🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamaka
    17. Veljača 2022. 14:13

Jackie27

Heeej, svima 😊
    Moj M. je danas dobro što se tiče temperature. Spala mu je jučer oko podne i nije se više vraćala 🎉🎉
    -
    Ali danas je sa spavanjem nemoguć. Probudio se u 7. Prvo spavanje 4 min 😂 drugo 20 min. Nisam ništa stigla uraditi.
    Tek je maloprije zaspao kako treba, pa sam uspjela jesti i obaviti najvažnije stvari 🙈
    Još nam susjedi točno iznad nas nešto buše, renoviraju pa ke veselo 😂🎉
    -
    Malamaka - najprije se savjetovati sa pedijatrom, pa.vidjeti šta kažem. Mijenjanje formule na svoju ruku svako malo rekla bih da donosi više štete nego koristi. Njihovi mali probavnj sustavi nisu navikli na tako česte promjene i bude još gore. Treba cca 14 dana da se dijete navikne na novu formulu.
    Mislim.da Novalac Aminova ide na liječnički recept. Ima Novalac Allernova, isto je za djecu alergičnu na proteine kravljeg mlijeka i mislim da je on dostupan u slobodnoj prodaji.
    -
    AD - mi smo na Novalac 1.otpočetka. Dječak ga je super prihvatio. Nema nikakvih tegoba. Stolica redovna, nema bljucanja, nikakvih reakcija. Isto kao i Sanjarka ne planiram prelaziti na Novalac 2.
    Baš nam je jutros stigla dostava 15 kutija hrane iz ljekarne Prima Farmacia. Za one koji koriste, 20% je na sniženju plus neli loyalti bodovi i kutija iziđe oko 50 kn 😊😊

Od ponedjeljka smo krenuli, s tim da nije nikako popio bocu prvog ad mlijeka (ništa više od jušne žličice), tek jučer Novalca 120ml i evo. Savjetovali smo se sa pedijatarom koji nam je predložio danas ponoviti, opet se isto desilo
    Hvala na odg 

📍Split
    ➕🙏🏻💙
    07.09.21'.

Natalija91
    17. Veljača 2022. 15:53

Jackie27

plavabosanka

Daniella i nas nije mjerio i vagao ni ovo ni prošlo cjepljenje. A sad iduću kontrolu imamo tek u 4 mj.pa mi to baš čudno.Jackie27 i moj se tako odiže već od 3 mj. Ja mu to ne dopuštam i stalno ga vraćam ali sad je počeo i u onom nastavku zakadicu to raditi(a u njega ga stavim jer mi je pretežak za držanje). Nije nam dok radio nikakve kontrole pa me sad to brine jer znam da to izvijanje isto ne valja.Nadam se da su vam bebice prošle bez temp nakon pikica🤞🏻🤞🏻
    Natalija91 - šta su ti rekli u Senzogymu za dizanje glave? 😊
    -
    I moj to radi u nastavu za kadicu 😂😂 isto ga kupamo na nastavku u tušu jer je tako lakše.
    Nama je pedijatrica rekla da nema nikakvih znakova hiper/hipotonusa. Baš sam pitala. Rekla je da na nijednoj provjeri koju je radila vezano za motoriku nije pokazao nikakvo odstupanje niti najmanji znak nečega. 😊 tako da kontam da je dobro.
    -
    Temperatura nakon cijepljenja - cijepili se u ponedjeljak. Pon navečer dobio temp. Stalno je padala i vraćala se opet. I danas oko podne konačno spala 🎉🎉

Ej, tek sam sada vidjela poruku.
    Ugl., ako samostalno podiže glavu to je u redu.
    Znak je jakih vratnih mišića. Ono što ne smijemo raditi je da ih mi samostalno povlačimo kako bi oni podigli glavu (kao što pedijatri rade na pregledu).

