🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mia38
    17. Ožujak 2022. 08:44

sunce7

Nazalost i ja znam da u ovoj dobi test nije relavantan😣 ali je dva puta u roku dvije min nakon AD-a imala reakciju i dalje izdajam i nadam se da cemo uskoro naci rjesenje i dobru zamjenu za majcino m.
    Super da vam se poboljsalo😍 da li pazite jos na nesto posebno? Mi mazemo sanacutan ali ne vidim neko posebno poboljsanje,znam da krema ne rjesava uzrok al bar da joj ublazi malo perutanje🤦‍♀️ I sama sam imala atopijski prije koju god i ne mogu ni zamislit kako je njima malima kad ih svrbi😫

A koji Ad koristis? Mi smo bili na Aptamilu a po uputi gastroenterologa smo sad na Allernova Ar (jer i bljucka). Mi nismo imali neku reakciju na malijeko nego je bas jako prduckao i navecer je uvijek bila drama i plac zbog toga. Prducka on i sad al puno lakse to podnosi... ne znam, mozda se i probava ustalila pa je to zapravo razlog...

• sunce7
    17. Ožujak 2022. 11:26

Samo smo par puta probali Hipp pre, dva puta kad je najvise popila, osip usne i stomak i jako povracanje. Sad cekamo alergo test i pregled pa cemo vidjet sta ce nam savjetovati umjesto majcinog.

Endzrue
    17. Ožujak 2022. 23:32

sunce7

Samo smo par puta probali Hipp pre, dva puta kad je najvise popila, osip usne i stomak i jako povracanje. Sad cekamo alergo test i pregled pa cemo vidjet sta ce nam savjetovati umjesto majcinog.

Moja je 5mj imala osip i rane. Ja sam izbacila orašasto, mliječno, jaja, sve potencijalne alergene. 5 tjedana je trebalo da se očisti komplet i koža bude čista. Onda sam lagano vraćala alergene u prehranu. Ne znam zašto bi prekidala dojenje osim ak ti teško bit na eliminacijskoj dijeti onda razumijem 

Endzrue
    17. Ožujak 2022. 23:33

Dojila je 2 godine 

Tracy_
    18. Ožujak 2022. 00:29

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

Jutrooo cureee…da se i mi malo javimoo…nemamo bas nista novo za prijaviti🤷‍♀️ znam da je jedna bebuska imala problemaaa sa bljucanjem ( ne mogu se sjetit koja je to bebica,znam da je curica u pitanju)….mi istoo bljucamo i danas dan…nemam vise nacina ni idejee sta da radim da se to smanji 🤷‍♀️ paa bih voljela da mi se mamaaa te bebice javi da vidim sta i kako ona radi 🤷‍♀️ da li se sta poboljsalo ili pogorsalo 🤔🙄

Evo me, u smjeni dojenja.
    Mi imamo dijagnosticiran refluks ali iako smo dobili dijagnozu, nema lijeka u našem zdravstvu za tako malu bebu jer je navodno više nuspojava nego benefita ukoliko beba dobija na težini. Ja sam radi tog bljucanja prva dva mjeseca s njom protivila pakao vrištanja bez prestanka, nespavanja i povraćanja čim ju se spusti. Odličan uvod u majčinstvo 🤗
    Kad smo priživili to dok nisam znala zašto plače ni kako plače, sad je sve lako. Situacija se drastično poboljšala nakon njenog trećeg mjeseca, oko Božića. Ali i dalje imamo babarine i mjenjamo bodije dva puta dnevno, ali to je ništa šta je bilo.
    Pretpostavljam da će kad se posjedne skroz sama još bit bolja situacija. Sad povrati samo ako se najede i onda je netko nosi krivo ili vježbamo (idemo u fizioterapeuta) ili je netko pritisne za stomačić ili je u autosjedalici. Nije više onako sama od sebe ko prije.
    Ja san u ovih 6 mj pokušala sve. Kad kažem sve, mislim sve. Ona meni isključivo doji. I dalje malo dobija na težini. Tipa mislim da sad između svog petog i šestog mjeseca neće dobit ni grama jer se više troši.
    (Samo šta ne propuže plus na vježbama smo u bolnici plus privatno zbog asimetrije)
    Od stvari koje san probala jedino šta sam primjetila (opet, možda je slučajnost) da je bolja situacija kad ne pijem mlijeko tako da sam ga izbacila skroz i na biljnom mlijeku sam (za u kavu, inače ni ne pijem). I dajem joj probiotik, bili smo BioGaia sad uzimamo Waya.
    Sa reluksom je bitno nać uzrok a ne ličit simptome, kad se nađe uzrok (a ima ih priko 30) onda si na konju, ali je stvar šta prije orođe nego ljudi nađu uzrok. Ima dosta stranih doktora koje sam kontaktirala.

