Pozdrav, kod nas stize curica☺ sve je uredu sad sam 17+4 nisam jos dobila niti jednu kilu izgubila sam samo 300 gramaa od zadnjeg vaganja ginekologica kaze da je sve uredu, a nepovracam nit istaa jedem samo po smjernicama za dijabeticare i malo pazim na prehranu da tipa nejedem bjeli kruh vec integralni i tako i evo za sad je superr a u prosloj trudnoci sam u ovo vrijeme bila na +5 sto je bilo stv previse..!!! eto ako netkom trebaju knjizice sa zdravim receptimaa i slasticama javitee se pa saljem na mejl imam stv svacegaa sto moze bit id velike pomocii kad nas uhvate napadi gladi!!!
Heeej, cestitam na super pregledu i curiciii ❤️❤️
Ja sam na gestacijskom rezimu, takoder malo brljavim no kilice su jos uvijek u minusu 💪💪
Ajde pliz kad stignes mi posalji recepte: tomislavacrnkovi3@gmail.com
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
*A goal without a plan is just a wish
Ja idem cijelo ljeto na more, vraćat ću se u Zg samo na preglede, i ne mogu dočekati kraj tjedna da odem konačno uopće me nije briga kakav ću prizor biti na plaži, ovo je jedini put od kad znam za sebe da mi je dopušteno da budem drobata i velika a ljeto je
Što se tiče hemića, ja ih imam, dobila ih malo prije trudnoće jer sam imala baš velikih problema sa probavom. Začudo sad u trudnoći mi se to promjenilo na bolje, ali i dalje ih se ne mogu riješiti - čitala sam da treba oprati toplom vodom, pa hladnom i namazati sa masti (ja koristim hemopip +), ali ništa to meni ne pomaže... CarpeD, možeš staviti tu kremu ovdje da i ja kupim?
Hemeroidi - Imam unutarnje i kad ne idem previše dana zaredon na wc, zna bit krvav wc papir. Imala sam takve situacije i prije trudnoće. Obavezna higijena i Faktu mast ili nešto sličnog tipa iz ljekarne. Teže je malo sa unutarnjim i tretiranjem ali manje bole nego vanjski. Vanjski zato rijetko krvare.
Probava - U početku trudnoće me bilo strah jer sam čula da ljudi imaju problema ali meni se prvo tromjesečje poboljšala. Dio drugog tromjesečja je bio ok i evo sad opet ne idem po 3 dana. Pokušavam regulirati prehranom i Donatom.
Ljetovanje - Da se ne vraćam par str unazad, ne znam ko je pitao za sram oko trbuha, ali ja sam jedva čekala zatrudnit i imat ljetnu trudnoću da prvi put u životu bez kompleksa mogu trbuh pokazat i chillat na plaži. 😂 Doduše, ja živim u Splitu a s Brača sam tako da planiram cilo lito bit na Braču kad prestanem radit i glumit nasukanog kita. Sa SPF50 tragovima po sebi bez imalo srama (i ženstvenosti). Ne mogu zamislit lito bez kupanja i plaže. Ne budite lude, iskoristite litnje trudnoće!
Hemeroidi - Imam unutarnje i kad ne idem previše dana zaredon na wc, zna bit krvav wc papir. Imala sam takve situacije i prije trudnoće. Obavezna higijena i Faktu mast ili nešto sličnog tipa iz ljekarne. Teže je malo sa unutarnjim i tretiranjem ali manje bole nego vanjski. Vanjski zato rijetko krvare.
Probava - U početku trudnoće me bilo strah jer sam čula da ljudi imaju problema ali meni se prvo tromjesečje poboljšala. Dio drugog tromjesečja je bio ok i evo sad opet ne idem po 3 dana. Pokušavam regulirati prehranom i Donatom.
Ljetovanje - Da se ne vraćam par str unazad, ne znam ko je pitao za sram oko trbuha, ali ja sam jedva čekala zatrudnit i imat ljetnu trudnoću da prvi put u životu bez kompleksa mogu trbuh pokazat i chillat na plaži. 😂 Doduše, ja živim u Splitu a s Brača sam tako da planiram cilo lito bit na Braču kad prestanem radit i glumit nasukanog kita. Sa SPF50 tragovima po sebi bez imalo srama (i ženstvenosti). Ne mogu zamislit lito bez kupanja i plaže. Ne budite lude, iskoristite litnje trudnoće!
