Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leah
    11. Svibanj 2021. 14:53

Cure evo neke knjige za koje sam dobila preporuke. 
    Dr Alvara Bilbao - djeciji mozak objasnjen roditeljima
    Dr william i Martha Sears - povezujuce roditeljstvo
    Rebeka Bulat - Bebarije
    Nada Bucevic - svjesno majcinstvo
    Dr. Sc. Erica Reischer - sto sjajni roditelji cine

• ponosna.mama
    11. Svibanj 2021. 15:03

matea1355

Cure iz Splita, da li ima netko tko je prebolio koronu u trudnoci? U 23tt sam i prije dva tjedna sam preboljela koronu, blazi simptomi upala sinusa i lagana tempertura. Danas sam bila na pregledu kod ginekologa i dao mi je uputnicu za razne pretrage. Zanima me da li je neka od vas to morala ici i kakav je postupak? U uputnici pise ginekologija - dnevna bolnica uzv, ctg, asc i kontrole.

..zadnji put kad san bila na pregledu, gin.je prica na mob.sa doktoricom iz bolnice i rekla mu je da mora zapisat i valjda prijavit sve trudnice koje su u zadnjih misec dana imali koronu, valjda kako bi napravile dodatne pretrage jer se ispostavilo da dosta trudnica dobije trombozu ka posljedicu korone. Nemoj me drzat za ric, mozda san ja krivo skuzila to da ih salju na pretrage, al ovo za trombozu bas znan jer san pricala s njim i rekla san mu da bi volila da pokupin sad koronu dok je relativno blaza slika u trudnica nego u 10.ili 11.misec kad moran rodit, a vec krece ponovo ono zimsko ludilo s koronom 🙄🤦🏽‍♀️

Betty_Loo
    11. Svibanj 2021. 15:07

Leah

Cure evo neke knjige za koje sam dobila preporuke.
    Dr Alvara Bilbao - djeciji mozak objasnjen roditeljima
    Dr william i Martha Sears - povezujuce roditeljstvo
    Rebeka Bulat - Bebarije
    Nada Bucevic - svjesno majcinstvo
    Dr. Sc. Erica Reischer - sto sjajni roditelji cine

Leah, 
    Ajme super hvala ti na preporukama 😊

Tonkica111

Betty_Loo

Tonkica111

Cure jel se vama zna zamantat… Marendala sam na poslu i odmah iza toga krenila prema uredu i baš teška slabost me uhvatila… Kao da nisam ništa pojela i naravno iza toga sam stukla kutiju jaffe… Bolje mi je naravno nakon toga al i grižnja savjesti zbog smeća šta sam pojela…. Ne znam jel to može biti nizak šećer… Ili možda željezo jer mi je doktorica i rekla da je malo niže…

Meni se znalo desiti ali ja inače imam inzulinsku rezistenciju. Jesu te slali na GUK i OGTT test do sada?

Nisam još bila… da će mi sljedeći pregled dat uputnicu za to… Na ono obično vađenje krvi sa nekih 10 tjedana je bia ok šećer… Tj nije mi ništa rekla da mi je povišen i to.

Nije na odmet spomenuti to doktorici. Šećer zna biti zeznut a relativno se lako kontrolira lijekovima koji nemaju negativnih indikacija na trudnoću.

Nadam se da će ti biti bolje i da nije u pitanju ništa osim možda umora. Samo hrabro :) 

1. trudnoća🤰🏻
    ♀️👶🏻💕 termin: 30.10.2021.
    Idući pregled 15.06.

Lisa27 👶🧸🎀
    11. Svibanj 2021. 15:10

Kiky 🥰

Lisa evo slikice od trudnicke robe sto sam kupila u outletu pa svakako odi pogledaj
    https://ibb.co/L0Vcxzs
    https://ibb.co/z8cg7kp

Nego imam jedno pitanje, da li gelirate nokte u trudnoci? Ja sam jucer isla na geliranje ali skinut cu ih prije poroda jer se nesmije na porod sa noktima. Negdje sam citala da nije preporucljivo pa me zanima i vase misljenje..

