S kolko tjedana su vas krenuli narucivati u trudnicke ambulante u bolnice? Pitam za Zagreb.
Netko je pitao, meni je beban u 31tt imao 2 kile (sto je dosta).
Ja sam naručena na prvi pregled u TA 31.08. na Sv. Duh, jučer poslala obrazac za naručivanje a danas mi poslali termin. Tad ću biti 37+2.
Jel ko sacuvao onaj neki post o dobrim madracima da ne skrolam sad stranice? 🙈
https://ibb.co/SJW1pRb
Valjda sam dobro ucitala sliku😅
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Bebice u 31 tjednu, tezina ?
31+5 2160 😁 beba veca za tjedan dana
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
jeksi4, čestitam na Klari! želim ti što brži oporavak i malenu da ti je što prije u krilu da se mazite i volite
Bebe požurile u ljeto, hoće slaviti rođendane vani kad je još toplo :)
Da se nadovežem na žgaravicu, jako ju često imam, nisam pronašla lijek još uvijek. Jedino što znam jest da se pojavi kad jedem nešto na bazi rajčice ili nešto baš masno i nakon toga budem nagnuta glavom dolje (jer obično nešto radim - ili na vrtu, ili uređujem kuću, ili čistim). Zadnji puta sam popila žličicu sode bikarbone s malo vode i bilo je trenutačno lakše, al nije potrajalo. :/
E da, pročitala sam ovdje da nekoj od vas (zaboravila sam nickname) često trnu šake. To se i meni događa malo prečesto u zadnje vrijeme. Trebam li se zabrinuti?
Jučer sam kupila kinderbet i komodu za previjanje i to je prvi baby namještaj koji sam si priuštila. :)
KREVETIĆ: https://media.xxxlutz.com/i/xxxlutz/PILk76v_Rez1FxlhHpL0zgoQ/?fmt=auto&w=768&h=0&upscale=false
KOMODA:https://media.xxxlutz.com/i/xxxlutz/PIZI8jSwnpZJxMySY1evgaNA/?fmt=auto&w=768&h=0&upscale=false
Ja sam pisala da mi trnu šake. Ma nije ništa zabrinjavajuće, jedino što jako smeta i ne mogu rukama ništa raditi dok mi se ne unormali.
Ja moram pratiti tlak i inače, a sad zbog ovoga malo češće.
Primijetila sam da mi cijele ruke zapravo natiču - osim smartwatch cijelo vrijeme koji mi je dosta stegnut da mi može mjeriti puls i ostalo, i ujutro kad se probudim me baš stišće i kao da mi se malo ureže u ruku.
Tako da ja pratim zbog svega toga, ali svakako spomeni doktoru na pregledu.
Nosila sam holter za srce i bila kod kardiloga rekao je da je srce u redu i pitao jesam li anemicna. Ja kazem nemam pojma sve je bilo ok do sada. Kaze da na nalazu sa hitne se vidi anemija i da ponovim sta prije krv. Jutros vadila krv i teska anemija. Zeljezo 5 hemoglobin 107 i sve druge vrijednosti su snizene za zeljezo. Sad cekam da mi se javi dr sa daljnim uputama.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Carpe.Diem aaaa, predobro! Sad me u depresiju baca koliki je moj, hahahhaha 🤣
Tracy_ ajme, zovi dr pa pitaj, nemoj cekati. Tako je i meni bilo, pocelo kojih tjedan dana pred porod, moj dr bi me odmah narucio za izvanredni ctg i cervikometriju. E sad, naravno da te ne zelim plasiti i da nista ne mora znaciti, ali i ja sam imala te kontinuirane bolove koji nisu bili trudovi, nista se nije vidjelo, a na kraju smo zavrsile s abrupcijom posteljice. Neka ti to pogledaju za svaki slucaj, ako mozes. I spakiraj se, zeno! 😆😆
Cure, cestitam na urednim pregledima! 🤗🤗🤗
Lisa koju ces ti ljepoticu dobiti!! 😍
_____
Neugodna pitanja - ljudi si bas svasta dopustaju. Pripremite se i za “dobronamjerne” savjete koji ce pristizati. 🤣 Dojis/ne dojis, beba ti je gladna, budi ju/ne budi ju, mi smo to tako,mi ovako… 🤣🤣🤣🤣
Carpe.Diem aaaa, predobro! Sad me u depresiju baca koliki je moj, hahahhaha 🤣
Tracy_ ajme, zovi dr pa pitaj, nemoj cekati. Tako je i meni bilo, pocelo kojih tjedan dana pred porod, moj dr bi me odmah narucio za izvanredni ctg i cervikometriju. E sad, naravno da te ne zelim plasiti i da nista ne mora znaciti, ali i ja sam imala te kontinuirane bolove koji nisu bili trudovi, nista se nije vidjelo, a na kraju smo zavrsile s abrupcijom posteljice. Neka ti to pogledaju za svaki slucaj, ako mozes. I spakiraj se, zeno! 😆😆
Pa smanji se on uvijek nakon zarastanja 🙈, ajde sad nije toliko ni važno jeli dug, svakako je jako nisko ispod ruba gacica. Kad zaraste za par mjeseci kupi neku kremu ili melem pa mazi da ljepo još sraste i super.
