Hej cure, kao što sam rekla sutra idem vadit ponovo betu i ako nije narasla trebala bi se otic javit doktorici koja mjenja mog gin da mi da uputnicu za kiretazu. No danas mi je rekla privatna dokrorica da kiretaza nije potrebna u ovako maloj trudnoci ukoliko nije u redu, nego da trazim tablete. E sad, sumnjam da ce mi doktorica dati te tablete jer je ona iz bolnice. Ili da pricekam mog doktora koji se vraca u utorak pa da njega pitam?
Kod tebe nema ploda već se samo gv vidi? I koja si nedjelja po gv?
Da,ne vidi se plod.. jucer mi je privatna doktorica rekla da je to 5tt, no i ona tvrdi da se treba vidit plod tad, ma da je to meni rano.. a i znam sama da sam trudna 5t jer znam kad sam ostala trudna…
Imala isti problem. 4+7nije bilo ni ŽV, a plod od 1,5mm vidjeli tek sa 5+7. Isto sam pakao prošla jer mi je sve kasnilo. Po ZM sam u to vrijeme bila 6+7.
Beta će ti puno reći. Kolika je bila prije dva dana? Samo polako ima još nade. :)
Hej cure, kao što sam rekla sutra idem vadit ponovo betu i ako nije narasla trebala bi se otic javit doktorici koja mjenja mog gin da mi da uputnicu za kiretazu. No danas mi je rekla privatna dokrorica da kiretaza nije potrebna u ovako maloj trudnoci ukoliko nije u redu, nego da trazim tablete. E sad, sumnjam da ce mi doktorica dati te tablete jer je ona iz bolnice. Ili da pricekam mog doktora koji se vraca u utorak pa da njega pitam?
Da,ne vidi se plod.. jucer mi je privatna doktorica rekla da je to 5tt, no i ona tvrdi da se treba vidit plod tad, ma da je to meni rano.. a i znam sama da sam trudna 5t jer znam kad sam ostala trudna…
Imala isti problem. 4+7nije bilo ni ŽV, a plod od 1,5mm vidjeli tek sa 5+7. Isto sam pakao prošla jer mi je sve kasnilo. Po ZM sam u to vrijeme bila 6+7.
Beta će ti puno reći. Kolika je bila prije dva dana? Samo polako ima još nade. :)
Preko 1700 je bila. Ne znam točno.. evo još nije gotov nalaz 🙄
🙋🏻29god / 🙋🏼♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
Ja: AMH 76.6
Muž: 6./2021. Oligozoospermia
Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
AIH 05/21 ❌
IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
FET 🐧🐧- 21.12.
31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
💙Dečkić💙
KBC Osijek
Pozdrav, evo da se i ja prijavim..
Ledolinaja sam dobila terapijuEuthyrox 0,25 jer je to kao standardna terapija. Meni je TSH bio 3,23 a za prvo tromjesečje treba biti 2.50.
I preporuku da odem endokrinologu na daljnju obradu.
Meni je tsh 3,09. Rekla mi je nek pijem pa ćemo za mjesece dana napravit provjeru. Imaš li kakvih nuspojava od tih tableta?
Meni tsh 4,17 na zadnjem mjerenju i jos mi ne zele dati terapiju, nego zele da za 3 tjedna ponovo vadim krv da vidimo na cemu sam, a vidim da svima vama sa manjim tsh odmah davaju terapiju. Prosla sam 3 doktora, odnosno 2 gin i endokrinologa i svi me smiruju da ne srljam sa tabletama i da nece nastetiti bebi, pa se nadam najboljemu. 🙄🙄🙂
NinaJ, koja si nedjelja? Kakvi su ti ostali hormoni, antitijela? Tsh poraste duplo u 4/5nedjelji trudnoće i tako se zadrži neko vrijeme. Problem je što beba luči hormon od majke u prva tri mjeseca dok joj se ne razvije štitna. Zato tsh mora biti ispod 2, 2,5
Mene su endokrinolozi ubjeđivali da je tsh 5 normalan i da ne trebam terapiju pa sam na kraju imala spontani. Ne želim da te plašim već ti želim prenijeti svoje iskustvo. Pokajala sam se što nisam poslušala doktora koji mi je htio povećati terapiju iako ne mora da znači da se zbog toga desio spontani. Traži mišljenje drugog doktora.