Sorry al koje misto na braču, kod mene je obrnuto hahaha cili život u splitu a sad sam na braču 🤣
Ljetovanje - Da se ne vraćam par str unazad, ne znam ko je pitao za sram oko trbuha, ali ja sam jedva čekala zatrudnit i imat ljetnu trudnoću da prvi put u životu bez kompleksa mogu trbuh pokazat i chillat na plaži. 😂 Doduše, ja živim u Splitu a s Brača sam tako da planiram cilo lito bit na Braču kad prestanem radit i glumit nasukanog kita. Sa SPF50 tragovima po sebi bez imalo srama (i ženstvenosti). Ne mogu zamislit lito bez kupanja i plaže. Ne budite lude, iskoristite litnje trudnoće!Hemeroidi - Imam unutarnje i kad ne idem previše dana zaredon na wc, zna bit krvav wc papir. Imala sam takve situacije i prije trudnoće. Obavezna higijena i Faktu mast ili nešto sličnog tipa iz ljekarne. Teže je malo sa unutarnjim i tretiranjem ali manje bole nego vanjski. Vanjski zato rijetko krvare.
Sorry al koje misto na braču, kod mene je obrnuto hahaha cili život u splitu a sad sam na braču 🤣
Sad san paranoična jer sam pričala o hemeroidima a tu ću napisat iz kojeg mista san a misto ima xy stanovnika 🤭 daj mi mail!
Pozdrav cure
Čestitke svima na super pregledima, woo hoo :))
Mene nije bilo par dana jer smo muž i ja otišli na malo romantično putovanje i road trip po Istri! Istrijanke, prekrasna vam je Istra, mora se reć
Sa zakašnjenjem hvala svima na savjetima i preporukama u vezi krema za sunčanje, LadyD, Tracy, Jana, Carpe diem (ja sam jedna od tih što je lijena za istraživanje i što ne razumije etikete :D, konkretne preporuke su mi spas :)).
Mišić hvalaa! Vjerojatno je ta tableta bila Diflucan, tako nešto čitam, nadam se i ja da će mi pomoći nakon trudnoće ako se već ne mogu riješiti za vrijeme
Kupanje i sunčanje Ja isto jedva čekam ne brinut se oko toga jel mi drob ovakav ili onakav, sad imamo izliku :D ja se planiram kupat cijelo ljeto (ako će mi candida dopustit), svi kažu da je to jedna od prednosti ljetnih trudnoća :)
Sretno svima na pregledima danas
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Pozdrav, kod nas stize curica☺ sve je uredu sad sam 17+4 nisam jos dobila niti jednu kilu izgubila sam samo 300 gramaa od zadnjeg vaganja ginekologica kaze da je sve uredu, a nepovracam nit istaa jedem samo po smjernicama za dijabeticare i malo pazim na prehranu da tipa nejedem bjeli kruh vec integralni i tako i evo za sad je superr a u prosloj trudnoci sam u ovo vrijeme bila na +5 sto je bilo stv previse..!!! eto ako netkom trebaju knjizice sa zdravim receptimaa i slasticama javitee se pa saljem na mejl imam stv svacegaa sto moze bit id velike pomocii kad nas uhvate napadi gladi!!!
Lejla, mozes i meni poslati knjizicu na dalija.begovic@hotmail.com
Tnx. 😉
Sto se tice pokazivanja na plazi. Mi idemo sad na produzeni vikend i trenutno mi je stomak bas mali. Vise izgledam škembasto nego trudno...i to mi je malo zao. 🙈 Al za veliki godisnji ocekujem vec lijepi trudnicki stomak koji cu s ponosom pokazati. 😂
Tracy_ Hahahahahaha a neš ti hahahah antena1709@gmail.com... Dobar ti je termin, najlipši datum šta se vidi meni po mailu 🤣🤣🤣
Tracy_ Hahahahahaha a neš ti hahahah antena1709@gmail.com… Dobar ti je termin, najlipši datum šta se vidi meni po mailu 🤣🤣🤣
Poslala san ti mail :D šta je sigurno, sigurno je!
