Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jana25
    25. Kolovoz 2021. 12:47

Bome, srezete vi te ljude u korjenu s pitanjima 🤣🤣🤣
    Ali vidim i da nisam jednima koja ima neugodnih pitanja i situacija pa mi je lakse 🤣 ljudi si svasta dozvoljavaju i daju za pravo. Nema bas nikakvih granica.
    A dobro. Izdrzat cemo i ta glupa pitanja i prpremit se na ona "JEL SISA?" 🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Jana25
    25. Kolovoz 2021. 12:47

Lisa27 👶🧸🎀

Pregled gotov 🙂🙂 sve super, evo slika curkehttps://ibb.co/zs4K3DX
    Procjena danas je 2400g, 45 cm sve odlično kako i treba 🙂 ja sam sada tocno na +10

Wow 😍🥰 koja ljepotica 😍😍

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

CarpeDiem.
    25. Kolovoz 2021. 12:48

Mišić

Pisale ste o rani nakon carskog i bas me cudi da jd svugdje drukcija praksa. 🧐 evo meni je ovako (Zd bolnica): nakon prvog tusiranja su mi skinuli onaj veliki flaster i stavili gazu, kod drugog tusiranja sam sama trebala maknuti tu gazu, otusirati se i pozvati sestre da pregledaju rez i onda su mi samo lagano stavili novu. Dobila sam upute da se najnormalnije tusiram, kasnije lagano obrisem i pospricam Octeniseptom te da lagano prekrijem gazom. I tako desetak dana i onda sve normalno. Bas mi je jutros bila patronazna i pregledala je i rekla da joj to dobro izgleda, samo je komentirala da ispod reza imam bas puno modrica (e sad, vjerojatno su povezane s mojim krvarenjem).

Mišić jeste baš se svagdje razlikuje od duljine reza, do konaca, te  posljeoperativne rutine.
    Tako je kod mene rez minimalan sada se već ni ne vidi, samoispadajuci konci (od prilike kroz 7 dana ih već  nije bilo). Nisam dobila upute da ga sa bilo cim dezinficiram. Imala sam jedan mali tanki bijeli hansaplast preko njega, i babica ga je skinula 4 dan od carskog te sam se normalno kupala, nisam ga stitila  prilikom tuša gazama ni bilo cim. Samo ga potapkam sterilnom gazom da ga posusim i to je tk🤷‍♀️
    Skroz je brzo i zarastao...

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    25. Kolovoz 2021. 12:57

Što se tiče moga pregleda, tlak super, moj standardan 110/55.
    OGGT isto super. 😅 Što mi je čudno s obzirom da sam sinoć pojela pola lubenice oko 19, a već od 18 h nisam nista smjela. Do jutra sam samo koju kap vode popila.
    Na ukupno sam 5+ kg. Startala sam sa 60 sada je ravno 65.🙈
    Zeljezo super također. 
    Zatvorena sam, ctg uredan (otkucaji 140-160), kontrakcija nema.
    Sa bebom je sve ok 🥰, čak je ljepo okrenuta u pravilan položaj glavicom ka dolje.
    Sanjarka88 idući pregled je 14.9. 🤗
    Inače još dva pregleda kod moga dr. i nastavljam u klinici do poroda. 

sanja0508
    25. Kolovoz 2021. 13:21

Cure kod mene pregled gotov. 
    -Sve je odlicno 🥰 plodna voda normalna (afi 16), cervix jedino 48mm 🤦‍♀️  bebica odlicno, odgovara mjerama, malo je kilazom veci 1.780 grama, ctg uredan.
    -Sto se mene tice kilaza vec tjednima na +7kg od pocetka trudnoce, tlak ok, otkucaji malo vislji i ono jako bitno secer prvo mjerenje 4.9, drugo 4.8, ostatak mjerim kuci i javljam veceras. Sutra nazvati za nalaze i reci ce mi novi termin pregleda.
    Slike nemam, bjezao je i bio nemoguc valjda mi bilo dosta svega. 🤣
    Lisa27-predivna slika, predivna curica, fali mi ta naša ginekologica 😀

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    25. Kolovoz 2021. 13:39

Evoo da i ja dam izvjestaj sa pregleda hhehr...sve je u najboljem reduu...doktor prezadovoljan sa beboom...malac ima 2444gr...mjere sve odgovaraju nasoj sedmici...ja sam smrsala jos kilu radi dijete 🤦 sada sam na +9kg...pritisak 110/70... Urin dobar...ctg super ( spao nam je ctg sa stomaka koliko se malac vrtio 😂)...