8+3 sam danas i svi ostali hormoni su mi uredni i antitjela takodjer, zato mi ne zure sa terapijom. Sad ću vidjeti za 3 tjedna kad izvadim kako ce biti.
I ranije mi je samo tsh bio povisen, ali kako je sve drugo bilo ok nikada mi nisu htjeli dati tablete jer da nema potrebe. I sad sam bila prvi put namjerno kod privatnog endokrinologa jer sam se prestrasila kad sam saznala za trudnocu i opet nista pametno. Nadam se da ce bit sve ok. U kojem se tjednu desio spontani? Bas mi je zao 😥
Kod mene je srce prestalo u sedmoj nedjelji. Svi nalazi bili uredni jedino je TSH bio visok tako da postoji vjerovatnoća da je on krivac. Imam subkliničku hipotireozu kod koje je samo TSH povišen, a ostali hormoni i antitijela dobri. Tada me je endokrinolog uvjeravao da ne bih trebala piti ni terapiju koju sam u to vrijeme koristila, a kamoli povećavati. A nuklearac koji mi je prije par godina dao terapiju se uhvatio za glavu.
Ponovo sam trudna i isto sam 8+4. Pijem skoro duplu dozu letroxa u odnosu na prije jer je TSH u 5oj nedjelji skočio sa 2.80 na 4.9 i sada je malo ispod 3.
Preko 1700 je bila. Ne znam točno.. evo još nije gotov nalaz 🙄
Po beti nema šanse da se još vidi plod, eventualno ŽV. Srećno i javi da li se dupla.
Cure koje pijete u trudnoći terapiju za štitnjaču, jel vas vaš ginekolog slao kod endokrinologa ili ste same tražile uputnicu. Moja gin. je meni sama dala terapiju kad je vidjela vrijednost tsh, kao to je mala terapija, da neću ni osjetiti i da za mjesec dana ponovo vadim hormone. A endokrinologa nije ni spominjala, a u tom svemu ja isto zaboravila pitati... Ne znam, malo sam zabrinuta oko tog svega...
Cure koje pijete u trudnoći terapiju za štitnjaču, jel vas vaš ginekolog slao kod endokrinologa ili ste same tražile uputnicu. Moja gin. je meni sama dala terapiju kad je vidjela vrijednost tsh, kao to je mala terapija, da neću ni osjetiti i da za mjesec dana ponovo vadim hormone. A endokrinologa nije ni spominjala, a u tom svemu ja isto zaboravila pitati… Ne znam, malo sam zabrinuta oko tog svega…
Ja imam danas prvi pregled..
A inače pijem 5 godina terapiju.. Pa ću danas čuti šta kaže.. Ja sam se bez obzira naručila endokrinologu idući tjedan..
Cure koje pijete u trudnoći terapiju za štitnjaču, jel vas vaš ginekolog slao kod endokrinologa ili ste same tražile uputnicu. Moja gin. je meni sama dala terapiju kad je vidjela vrijednost tsh, kao to je mala terapija, da neću ni osjetiti i da za mjesec dana ponovo vadim hormone. A endokrinologa nije ni spominjala, a u tom svemu ja isto zaboravila pitati… Ne znam, malo sam zabrinuta oko tog svega…
Kolike su vrijednosti TSH i koja si nedjelja?
Sad sam 6 tjedana.. A vadila sam zadnje taman mjesec prije nego sam ostala trudna.. Sad ću novo izvaditi da imam za pregled
Kolike su vrijednosti TSH i koja si nedjelja?
Sada sam 6+6 po uzv, a vadila sam prije točno 2 tjedna, tsh je 3,09
Mina 29, Ledolina
Pisala sam na prethodnoj stranici odgovor. To je moje iskustvo pa ga kao takvo uzmite sa rezervom. TSH se udupla u prvim sedmicama, a sve iznad 2,5 je povišeno u trudnoći. Bitno je da što prije posjetite ljekara.
Sortiraj odgovore
Najstariji