Prekrasno je sve 😍 nadam se da se nije sve rasorodalo vec 😄
    Što se tiče nokti,u prvom tromjesecju nisam radila a sad radim trajni lak i raditi ću ga negdje do 9.mjeseca 🙂

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Lisa27 👶🧸🎀
    11. Svibanj 2021. 15:16

Dannna

Pozdrav svim curkama. Žaom inje zbog smrtnog slučaja i losih vijesti u porodici. ☹️☹️☹️
    Jedva čekam da cure koje danas imaju pregled jave ako bog da, lijepe vijesti.
    Mi smo danas bili na pregledu i stanje je slijedeće:
    Sad smo po posljednjoj mjesečnici manji za pet dana ali se poklapamo sa ovulacijom i mojom ličnom procijenom tako da se nadam da to nije problem?! 😊 Tako da smo u 19tt, imamo skoro punih 18cm i malo više od 300grama. 🥰 Ultrazvuk je trajao baš dugo zato što se beba konstantno vrti, ne smiruje se ni sekunde, mlati rukicama i nogama, okreće se. Jedva ju je izmjerio.
    Ovo su podaci svih tih nekih mjerenja pa ako se neko kruži u to neka pogleda, ja prvi put vidim ovakav papirić. 😊
    https://ibb.co/yXn22KL
    Doktor kaže da je jako zadovoljan i da je sve super. Osim male činjenice sto smo dobili antibiotik za mokraćne kanale pa sam htjela pitat je l' još neko pio antibiotike u trudnoću..?

Heii, super za dobar pregled 🙂 ja ti svaki put dobijem taj neki papiric i imas na internetu sta znaci koja kratica, zapamtila sam samo da je ovo fl duljina bedrene kosti 😄 moja sestra je pila antibiotike isto za mokracne kanala ali joj nisu pomogli nista samo onaj caj od brusnice iz dm-a od enciana joj je pomogao

Lisa27 👶🧸🎀
    11. Svibanj 2021. 15:17

Pozdrav cure Evo da se i ja priključim ovom društvu mamica…
    Prva mi je trudnoća, čekamo, a termin mi je 3.10. (Rijeka).
    Veselim se zajedničkom druženju.

Dobrodošla 🙂 ne vidim tvoj nadimak, ali vidimo se u Rijeci u rodilištu 😀 ja sam 4.10.

Lisa27 👶🧸🎀
    11. Svibanj 2021. 15:21

Natalija91

Bok cure!
    Dosta sam zabrinuta, pa vam pišem. Ne znam jel koja od vas imala uopće takvo iskustvo. Jučer i danas mi se dogodilo da kada mi je mjehur baš baš pun, prije nego obavim nuždu vidim kako mi je donji veš mokar. Nekak mi je nemoguće da mi je pobjeglo zbog pritiska jer sam tek u 21 tjednu. Nekak mi je rano za to. Strah me da nešto nije ok i da gubim plodnu vodu. Ima li koja iskustva s navedenim.

Pozdrav, vjerujem da je sve ok, to je sigurno samo malo pojačan vodenkasti iscjedak to ti je normalno, tako i meni zna bit pogotovo nakon neke aktivnosti

• buhtlica34
    11. Svibanj 2021. 15:24

Cure moj niftyx stigao, sve je super i niskorizično i curica je 

• matea1355
    11. Svibanj 2021. 15:42

ponosna.mama

matea1355

Cure iz Splita, da li ima netko tko je prebolio koronu u trudnoci? U 23tt sam i prije dva tjedna sam preboljela koronu, blazi simptomi upala sinusa i lagana tempertura. Danas sam bila na pregledu kod ginekologa i dao mi je uputnicu za razne pretrage. Zanima me da li je neka od vas to morala ici i kakav je postupak? U uputnici pise ginekologija - dnevna bolnica uzv, ctg, asc i kontrole.

..zadnji put kad san bila na pregledu, gin.je prica na mob.sa doktoricom iz bolnice i rekla mu je da mora zapisat i valjda prijavit sve trudnice koje su u zadnjih misec dana imali koronu, valjda kako bi napravile dodatne pretrage jer se ispostavilo da dosta trudnica dobije trombozu ka posljedicu korone. Nemoj me drzat za ric, mozda san ja krivo skuzila to da ih salju na pretrage, al ovo za trombozu bas znan jer san pricala s njim i rekla san mu da bi volila da pokupin sad koronu dok je relativno blaza slika u trudnica nego u 10.ili 11.misec kad moran rodit, a vec krece ponovo ono zimsko ludilo s koronom 🙄🤦🏽‍♀️

Hvala ti na odgovoru..i meni svi govore da je bolje da sam sad prebolila ali opet ne bih se bas slozila..uvik ostaju neke poslijedice kod korone tako da se cuvajte i sretno vam u trudnoci 😊

• buhtlica34
    11. Svibanj 2021. 15:53

Dannna hvala, i ja tebi :) moramo malo dići broj curica tu hehe 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.