Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SamoMalo
    23. Travanj 2021. 13:24

Koliki ti je nuhalni nabor?

• malenabeba8
    23. Travanj 2021. 13:37

Sanjarka88 🦔

malenabeba8

Sanjarka88 🦔

malenabeba8

Sanjarka88 🦔

malenabeba8

Zenice pomoć. Stigao mi je nalaz od krvi sa kombiniranog probira.
    Izračunati rizik za trisomiju je iznad granične vrijednosti sto ukazuje na povećani rizik.
    Prema rezultatu probira trisomije 21 (uz NT)
    Očekuje se sa je 108 trudnica s istim podacima, jedna trudnoća ugrožena trisomijom 21 dok se 107 trudnica radi o normalnoj trudnoci.
    Koncetracija slobodnog hCG je visoka.
    Konc papa je niska.

Molim vas sto to znaci??? Ludimmm

Imas srednji rizik prema tome da beba ima trisomiju 21
    To je samo statistika i obicno bude sve savrseno u redu pa se pokusaj smirit.
    Koliko imas godina? Tj koliki ti ne dobni rizik?
    U odnosu na to da li zelis znati da li je sve u redu i kakav bi bio ishod da saznate da nije idi ili nemoj dalje na pretrage.
    Ako se odlučite za daljnje pretrage a imate novca svakako bi preporucila nipt test.. On konkretno za down sindrom daje pouzdane rezultate( preko 99%).
    Bir ce sve dobro to je samo statistika ❤️

Napuniti cu 24 u 8 mjesecu.
    Neznam jako me pogodilo to plačem se nemogu se smiriti. Neznam sta da radim

Sasvim normalno reagiras na takvu informaciju.
    Ja te mogu razumit skroz. Ali kombinirani cesto daje lazno pozitivne rezultate.
    Jesi se cula sa gin?
    Opcije su ti ne raditi vise pretrage, napraviti nipt test ili ici na neku od invazivnih pretraga.
    Moja preporuka je za nipt.
    Sve ce ti gin objasnit

Užasno me je strah. Tako sam bila sretna kad sam vidla na uzv i rukice i nogice i sad me ovo pogodilo kao da mi je netko zabio nož u srce.
    Sta ako daljnje pretrage utvrde isto sto onda?

Ako nipt utvrdi da je riječ o Down sindromu, dijagnozu iskljucivo moze potvrditi Amniocentuza.
    A međuvremenu ti i tvoj muz morate odlucit da li ce te zadrzati bebu.
    Ali nema potrrebe da se opterećujes s tim unaprijed.
    Imas losu biokemiju koja moze takva biti iz xy razloga, i 1:108 nije uopce visoki rizik nego srednji.
    I s takvim nalazom imas jako male sanse da beba ima down.
    Samo pozitivno dalje.
    Kombinirani zaista treba uzeti s obzirom. Napravite nipt test i za 10 dana ces opet uzivat u trudnoci

Doktorica je danas bila ujutro. Neznam sta sada do ponedjeljka. Ja cu izluditi za vikend.

Sanjarka88
    23. Travanj 2021. 13:47

Malenabeba  kako SamoMalo kaze disi duboko.
    Nemate kakvu dijagnozu.
    Preko vikenda ionako ne mozes nista, nazalost ni preko noci.  Smiri se za vikend, pa se cuj sa gin u pon 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Mišić
    23. Travanj 2021. 13:52

malenabeba8 Drži se! Kao što su cure već napisale, velike su šanse da je sve ok. Ja bih isto na tvom mjestu napravila genetski test pa vidjela dalje.

• malenabeba8
    23. Travanj 2021. 13:56

SamoMalo

Koliki ti je nuhalni nabor?

1.3 mm. Prvo mi je na nalaz od uzv napisala 13 mm pa su me zvali da doktorica nije stavila točku između 1 i 3. Da stavim sama ili dođem po drugi nalaz

Jana25
    23. Travanj 2021. 13:59

Evo mi smo imali pregled ujutro. 
    Karlo nam je jako aktivna beba. Mlati sve u 16. I jako, jako je velik! Cca 400g. Dr me odma uputila na OGTT kad budem 24 tjedna.
    Mjere glave mu odgovaraju tjednu u kojem jesmo. Ali bas ima duge noge i težinu. Dr opet kaze da se nis ne brine, ali da svakako napravim OGTT.
    Idem u utorak, 27. kod privatnika, pa cu vidjeg sto on kaze.
    Iduci pregled je 28.5. 🤗
    Malenabeba8 pokusaj se smirit. Tvoj stres jako utkece na bebu, srce im pocne ubrzano kucati, tako osjecaju stres.
    Imam curu s kojom sam bliska, kojoj ne taj probir bio koma, 24 godine je imala. Skupila sve sto je imala, napravila panoramu. Svr u savrsenom redu. Evo bebjca godinu dana, nikad ni da joj je nos obrisala.
    Bit ce sve okej ❤