Etooo kod nas je sve u najboljem redu...sljedeci pregled je 08.09.2021. sutra zovem bolnicu da se prijavim za porod i takoo... Dobili smo sliku 3D alii se ne vide okice jer mu je pupcana vrpca preko okica 🤷🤦😂 

Mi prezadovoljnii svime 🤗

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

Tracy_
    25. Kolovoz 2021. 13:39

Ja od jučer iman pritisak, da ne kažem bol, kao menstrualnu, ne na leđa (nikad me ne boli u leđima) nego baš di su jajnici (nekoć bili? 😁).. Drob mi se naglo spustija i osjećam joj nogice dosta niže tako da se spustila. Jel možda do toga? Mislim se dva dana zvat gin i naručit ranije ako ima termin, u utorak mi je redovni a tad san 37+5 već 😂 Trudovi nisu jer je konstantno.. i danas cilu noć bilo nevrime, nisan oka sklopila i bolilo ne kad se okrećem s boka na bok i to me prepalo, onako probolo bi me, moram oprezno a dosad ništa tako nisan tribala. I sve to u dva dana. Jel to isto može bit do spuštanja ili mi se bliži big day ili je možda nešto zabrinjavajuće po vama da se javim ginekologici? Ka, ne želim radit dramu na nešto normalno ali nigdje ne nalazim konstantnu menstrualnu bol kao simptom?

plavabosanka
    25. Kolovoz 2021. 13:42

Ivona1505

Jutro curke. 😊
    Da sam znala da ste budne bile sinoc pridruzila bi vam se, posto sam se budila stalno, okretala nesto i vrpoljila i na kraju probudim se u pola 6 sa muzem.
    A sto se savjeta tice, meni nitko nije bio napadan sa savjetima, jedino je moja draga svekrva rekla i to ne meni nego mojoj mami kao sta ce nam kolica kad cu ga rodit pred zimu, digla mi se kosa na glavi kad sam cula to. 😂
    Za pampersice su mi rekli da je to moj izbor hocu njih koristit ili neke druge, ali njih ne planiram kupovati, babylove ce se kupovat pelene, ne pada mi na pamet placati samo ime pelena, a po kvaliteti su tu negdje. 😊

Hahah i mene je tata to pitao jel nam trebaju odmah kolica kad će se rodit pred zimu. Al dobro on je staromodan malo pa razumijem 🤣🤣

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

freya_444
    25. Kolovoz 2021. 13:57

Cure koje su radile OGTT u Puli, da li se treba dat i urin? Vidim da svaka bolnica svoja pravila ima 👀

Lucija 16.12.2021.💗

plavabosanka
    25. Kolovoz 2021. 14:01

nyssa_

jeksi4, čestitam na Klari! želim ti što brži oporavak i malenu da ti je što prije u krilu da se mazite i volite

Bebe požurile u ljeto, hoće slaviti rođendane vani kad je još toplo :)
    Da se nadovežem na žgaravicu, jako ju često imam, nisam pronašla lijek još uvijek. Jedino što znam jest da se pojavi kad jedem nešto na bazi rajčice ili nešto baš masno i nakon toga budem nagnuta glavom dolje (jer obično nešto radim - ili na vrtu, ili uređujem kuću, ili čistim). Zadnji puta sam popila žličicu sode bikarbone s malo vode i bilo je trenutačno lakše, al nije potrajalo. :/
    E da, pročitala sam ovdje da nekoj od vas (zaboravila sam nickname) često trnu šake. To se i meni događa malo prečesto u zadnje vrijeme. Trebam li se zabrinuti?
    Jučer sam kupila kinderbet i komodu za previjanje i to je prvi baby namještaj koji sam si priuštila. :)
    KREVETIĆ: https://media.xxxlutz.com/i/xxxlutz/PILk76v_Rez1FxlhHpL0zgoQ/?fmt=auto&w=768&h=0&upscale=false
    KOMODA:https://media.xxxlutz.com/i/xxxlutz/PIZI8jSwnpZJxMySY1evgaNA/?fmt=auto&w=768&h=0&upscale=false

Jooj baš je slatko s ovom žiraficom🥰😍🤗

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.