CarpeDiem.
    17. Veljača 2022. 18:51

Jackie27

Heeej, svima 😊
    Moj M. je danas dobro što se tiče temperature. Spala mu je jučer oko podne i nije se više vraćala 🎉🎉
    -
    Ali danas je sa spavanjem nemoguć. Probudio se u 7. Prvo spavanje 4 min 😂 drugo 20 min. Nisam ništa stigla uraditi.
    Tek je maloprije zaspao kako treba, pa sam uspjela jesti i obaviti najvažnije stvari 🙈
    -
    Malamaka - najprije se savjetovati sa pedijatrom, pa.vidjeti šta kažem. Mijenjanje formule na svoju ruku svako malo rekla bih da donosi više štete nego koristi. Njihovi mali probavnj sustavi nisu navikli na tako česte promjene i bude još gore. Treba cca 14 dana da se dijete navikne na novu formulu.
    Mislim.da Novalac Aminova ide na liječnički recept. Ima Novalac Allernova, isto je za djecu alergičnu na proteine kravljeg mlijeka i mislim da je on dostupan u slobodnoj prodaji.
    -
    AD - mi smo na Novalac 1.otpočetka. Dječak ga je super prihvatio. Nema nikakvih tegoba. Stolica redovna, nema bljucanja, nikakvih reakcija. Isto kao i Sanjarka ne planiram prelaziti na Novalac 2.
    Baš nam je jutros stigla dostava 15 kutija hrane iz ljekarne Prima Farmacia. Za one koji koriste, 20% je na sniženju plus neli loyalti bodovi i kutija iziđe oko 50 kn 😊😊

Vidis ovdje uopće ne prave toliku dramu oko mijenjanja formule,  ako djetetu ne paše jedna uvodi s druga, s tim da uvijek ide recimo ako pravis 90 ml 2 mjerice starog mlijeka jedna novog i da se postepeno predje na tu novu formuku. Pogotovo u bolnici nisu pretjerano dramili, ako beba od jedne puno povraca na primjer uvede joj se druga. Zato se i preporucuje Beba H+, ona je baš tako za osjetljivije bebe sklone alergijama ili slično. 
    --
    Kod nje beba nije ni jela formulu osim po jednu bocu od svake, ako sam dobri razumila pa se beba nije ni navikla pretjerano niti na jednu.

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

Tratinčica12
    17. Veljača 2022. 22:56

CarpeDiem.

Jackie27

Heeej, svima 😊
    -
    -
    -

Vidis ovdje uopće ne prave toliku dramu oko mijenjanja formule, ako djetetu ne paše jedna uvodi s druga, s tim da uvijek ide recimo ako pravis 90 ml 2 mjerice starog mlijeka jedna novog i da se postepeno predje na tu novu formuku. Pogotovo u bolnici nisu pretjerano dramili, ako beba od jedne puno povraca na primjer uvede joj se druga. Zato se i preporucuje Beba H+, ona je baš tako za osjetljivije bebe sklone alergijama ili slično.

Kod nje beba nije ni jela formulu osim po jednu bocu od svake, ako sam dobri razumila pa se beba nije ni navikla pretjerano niti na jednu.

Mi nismo imali potrebe mijenjati, pa ne znam baš iz prakse. Ali čitam dosta. Tu se ne preporučuje mijenjati često jer bebi treba vremena da se navikne na jednu hranu. Nekih 2 tjedna otprilike.
    A kad se radi prelazak onda ide boca po boca.
    Npr. Sutra krećem s novom formulom. Dajem 1 bocu nove, ostalo stare. Preksutra 2 boce nove formule, ostalo stare i tako dok se sve ne zamijeni.
    -
    Natalija - hvalaaaa 😊❤

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

daniella2207
    18. Veljača 2022. 00:03

Imala sam dosta za procitati pa sam i zaboravila sta je tko sve napisao.
    Plavabosanka a izgleda da bas i ne mjere svaki put,ali da nekako mi je bas cudno da prode 4 mjeseca izmedu pregleda di kao pratis sve buduci da su jos mali,dok evo neki pedijatri svaki put i pregledaju bebu,frendica ima drugog pedijatra i svaki put ima pregled..ma bitno da su bebice ok👍
    Netko je pisao za zabacivanje glave unatrag,i Korina to radi zabaci glavu i sva se izvija unazad,pokusava se okrenuti ali ne ide.Ona se je bila okretala ali je opet stala i neide joj,ali malo se i ubuckala pa mi izgleda i da zato nemoze🤣😁
    Sto se tice dohrane, mi od pocetka kombiniramo dojenje i Nan optipro1 ona super prihvaca od pocetka,nije imala nikakve smetnje.