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

CarpeDiem
    23. Travanj 2021. 14:42

Pozdrav cure, čestitam na urednim pregledima. 🌸🥂
    Netko je spomenuo da se plnacenta previa i ne provjerava do 30 tjedna, jer se vremenom skloni samo sa usca što je tacno,  ali meni osobno je od 13 do 25 nedelje izazivala konstantno krvarenje, kasnije i prijevremene kontrakcije... tako da svakako ima smisla i razloga zasto se provjerava ranije, nije sve tako jednostavno ili crno i bijelo. 😁 cure s tom  dijagnozom pogotovo izbjegavajte stres, što više odmarajte,lezite i ne dižite nista teže od žlice - doslovno.
    Malena beba razumijem te, cure su već napisale da je srednji rizik, a ti u skladu sa svojim mogućnostima i dogovoru sa muzem odradi ili NIPT ili amniocintezu. U tvom slučaju će to biti najpouzdanije.
    Normalno je da se tako osjećaš i ako će ti biti lakse za početak se isplaci i tu negdje "pomiri" sa tim da ti je samo veći rizik,  ali i da nista nije konačno. Poslije vikenda u nove pobjede i po sretne vijesti.🙏🌸

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

• Lyra
    23. Travanj 2021. 16:13

CarpeDiem

Netko je spomenuo da se plnacenta previa i ne provjerava do 30 tjedna, jer se vremenom skloni samo sa usca što je tacno, ali meni osobno je od 13 do 25 nedelje izazivala konstantno krvarenje, kasnije i prijevremene kontrakcije… tako da svakako ima smisla i razloga zasto se provjerava ranije, nije sve tako jednostavno ili crno i bijelo. 😁 cure s tom dijagnozom pogotovo izbjegavajte stres, što više odmarajte,lezite i ne dižite nista teže od žlice - doslovno.
    Malena bebarazumijem te, cure su već napisale da je srednji rizik, a ti u skladu sa svojim mogućnostima i dogovoru sa muzem odradi ili NIPT ili amniocintezu. U tvom slučaju će to biti najpouzdanije.
    Normalno je da se tako osjećaš i ako će ti biti lakse za početak se isplaci i tu negdje "pomiri" sa tim da ti je samo veći rizik, ali i da nista nije konačno. Poslije vikenda u nove pobjede i po sretne vijesti.🙏🌸

Ovo s dizanjem nazalost ne mogu izbjec jer imam bebu od 7 mj i 9 kg 😅 ali ostalo se trudim smanjit. Ma i proslu trudnocu sam imala istu komplikaciju, u 24tt se razrijesilo tako da ne brinem (jos).

👦 11/2017 👶 9/2020

CarpeDiem
    23. Travanj 2021. 17:22

Lyra

CarpeDiem

Netko je spomenuo da se plnacenta previa i ne provjerava do 30 tjedna, jer se vremenom skloni samo sa usca što je tacno, ali meni osobno je od 13 do 25 nedelje izazivala konstantno krvarenje, kasnije i prijevremene kontrakcije… tako da svakako ima smisla i razloga zasto se provjerava ranije, nije sve tako jednostavno ili crno i bijelo. 😁 cure s tom dijagnozom pogotovo izbjegavajte stres, što više odmarajte,lezite i ne dižite nista teže od žlice - doslovno.
    Malena bebarazumijem te, cure su već napisale da je srednji rizik, a ti u skladu sa svojim mogućnostima i dogovoru sa muzem odradi ili NIPT ili amniocintezu. U tvom slučaju će to biti najpouzdanije.
    Normalno je da se tako osjećaš i ako će ti biti lakse za početak se isplaci i tu negdje "pomiri" sa tim da ti je samo veći rizik, ali i da nista nije konačno. Poslije vikenda u nove pobjede i po sretne vijesti.🙏🌸

Ovo s dizanjem nazalost ne mogu izbjec jer imam bebu od 7 mj i 9 kg 😅 ali ostalo se trudim smanjit. Ma i proslu trudnocu sam imala istu komplikaciju, u 24tt se razrijesilo tako da ne brinem (jos).

Znam i vjerujem🙈, i ja imam bebu od 1 i 3 mjeseca i blizu 14 kg, i isto ne mogu izbjeći dizanje veći dio dana 🙈. Naravno u većini slučajeva bude sve ok, ali kod nekih se zakomplicira kao kod mene. (Nisam se dovoljno čuvala i shvatila sam sve tako olako. Sreća pa je sve prošlo ok na kraju, uz dobar dio trudnoce provedene u bolnici). Za sada nemam tih problema kao u prošloj trudnoći, znat ću više u ponedeljak na pregledu.
    Pripazi se koliko god možeš. 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Lorre
    23. Travanj 2021. 21:23

Idući četvrtak će biti trudničke traperice u lidlu ako kojoj treba 😊

Baby N 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.