La Lupa, a jel moja ginica izdaje neku potvrdu za taj slobodan dan ili kako?
Lola, mene danas nevjerojatno bole stopala, samo ne znam od čega…nije baš da sam nešto hodala puno.
Ja isto uzimam novalac i nisam primjetila nikakve smetnje ili pojačan apetit…
Kod nas u firmi cure samo najave da ce koristiti taj jedan dan u mjesecu kad imaju pregled i nitkonne trazi dokaze, a eventualno moze traziti potvrdu neku iako sumnjam.
Evo link: https://roditelji.story.hr/Pitaj-strucnjaka/Pravni-savjeti/amp/a15905/prava-zaposlenih-trudnica-jeste-li-znali-da-imate-pravo-na-slobodan-dan-radi-pregleda.html
Ja jos nisam koristila ali cu od ovog mjeseca poceti ☝🏻😬🥰 iako sam od kuce i dalje, obavljam sve u bolnici pa mi nekad potraje pa mi glupo svaki put biti u stresu i trcati kuci nakon pregleda.
Znam da neke moje kolegice su mi pricale da su imale preglede popodne a da bi isto uzele taj dan jer imaju pravo na njega i uzivale malo u danu do pregleda 🥰 nemoj pisati bolovanje jer imas taj dan free, raspitaj se kod svog HR-a da vidis treba li nesto posebno dostaviti, kod nas konkrentno ne treba - samo mail nadredjenom 😉
BabyBoy 💙
Prijavljujem novi simptom- lagani grcevi u nogama, odnosno listovima zadnja 3 dana. Pijem magnezij svaki dan od pocetka trudnoce, ali ne osjetim da mi nesto pomaze. Ima jos netko s tim problemom?
OMG imam ja. Ujutro se probudim s grčem u listu. Ne pijem ništa za to, malo istegnem mišić i na noge lagane! Samo se pitam hoće li biti jos gori ti grčevi i zašto se javljaju, je li zaista do magnezija?
Prijavljujem novi simptom- lagani grcevi u nogama, odnosno listovima zadnja 3 dana. Pijem magnezij svaki dan od pocetka trudnoce, ali ne osjetim da mi nesto pomaze. Ima jos netko s tim problemom?
OMG imam ja. Ujutro se probudim s grčem u listu. Ne pijem ništa za to, malo istegnem mišić i na noge lagane! Samo se pitam hoće li biti jos gori ti grčevi i zašto se javljaju, je li zaista do magnezija?
Da, nedostatak magnezija i kalcija koliko sam shvatila. Pij magnezij direkt svakako i nevezano uz to, pomoci ce ti oko grcenja maternice kad se krene naglo sirit u sljedecim tjednima.
It’s a girl 💞
Lola, mene danas nevjerojatno bole stopala, samo ne znam od čega…nije baš da sam nešto hodala puno.
Ja sam u svojoj firmi samo predala zahtjev da ću taj i taj dan koristiti slobodan dan za prenatalni pregled temeljem Zakona o rodiljni i roditeljskim potporama čl. 9 st. 1 točka 8.
Nakon pregleda sam dostavila nalaz od doktora. ☺️
14.02. ZM🩸
20.3. ➕✅
🎀 It's a GIRL!!!👧🏻❤️21.11.❤️
❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
...
🤰🏻37
👨🏻34
La Lupa, hvala ti, probat ću tako najavit u firmi ☺️ ako budu što tražili, vidjet ću s ginicom...
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Ja sam u svojoj firmi samo predala zahtjev da ću taj i taj dan koristiti slobodan dan za prenatalni pregled temeljem Zakona o rodiljni i roditeljskim potporama čl. 9 st. 1 točka 8.
Nakon pregleda sam dostavila nalaz od doktora. ☺️
Thx, ma svakako ću i ja to iskoristit, nisam luda uzet bolovanje ako imam pravo na slobodan dan. Hvala ti ☺️
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Kikiprobat ću prvo izbaciti magnezij pa ako ne bude bolje, mijenjati ću prenatalne
Lana, ja sam baš pročitala da kombinacija prenatala i magnezija nije dobra tj mora se napraviti razmak od 4 sata.tako da moguće da ti je od te kombinacije.
Evo pronašla sam članak: https://afarm.ba/2022/02/trudnoca-i-dodaci-prehrani-koji-prenatal-biram-s-cim-ga-kombiniram-i-zasto/
Raspitaj se još kod magistri ili doktora
Pozdrav svima! Dugo se nisam javljala, ali citam vas kad god stignem
Da prijavim jos jednog djecaka na listu 🥰🩵
Pregled je bio u subotu, tezak je 630g, i po mjerama je veci za 5 dana.
Promijenila sam gin., nisam bila zadovoljna sa proslom. Umjesto duphastona, sad sam dobila utrogestan 2x2, roidokal 2x1, i Tothema ampule zbog anemije. Za mjesec dana radim kks i urin, pa sa rezultatima idem na kontrolu.
Rekla mi je da pripazim na kilazu, jer sam za mjesec se udebljala 3kg (ne znam ni ja kako 🤣), a sveukupno do sad sam dobila 5kg od pocetka trudnoce. Uglavnom sad moram malo da pripazim na ishranu 😅
Sretno svima koje imaju uskoro preglede 🍀🍀
Pozdrav svima! Dugo se nisam javljala, ali citam vas kad god stignem
Da prijavim jos jednog djecaka na listu 🥰🩵
Pregled je bio u subotu, tezak je 630g, i po mjerama je veci za 5 dana.
Promijenila sam gin., nisam bila zadovoljna sa proslom. Umjesto duphastona, sad sam dobila utrogestan 2x2, roidokal 2x1, i Tothema ampule zbog anemije. Za mjesec dana radim kks i urin, pa sa rezultatima idem na kontrolu.
Rekla mi je da pripazim na kilazu, jer sam za mjesec se udebljala 3kg (ne znam ni ja kako 🤣), a sveukupno do sad sam dobila 5kg od pocetka trudnoce. Uglavnom sad moram malo da pripazim na ishranu 😅
Sretno svima koje imaju uskoro preglede 🍀🍀
Znači možeš promijeniti ginekologa ako nisi zadovoljna sa svojim?
Pozdrav ženske,
čitam Vas i drago mi je da je sve više manje ok.
Ja jučer obavila pregled, kaže gin. da je cerviks zadovoljavajuće duljine (36,4 mm), sa bebicom je sve super i veličine odgovaraju 16.-17. tjednu tako da je i to super. Trenutno ima 162 g beba
Spol još ne znamo sa sigurnošću, jučer je cijelo vrijeme kazala samo guzu
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji