O joj madamelšaljem ti najveći zagrljaj 🙏
Što se prijave za bolnicu tiče, možda bi bilo sigurno da nazoveš i pitaš čisto radi mjesta bez obzira što je trudnoća uredna.
Ja se moram prijaviti zbog carskog, preoperativne pripreme itd.. ali i radi mjesta. Zadnji put 3 cure je hitna vozila do druge bolnice jer nisu imali mjesta, a ovo je baš velika bolnica pa za svaki slučaj.
Mišićkod nas carica masaža ožiljaka je neophodna zbog matrice i unutarnjeg reza. (Nakon što već dosta zaraste) Meni je babica masirala i pokazala prvih par puta, kasnije sam sama.
Sanjarka88gdje si nam ti sa svojim izvješćem sa pregelda? Da nije i kod tebe krenulo? 🙈😋
To je bilo nekih možda 2 mjesca od poroda od prilike.
Zadnja rečenica je vezana za ožiljake i odgovor Mišiću 🙈 mobitel mi je poludio 😅
url=https://lilypie.com]
Takoder kao i MadameI ne moram se prijavljivati kod uredne trudnoce. Dva puta zvala bolnicu, pitala doktora, babicu, tako da je sve od bolnice do bolnice.😅
Danna želim ti da što prije budes sa svojom curicom 🙏 hvala Bogu napreduje i samo još koji dan sigurna sam da će te biti skupa.
Drago mi je i da si ti bolje, a cice ko cice moraju malo boluckati na početku dok se ne naviknu na izdajanje i kasnije dojenje. Mam komprese su odlične i mene su spasile, tako da i od mene preporuka. Jedne su već spremne cekaju porod.
Baš si divna mama ♥️, sve stojicki izdržavas i pokusavas održati laktaciju dok ne stigne curica..
Pozdrav svim curkama, ja više ne znam šta sam vam pisala a šta nisam. Uglavnom ja sam u nedelju izvadila konce, rana je super, ne osjećam nikakve bolove. Što se mene lično tiče imam dva problemcica a to su:
1. Prvi je malaksalost ali to je zbog nedostatka gvožđa i nije čudo jer pila sam aspitine dvije zadnje nedelje zbog povisenog d-dimera i pored sve ostale terapije primala i Clexane injekcije. Zbog čuvanja mlijeka izbjegavala sam Heferol tablete ali sada sam uzela drugi suolement pa valjda to popravim.
2. Mlijeko mi nadolazi baš a baradavice su oooogromne i tvrde pa nam je Mam ručna izdajalica napravila još veći problem i stvorila užasno iritiranu i bolnu kožu na pradavicama i pukotine. E sad ono što želim podijeliti sa vama je ovo savršenstvo od proizvoda koje mi je (barem sad za sad) pomoglo od prve primjene.https://ibb.co/Y34gmL3
…
Što se moje mrvice tiče ona već dva dana nije više u inkubatoru i kažu da je dobro, živahna je i vesela. Pošto je izašla sa intenzivne njege ne vagaju je više svaki dan. Tako da ćemo napredak saznagi u petak. Danas su nam rekli da ne prima nikakve terapije i infuzije i da je suoer oodnijela promjenu iz inkubatora u krevetić. 😊😊😊
Bravo za malu lavicu, bas mi je drago da dobro napreduje. A ti izdrzi jos malo i vjerujem da se za koji dan mazite. ❤️
10/2021 ❤️
01/2026 ❤️⏳
Little baby meni je prva beba pa se nisam razumjela ali mi djevojka u apoteci preporuči i rekoh sama sdbi da podijelim to iskustvo na forumu, možda još nekom bude trebalo zaista pomažu. 😊😊😊
….