Tracy_
    18. Ožujak 2022. 00:39

Moja pretpostavka nakon svih istraživanja i doktora je da je ona imala kratki frenulum jezika i usne. Frenulum jezika smo na moje kopanje i inzistiranje privatno caknuli a usne mi niko ne želi u Hrvatskoj rišit jer ne vide problem niti su upućeni u problematiku dojenja. Ona zbog toga ne može izvrnut usnu pri dojenju i ulazi dosta zraka dok jede. Kako je sad veća a i rišili smo jezik i ja dosta s njom radim oralne igre sa četkicama i svakakvim luđama - sad siše manje zraka i bolje ga hendla jer je veća, i situacija je bolja. U mom slučaju, čak i kad sam ponudila riješenje našim doktorima, nisam ga dobila. A glavom kroz zid ne mogu.
    ..
    Malo sam se raspisala jer je ta cila tema bljucanja i povraćanja i malog dobitka na težini užasno frustrirajuća. Pedijatrica jedino šta zna je da mi od trećeg mjeseca preporučuje rižine pahuljice (iako moja ne želi primirisat bočicu, ni s mojim izdojenim ni s formulom, moja ne želi niti dudu nego samo isključivo sisu a to je opet povezano s time da to ne može hendlat ustima jer ima restrikcije tu i ne može taj usis zadržat inače bi se spasila, i sebe i mene da prihvati dudu).
    Gastroenterolog preporučija dohranu od 4.mjeseca da se to sve stisne ali to u više od pola beba čak pogorša stanje j može stvorit averziju prema hrani radi kiseline kako im se vraća pa povezuju hranu s tim lošim osjećajem tako da nakon savjeta nutricionistice kojoj vjerujem, preskočili smo to i samo bolje hendlali nju i strpljivo čekamo 23.03. kad joj je 6 mjeseci i počinjemo s komadima. Sa 5ipo mjeseci smo počeli sa kašicama i to joj stavin ispred nje da melja i dajem joj žličice da sama stavlja u usta i zasad nam to ide super i nije povraćala. Mislim da je zato zaslužna i igra tim četkicama i raznoraznim pomagalima da vježba mišiće jezika.
    Kad je bila manja preporučen nam je kosi jastuk, držali smo ga i u kolicima. Sad smo to sve izbacili ima dva mjeseca otkad vježbamo radi asimetrije, također nismo primjetili da joj je lošije tako da mislim da smo ga bezveze i koristili i maltretirali je da spava na njemu iako muž smatra da je tad bio od koristi..
    Eto.
    Neman neki savjet jer je svačije bljucanje drukčije jer se događa radi različitih uzroka ali ukratko je ovo priča šta smo sve prošli. Možeš mi ostavit mail da ti pošaljem par profila koji se bave tematikom refluksa pa da proučiš malo. U biti je sve hit or miss, svaki dan isprobavanje nove taktike i preživljavanje i okretanje jedne njene mašine robe dnevno 😂

• sunce7
    18. Ožujak 2022. 02:27

Endzrue
    Izdajam se, nemam vise kila ni snage da mogu nastaviti. Vratila sam se na srednjoskolsku kilazu🤦‍♀️, rigorozna dijeta bi me jos vise dotukla😂 nek je ona meni ziva i zdrava,moram se i sebi malo posvetit😂
    Umetnica mora biti zdrava, biti zdrava😂😂😂😂
    Tracy od projateljice beba isto ima refluks, po cijele dane place, to je bas tesko, svaka cast mamama koje izduraju to bez problema. 

• sunce7
    18. Ožujak 2022. 02:29

Endzrue Kako si njoj uvodila alergene? Da li si odgadala? 

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    18. Ožujak 2022. 06:30

Tracy_  hvalaa ti na ovolikom postu heheh...mom bebcu nije dijagnostikovan reflux jer dobiva odlicno na kilazi (Sanjarka kaze da je najdeblja beba foruma 🤷‍♀️,mislim da smo dosli do 9kg vec)...on je jako raspolozena,nasminana i razigrana bebaa ne placee ali poslije flasice puno bljuca 🤷‍♀️ promijenila sam i AD i flasice ali nista ne pomaze....aaa sada kada jede flasicu sa najsporijim sisacem uzasno mi placee jer mu mrsko vucii....i poslije toga sto jede po 30 do 40 min sa tim sporim sisacem bljuca kao i kada jede iz brzeg sisaca....
    30.3. Imamo pregled pa cu da vidim sta i kako...uvela sam mu sa punih 5mj jedan obrok cvrste kasice...ni sama vise ne znam sta da radim sa tim bljucanjem 🤷‍♀️🤦‍♀️

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

Tracy_
    18. Ožujak 2022. 08:54

sunce7

Endzrue
    Izdajam se, nemam vise kila ni snage da mogu nastaviti. Vratila sam se na srednjoskolsku kilazu🤦‍♀️, rigorozna dijeta bi me jos vise dotukla😂 nek je ona meni ziva i zdrava,moram se i sebi malo posvetit😂
    Umetnica mora biti zdrava, biti zdrava😂😂😂😂
    Tracy od projateljice beba isto ima refluks, po cijele dane place, to je bas tesko, svaka cast mamama koje izduraju to bez problema.

😂😂😂😂 (Za umetnicu stih)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.