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Ja od jučer iman pritisak, da ne kažem bol, kao menstrualnu, ne na leđa (nikad me ne boli u leđima) nego baš di su jajnici (nekoć bili? 😁).. Drob mi se naglo spustija i osjećam joj nogice dosta niže tako da se spustila. Jel možda do toga? Mislim se dva dana zvat gin i naručit ranije ako ima termin, u utorak mi je redovni a tad san 37+5 već 😂 Trudovi nisu jer je konstantno.. i danas cilu noć bilo nevrime, nisan oka sklopila i bolilo ne kad se okrećem s boka na bok i to me prepalo, onako probolo bi me, moram oprezno a dosad ništa tako nisan tribala. I sve to u dva dana. Jel to isto može bit do spuštanja ili mi se bliži big day ili je možda nešto zabrinjavajuće po vama da se javim ginekologici? Ka, ne želim radit dramu na nešto normalno ali nigdje ne nalazim konstantnu menstrualnu bol kao simptom?
Kod mene ista stvar, samo je bol i u ledima, ali mislim da mi se trbuh nije spustio. S tim da sam ponoci osim te boli prilikom okretanja osjecala i stvrdnjavanje trbuha. Uglavnom kad lezim na povisenom je lakse al cim sam na ravnom je uzas. Muz me spota i tjera da zovem dr ili da idemo, al meni isto bed radit paniku. 🤷♀️
E, i meni se stvrdne drob ali tako mi je već misec dana intezivno pa to ne kontam ka nešto novo. Ali me baš smeta u donjem dilu trbuha, u biti točno di gaćice počinju, baš pritisak neugodni.
Uf, možda je vrime da spakiram torbu za bolnicu 😂🙈
Bome ja svoju upravo zavrsavam...🤣 Na pola je bila spremna ali sad sam odlucila da ipak mora biti do kraja.
Ja od jučer iman pritisak, da ne kažem bol, kao menstrualnu, ne na leđa (nikad me ne boli u leđima) nego baš di su jajnici (nekoć bili? 😁).. Drob mi se naglo spustija i osjećam joj nogice dosta niže tako da se spustila. Jel možda do toga? Mislim se dva dana zvat gin i naručit ranije ako ima termin, u utorak mi je redovni a tad san 37+5 već 😂 Trudovi nisu jer je konstantno.. i danas cilu noć bilo nevrime, nisan oka sklopila i bolilo ne kad se okrećem s boka na bok i to me prepalo, onako probolo bi me, moram oprezno a dosad ništa tako nisan tribala. I sve to u dva dana. Jel to isto može bit do spuštanja ili mi se bliži big day ili je možda nešto zabrinjavajuće po vama da se javim ginekologici? Ka, ne želim radit dramu na nešto normalno ali nigdje ne nalazim konstantnu menstrualnu bol kao simptom?
Kod mene ista stvar, samo je bol i u ledima, ali mislim da mi se trbuh nije spustio. S tim da sam ponoci osim te boli prilikom okretanja osjecala i stvrdnjavanje trbuha. Uglavnom kad lezim na povisenom je lakse al cim sam na ravnom je uzas. Muz me spota i tjera da zovem dr ili da idemo, al meni isto bed radit paniku. 🤷♀️
E, i meni se stvrdne drob ali tako mi je već misec dana intezivno pa to ne kontam ka nešto novo. Ali me baš smeta u donjem dilu trbuha, u biti točno di gaćice počinju, baš pritisak neugodni.
Uf, možda je vrime da spakiram torbu za bolnicu 😂🙈
Ništa mi ne govori. 23.6. Sam zbog tih menga bolova u ledima, dolje u trbuhu i stvrdnjavanja bila u bolnici. Uplasila sam se, bili na moru. I to jos uvijek traje!!!! Samo je sad jace nego prije 2 mj. I boli svako jutro. Al svako 🥺😔
🐧 ocito smo u istom sosu, a nista onda spremit se i cekat.
Sortiraj odgovore
Najstariji