Meni je rođendan 24og pa se nadan da ću malo prenit trudnoću i rodit na rođendan ali teško :D
Ja idem cijelo ljeto na more, vraćat ću se u Zg samo na preglede, i ne mogu dočekati kraj tjedna da odem konačnouopće me nije briga kakav ću prizor biti na plaži, ovo je jedini put od kad znam za sebe da mi je dopušteno da budem drobata i velika a ljeto je
Što se tiče hemića, ja ih imam, dobila ih malo prije trudnoće jer sam imala baš velikih problema sa probavom. Začudo sad u trudnoći mi se to promjenilo na bolje, ali i dalje ih se ne mogu riješiti - čitala sam da treba oprati toplom vodom, pa hladnom i namazati sa masti (ja koristim hemopip +), ali ništa to meni ne pomaže… CarpeD, možeš staviti tu kremu ovdje da i ja kupim?
Mogu naravno, nego sam zagubila link za slike. Ako možeš zaljepi opet. Inače krema se zove Hametum, dobije se i aplikator uz nju u slucaju i unutarnjih hemoroida.
Mogu je koristiti i trudnice i dojilje.
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Cure, nisu bas sve cari i teme trudnoće ugodne, pa tako ni tema hemoroidi 😏😬
Ima li koja problema? Ako da, kako ih ublazujete/rjesavate?
Draga Madamel, nažalost i ja muku mučim s tom gamadi već skoro dvije godine i pritom sam skupila puno iskustva :D. Ja nisam nikad imala problema s njima niti sa probavom do jednog perioda kad sam skoro 3 mjeseca pila jake antibiotike i kad je sve pošlo nizbrdo i dobila sam unutarnje hemoroide koji nisu prošli. Bila sam 2 puta na pregledu i 1 na kolonoskopiji gdje mi je rečeno da imam samo blaže unutarnje h., a meni je samo u glavi da ako su ovo blaži da ne mogu zamislit kakvi su tek teži stupnjevi jer je meni ovo užasno, bol kao da me netko reže ako je stolica tvrda, pečenje i svrbež poslije, ma prestrašno da ne idem u detalje za cure koje nemaju takvih problema! ALI, nije sve tako sivo :D Otkrila sam što mi paše i pomaže da ih većinu dana niti ne primjećujem.
PRVO, kreme koristi samo i isključivo kao neko kratkoročno rješenje i pomoć u akutnoj fazi, par dana u komadu, ne duže od toga jer one same izazivaju kasnije iritaciju, gljivice, bakterije, isušuju sluznicu i dugoročno korištenje samo pogoršava problem (to mi je rekla gastroenterologinja i nažalost potvrđeno iz prve ruke). Kreme su super kratkoročni spas, ali nisu rješenje.
DRUGO, najvažnija je prehrana i održavanje česte, svakodnevne i mekane (ne premekane) stolice. Sad u trudnoći još bitnije. Ono što je mene spasilo je uzimanje 2-3 kivija dnevno. Znači, to voće je sve. I jabuke mi znaju pomoći, ali ništa kao kivi. Stolica bude redovita svako jutro plus je mekše teksture. Uz uzimanje dovoljno tekućine svaki dan. Baš probaj tjedan dana to pa javi jel ti odgovara. Mislim da sličan efekt imaju i suhe šljive i smokve, ali kivi mi je ukusniji tako da se toga držim.
TREĆE, izbaci svu hranu koja se ne probavlja dobro, npr. koštice od šipka ili lubenice, kukuruz i kokice, orašaste plodove sve (ja si miksam sve da ih ipak unesem) i slično jer ostaju tako tvrdi u stolici pa oštećuju sluznicu i pogoršavaju hemoroide.
Preporuka moje doktorice su kupke hrastove kore po 15 min 2x dnevno, isto u akutnoj fazi za umirivanje tegoba, ali možeš i svaki drugi dan u mirnoj fazi za održavanje (nisam sigurna jel se smije u trudnoći, treba provjeriti).
Mene je ovo spasilo, to je naravno samo moje iskustvo, ali ako može još nekome pomoći onda super!
SRETNO!
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Sortiraj odgovore
Najstariji