Plavabosanka, nažalost ne mogu. Ova glupa pandemija i još gluplja pravila kriznih štabova me izluđuju. Ne mogu vjerovat šta je sve dopušteno a šta zabranjuju. Uglavnom jučer sam bila u Beogradu odnijeli smo rješenje da naš zdravstveni fond snosi troškove liječenja i za mene i za bebu i mogla sam samo ući u hol bolnice do šaltera i to je to. Iskreno muž je htjelo to sam odnijeti ali sam insistirala da idem s njim i samo sam se gore osjećala znajući da stojim u prizemlju, da je ona na četvrtom spratu i da ne mohu do nje. 😕
Jaoo bome grozno vjerujem da si ljuta pogotovo kad vidiš da koncerti i sve može, a kad majka treba vidjeti svoje dijete da stupite u neki kontakt il makar da joj daju tvoje mlijeko ne može. Jbo ih virus više, tamo di ima para i koristi ga nema od ovog oni nemaku koristi pa ne može
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Meni je moja doktorica sama rekla da bi bilo dobro da odem u bolnicu, čisto ono radi dogovora oko poroda. Makar kad sam, čitala na stranici od jedne bolnice pisalo je da nije moguće dolaziti osobno zbog korone te da se sve rješava putem telefona. Što je meni problem i na hrvatskom kad moram pričat preko telefona, em pola ne znam jesam dobro čula, em ovako na njemačkom moram razmišljati i jesam dobro razumjela sve što mi kažu. Lakše mi je općenito ostvarit komunikaciju uživo i opuštenija sam. A i onda mogu mlatarat rukama i nogama ukoliko me ne razumiju😂
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
plavabosanka
😂😂 znam kako ti je. Otidi svakako onda jedan dan, pitaj na licu mjesta, na informacijama, nece te sigurno vratiti.
Prije korone su i ovdje bili dani otvorenih vrata, gdje te upoznaju sa svim opcijama al naravno trenutno nista nema..
Meni je moja doktorica sama rekla da bi bilo dobro da odem u bolnicu, čisto ono radi dogovora oko poroda. Makar kad sam, čitala na stranici od jedne bolnice pisalo je da nije moguće dolaziti osobno zbog korone te da se sve rješava putem telefona. Što je meni problem i na hrvatskom kad moram pričat preko telefona, em pola ne znam jesam dobro čula, em ovako na njemačkom moram razmišljati i jesam dobro razumjela sve što mi kažu. Lakše mi je općenito ostvarit komunikaciju uživo i opuštenija sam. A i onda mogu mlatarat rukama i nogama ukoliko me ne razumiju😂
Ja sam od gin dobila uputnicu... Na kojoj je pisalo da me salje "na predstavljanje"... Nazvala bolnicu dobila Termin... Isprintala njihove formulare ispunila.. I sad 1.9 idem na info razg..... Nez gdje to u DE su skroz zatvoreni... Ne trazi mi cak ni test...
Zene drage, drzite se koje god muke da vas muce ❤️
Ja sam jutros preko videa prisustvovala tatinoj sahrani 😭😔
Buduci da je tata bio branitelj, bila je i vojska prisutna, pucalo se iz puske, mami su predali zastavu i trubac je svirao "otiso je otac moj polako".
Nema rijeci kojima bi sve to opisala. Nadam se samo da moj beban nije previse osjetio sav taj stres, tugu i bol.
Jedva cekam da se rodi i da nam donese malo veselja u ove ruzne dane 🙏
Sto se tice pregleda, ja imam jos 2 pregleda do termina, ali oba kod svoje doktorice. Nitko nije spominjao bolnicu i neke preglede tamo. Na internetu piše ako je trudnoća uredna, nema potrebe za prijevremenom prijavom u bolnicu. Tako da mislim dok ne krene porod, bolnica me nece vidjeti.
Jos jednom ti izrazavam iskrenu sucut i zelim puno snage da to prebrodite... Beba ce donijet utjehu sigurna sam... Drzi se i budi ponosna cija si kcer bila... Pusa velika i zagrljaj!❤️
Ja sam od gin dobila uputnicu… Na kojoj je pisalo da me salje "na predstavljanje"… Nazvala bolnicu dobila Termin… Isprintala njihove formulare ispunila.. I sad 1.9 idem na info razg….. Nez gdje to u DE su skroz zatvoreni… Ne trazi mi cak ni test…
Ja sutra zovem bolnicu u kojoj zelim da se porodim...na njihovoj stranici pise od 35.sedmice da se sa uputnicom od doktora dodje na prijavu...s tim sto moja babica radi u toj bolnici i kada sam je pitala o toj prijavi,samo mi je rekla da prvo nazovem i da mi odrede tacan termin jer me moraju pregledatii ii moram popuniti neke papire i to je to...
Sutra zovem pa da vidim sta ce da mi kazu 🤷 sutra sam tacno 35.sedmica i vrijeme je da ih zovem.
I ja sam danas zavrsila sa pakovanjem svoje bolnicke torbe...samo imam da ubacim koju vockicu kada krenem na termin ( ako ne bude sta iznenada🤷)....ii kada obidjem bolnicu vidjet jos sta treba dodati a sta oduzeti...uglavnom osnovno je spremno 💪 😂😂
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji