Jutro svima, evo mene s nečim nedosadnim nažalost. Imam pregled 01.04. ali me od nedjelje konstantno boli kao u lijevom jajniku. Prvi dan manje ali sam nešto više i hodala/sjedila nakon misec ipo mirovanja i samog ležanja pa sam prepisala tome. Međutim jučer popodne krenilo i sad osjećam taj pritisak stalno, kako god se namjestila ležat. Nije bol nepodnošljiva, išla bi na hitnu da je, ali dovoljna da je osjećam stalno, možda više ko jajnik kojeg osjećam priie menstruacije. Brine me jer je stalno, nije na refule ili pri kihanju ili nešto tako kao inače, nego baš stalno. Jel ko ima iskustva?
Ja sam u prvoj negdje s 22tjedna otišla na hitnu sa sličnim scenarijem i nije bilo ništa - ligamenti. Svaki put kad me boljelo, objašnjenje je bilo - ligamenti. Sad sam tek u 12.tjednu i osjećam zatezanja, ako prosjedim dan u rebama na poslu osjećam bol, isto ako sam predugo na nogama ili se dugo ne ispružim. Sličnu bol - probadanje i presijecanje znam osjetiti ako mi je stolica čudna pa mi se u trbuhu zbivaju čudna stanja (zrak/nepravilno pražnjenje itd).
Sve u svemu, kod mene se dosad sve to ispostavilo kao bezazleno. Ne mogu tvrditi da je isto kod tebe, ali nadam se da sam barem malo pomogla :)
Ovo se ne odnosi na momentalna štrecanja, tipa kao pri kihanju. To su uvijek bolovi koji traju kod mene. Kao bolna kičma. Mogu izdržati, ali su dosta jaki. Taj put kad sam otišla na hitnu se nisam mogla uspravit koliko me boljelo, a nije prolazilo sigurno jedno 2h.
Puno mi je olakšalo ovo pročitat, hvala!! :)
I moram primjetit da od kad sam bila na wc mi je lakše danas iako sam bila UVJERENA da nije do toga ali očito crijeva ne bole a pritiskalo je cistu mi na jajniku i maternicu i zbog toga neugoda (moj nekakav zaključak)... Isto ležim cijeli dan zlu ne tribalo. Radim od doma, laptop na stoliću i horizontala.
Uf, imam i psa škotski ovcar, oko njega sam svakodnevno, jer moram mu dlaku održavati i redovito češljati. Bas cu napomenuti svojoj doktorici
Mislim da pas nije toliki problem. Imam ga i ja i kada sam pitala veterinara je rekao da je moguce da se i psi zaraze i razvijaju toksoplazmoza kad jedu izmet od macke. Te ako zivi uz macku da se smanji kontakt i ogranici pristup hrani koju ona jede. S obzirom da nemam macku nisam se bas zamarala s tim. Mislim da ne moras ni ti. Ako grijesim neka me neko ispravi 🤷♀️
Da, mislim da psi nisu problem, vise macke. Ali ne samo macke vec i nedovoljno termicki obrađeno meso itd. zato se preporucuje izbjegavati suhomesnate proizvode.
Kako god, toksoplazma je opasna jedino ako se zaraza dogodi bas tijekom trudnoce, ja cak nisam ni brinula jer cijeli zivot imamo macke, plus sadasnji macak je s nama skoro godinu dana i mislila sam da vec imam antitijela kako god. I onda ispadne da imam aktivnu zarazu, samo eto ne znaju jel unutar ova 4 mjeseca trudnoce. Koja je sansa 😔
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Tracy Pregled ti je ubrzo pa ne bih previse brinula, mozes eventulano nazvati ginekologa i pitati ima li razloga da te ranije primi na pregled cisto da budes mirna. Mene u zadnje vrijeme svako malo nesto probada, zateze, ali nije konstantno. Recimo kad mi se piski, ako ne odem odmah jer sam na poslu ili negdje, pocne bas neugodna bol u donjem dijelu trbuha i prestane cim odem na wc. Osjetim neugodu i kad se beba pomice. Neka lagana bol, pritisak kao da me netko rasteze iznutra haha pa dok lezim skicnem taj dio trbuha i bas vidim i osjetim izbocenje jer je bebica tamo i onda nestane brzo 🙃
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Ja sam se sada fino najela, ispekla mladi krumpir, salatu od mladog luka i kuhana jaja 🤰.. Stalno bih mogla nesta
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Ja sam se sada fino najela, ispekla mladi krumpir, salatu od mladog luka i kuhana jaja 🤰.. Stalno bih mogla nesta
Jedva čekam da se tako ljepo najedem, i budem sposobna skuhati (zbog mirisa).😁🤦♀️
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Tommy čestitam na urednom pregledu i ❣
Missy 🤞 da sve bude ok. Mislim da hoće 🍀
I ja imam 🐶 koja je i cijelu prošlu trudnoću prespavala sa mnom (gdje ja tu I ona😁), I nisam imala problema. Nadam se da neću ni sada iako se nisam testirala na t.
MTBica bit će sve dobro, čekamo sa tobom 🙏🙏
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Pozdrav trudnice 🙂
Nisam se baš javljala zadnjih dana jer sam jako aktivna 😀 posao, čišćenje i razne aktivnosti na otvorenom 😍
Čestitam svima na super pregledima ❤
Missy vjerujem da će sve biti okej ❤
Tommy mozda curica? 😀
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
drage zene, citam vase komentare, vidim svasta znate i svasta ste prosle pa sam se odlucila prikljuciti :)
Nakon IVF postupka beta nam je bila supervisoka i jucer smo imali prvi uvz 💓 5+2💓
malo sam zabrinuta jer mi je receno da su mi jajnici dosta povecani zbog stimulacije pa postoji mogucnost uvrnuca jajnika...sad ne znam koliko da se brinem 🤪😂 uvz imam 12.4.
Pozdrav trudnice 🙂
Nisam se baš javljala zadnjih dana jer sam jako aktivna 😀 posao, čišćenje i razne aktivnosti na otvorenom 😍
Čestitam svima na super pregledima ❤
Missy vjerujem da će sve biti okej ❤
Tommy mozda curica? 😀
Hvala vam cureee❤❤
Pa kak sam gledala po ovome i ja bi rekla da je curica 😍😍
Po filingu bi isto rekla da je...a budemo vidjeli 🙏🙏💕
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
*A goal without a plan is just a wish