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

daniella2207
    18. Veljača 2022. 00:07

Jackie27

Heeej, svima 😊
    -
    -
    -

Super da nema temperaturu👍 nadam se da ce radovi brzo prestati ,nasi su prosle godine renovirali pa se u kuci nismo culi medusobno kad smo pricali🤣😅

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

daniella2207
    18. Veljača 2022. 00:09

Zara7

Sanjarka88 🤍

Jelda da mu je dobra zanimacija? 🤣

Da da broj 2 nije potreban , mi ga nećemo uvodit

To je i Jakovu najdraža zanimacija, smrad je čak razvio posebnu vrstu plača kad želi da ga nosim po stanu da razgledava. Ima i preferencije 😅, najdraže mu je u kupaoni, onda otvorim špinu pa štrapa rukicama. Uvijek kad dođemo u kupaonicu krene se bacati prema špini 😅 i voli magnete bacat sa frižidera 😌 fun fun

Predobar je😁🤣 bas vam je zanimljivo...

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

SamoMalo
    18. Veljača 2022. 08:32

Cure, ako vam jako zabacuju glavu u pokusaju da se okrenu, bilo bi dobro to korigirati. Bitno je da prebace nogu i ona vodi okret, a glava ce doci onda. Tak da im vi prebacite nogu na tu stranu koju se zeli okrenuti i malo pomognite tak da drzite nogu ili bok

Tratinčica12
    18. Veljača 2022. 11:13

SamoMalo

Cure, ako vam jako zabacuju glavu u pokusaju da se okrenu, bilo bi dobro to korigirati. Bitno je da prebace nogu i ona vodi okret, a glava ce doci onda. Tak da im vi prebacite nogu na tu stranu koju se zeli okrenuti i malo pomognite tak da drzite nogu ili bok

Moj ne zabacuje glavu. Nego diže u Bjornu i na nastavku za kadicu dok se kupa 😃 
    Pedijatrica ga je baš provjeravala za hiper/hipotonus, naglasila sam da provjeri i rekla ke da je sve super. On se ni ne pokušava okrenuti 🙈 ja ga nekad ono rolam po krevetu na jednu pa na drugu stranu tako da mu prebacim nogu, na bok i okret. Ali da sam nešto poduzima po tom pitanju - ne 😅 isto ga ima, 8400 kg pa ne znam jel mu teško okrenuti tu težinu hahaha

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Zara7
    18. Veljača 2022. 13:43

daniella2207

Imala sam dosta za procitati pa sam i zaboravila sta je tko sve napisao.
    Plavabosanka a izgleda da bas i ne mjere svaki put,ali da nekako mi je bas cudno da prode 4 mjeseca izmedu pregleda di kao pratis sve buduci da su jos mali,dok evo neki pedijatri svaki put i pregledaju bebu,frendica ima drugog pedijatra i svaki put ima pregled..ma bitno da su bebice ok👍
    Netko je pisao za zabacivanje glave unatrag,i Korina to radi zabaci glavu i sva se izvija unazad,pokusava se okrenuti ali ne ide.Ona se je bila okretala ali je opet stala i neide joj,ali malo se i ubuckala pa mi izgleda i da zato nemoze🤣😁
    Sto se tice dohrane, mi od pocetka kombiniramo dojenje i Nan optipro1 ona super prihvaca od pocetka,nije imala nikakve smetnje.

Sram te bilo reći da je naša Korina bucmasta pa da se zato ne okreće 😂 ona je taman 😂 samo joj se ne da! 😁

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.