapisa po trbuhu.
Bocice bibs staklene, zadovoljna.
Izdajalicu imam Medela elektrucnu i super je (izdajam se od 4.dana 24h dnevno jer mali odbija sisu). Iduci put bih ju uzela i u bolnicu i odmah se krenula izdajati ako beba ne vuce dovoljno da sprijecim mastitis (iako, mislim da i s izdajanjem rano treba bit oprezan da ne dođe pak do prenapunjenosti).
Jastuk se kao ni ne smije koristit, nama je patronazna rekla da ispod uzglavlja madraca zarolamo deku i tako podignemo uzglavlje.
Al evo on zadnjih 10 dana vise ni ne zeli zaspat na ravnom nego samo na meni ili u cacoonu. Tj mozda nekad i bi zaspao al nemamo snage isprobavat
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji