Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Ožujak 2020. 22:50

NinaJ

Ledolina

🦋BlueIvy🦋

Pozdrav, evo da se i ja prijavim..
    Ledolinaja sam dobila terapijuEuthyrox 0,25 jer je to kao standardna terapija. Meni je TSH bio 3,23 a za prvo tromjesečje treba biti 2.50.
    I preporuku da odem endokrinologu na daljnju obradu.

Meni je tsh 3,09. Rekla mi je nek pijem pa ćemo za mjesece dana napravit provjeru. Imaš li kakvih nuspojava od tih tableta?

Meni tsh 4,17 na zadnjem mjerenju i jos mi ne zele dati terapiju, nego zele da za 3 tjedna ponovo vadim krv da vidimo na cemu sam, a vidim da svima vama sa manjim tsh odmah davaju terapiju. Prosla sam 3 doktora, odnosno 2 gin i endokrinologa i svi me smiruju da ne srljam sa tabletama i da nece nastetiti bebi, pa se nadam najboljemu. 🙄🙄🙂

NinaJ, koja si nedjelja? Kakvi su ti ostali hormoni, antitijela? Tsh poraste duplo u 4/5nedjelji trudnoće i tako se zadrži neko vrijeme. Problem je što beba luči hormon od majke u prva tri mjeseca dok joj se ne razvije štitna. Zato tsh mora biti ispod 2, 2,5
    Mene su endokrinolozi ubjeđivali da je tsh 5 normalan i da ne trebam terapiju pa sam na kraju imala spontani. Ne želim da te plašim već ti želim prenijeti svoje iskustvo. Pokajala sam se što nisam poslušala doktora koji mi je htio povećati terapiju iako ne mora da znači da se zbog toga desio spontani. Traži mišljenje drugog doktora. 

• NinaJ
    04. Ožujak 2020. 23:20

Lorimery

NinaJ

Ledolina

🦋BlueIvy🦋

Ledolinaja sam dobila terapijuEuthyrox 0,25 jer je to kao standardna terapija. Meni je TSH bio 3,23 a za prvo tromjesečje treba biti 2.50.

Meni je tsh 3,09. Rekla mi je nek pijem pa ćemo za mjesece dana napravit provjeru. Imaš li kakvih nuspojava od tih tableta?

Meni tsh 4,17 na zadnjem mjerenju i jos mi ne zele dati terapiju, nego zele da za 3 tjedna ponovo vadim krv da vidimo na cemu sam, a vidim da svima vama sa manjim tsh odmah davaju terapiju. Prosla sam 3 doktora, odnosno 2 gin i endokrinologa i svi me smiruju da ne srljam sa tabletama i da nece nastetiti bebi, pa se nadam najboljemu. 🙄🙄🙂

NinaJ, koja si nedjelja? Kakvi su ti ostali hormoni, antitijela? Tsh poraste duplo u 4/5nedjelji trudnoće i tako se zadrži neko vrijeme. Problem je što beba luči hormon od majke u prva tri mjeseca dok joj se ne razvije štitna. Zato tsh mora biti ispod 2, 2,5
    Mene su endokrinolozi ubjeđivali da je tsh 5 normalan i da ne trebam terapiju pa sam na kraju imala spontani. Ne želim da te plašim već ti želim prenijeti svoje iskustvo. Pokajala sam se što nisam poslušala doktora koji mi je htio povećati terapiju iako ne mora da znači da se zbog toga desio spontani. Traži mišljenje drugog doktora.

8+3 sam danas i svi ostali hormoni su mi uredni i antitjela takodjer, zato mi ne zure sa terapijom. Sad ću vidjeti za 3 tjedna kad izvadim kako ce biti. 
    I ranije mi je samo tsh bio povisen, ali kako je sve drugo bilo ok nikada mi nisu htjeli dati tablete jer da nema potrebe. I sad sam bila prvi put namjerno kod privatnog endokrinologa jer sam se prestrasila kad sam saznala za trudnocu i opet nista pametno. Nadam se da ce bit sve ok. U kojem se tjednu desio spontani? Bas mi je zao 😥

Mina 29
    04. Ožujak 2020. 23:26

NinaJ

Ledolina

🦋BlueIvy🦋

Ja imam hipotireozu i Hashimoto.. Pijem 75 i 100.. Aktiviralo se nakon prvog poroda.. Zadnje mjerenje prije mjesec dana tsh oko 2,50 ne sjećam se kad mi je zadnjii puta bio toliki.. Uvijek je oko 6.. Idući tjedan imam endokrinologa pa ću vidjeti jel će mi još dići ili će ovo biti ok..
    Meni je rečeno da moram piti čak još veću dozu u trudnoći.. Da bez toga ne ide.. Može samo biti više štete 

Skakavac
    04. Ožujak 2020. 23:49

Ninche9

Skakavac, Talija i ostale supuatnice po mucninama, kako je danas?

Ja sam isto... Sinoc me unistija zeludac, jako slabo san pojila kroz cili dan. Danas sam vise pojila, ali kako vecer dolazi, vise podrigujem, zeludac me boli i uz to glavobolja.. Divotica 🙄 nadan se da ce stat.. Prisilo mi je sve. Danas sam 14+6 a u petak iden na pregled... Na proslo pregledu mi je ginek rekla da se strpim, proc ce zeludac do 12.tjedna. Kad ono šipak.. Nista 

peggy95
    05. Ožujak 2020. 06:57

Lorimery

peggy95

Hej cure, kao što sam rekla sutra idem vadit ponovo betu i ako nije narasla trebala bi se otic javit doktorici koja mjenja mog gin da mi da uputnicu za kiretazu. No danas mi je rekla privatna dokrorica da kiretaza nije potrebna u ovako maloj trudnoci ukoliko nije u redu, nego da trazim tablete. E sad, sumnjam da ce mi doktorica dati te tablete jer je ona iz bolnice. Ili da pricekam mog doktora koji se vraca u utorak pa da njega pitam?

Kod tebe nema ploda već se samo gv vidi? I koja si nedjelja po gv?

Da,ne vidi se plod.. jucer mi je privatna doktorica rekla da je to 5tt, no i ona tvrdi da se treba vidit plod tad, ma da je to meni rano.. a i znam sama da sam trudna 5t jer znam kad sam ostala trudna...

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

peggy95
    05. Ožujak 2020. 06:58

A npr moja kolegica ide isto kod ovog ginica sto je trenutno na godisnjem i kad je dosla na 1.pregled reko je 5tt, vidi se samo gestacijska to je u redu, vidimo se za 3 tjedna

AIH 05/21 ❌
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    FET 🐧🐧- 21.12.
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

Princess Mimi
    05. Ožujak 2020. 08:00

peggy95

Lorimery

peggy95

Hej cure, kao što sam rekla sutra idem vadit ponovo betu i ako nije narasla trebala bi se otic javit doktorici koja mjenja mog gin da mi da uputnicu za kiretazu. No danas mi je rekla privatna dokrorica da kiretaza nije potrebna u ovako maloj trudnoci ukoliko nije u redu, nego da trazim tablete. E sad, sumnjam da ce mi doktorica dati te tablete jer je ona iz bolnice. Ili da pricekam mog doktora koji se vraca u utorak pa da njega pitam?

Kod tebe nema ploda već se samo gv vidi? I koja si nedjelja po gv?

Da,ne vidi se plod.. jucer mi je privatna doktorica rekla da je to 5tt, no i ona tvrdi da se treba vidit plod tad, ma da je to meni rano.. a i znam sama da sam trudna 5t jer znam kad sam ostala trudna…

Meni se sa 5 tt vidjela samo gestacijska, sa 8 su vidjeli plod.

peggy95
    05. Ožujak 2020. 08:20

Eto.. ne znam zasto meni onda prave tolki problem. Cekam nalaz bete pa cemo vidit. 

AIH 05/21 ❌
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    FET 🐧🐧- 21.12.
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

Ketty1309
    05. Ožujak 2020. 08:42

peggy95

Eto.. ne znam zasto meni onda prave tolki problem. Cekam nalaz bete pa cemo vidit.

Držim fige da bude sve ok... 👃

Ninche9
    05. Ožujak 2020. 09:06

peggy95

A npr moja kolegica ide isto kod ovog ginica sto je trenutno na godisnjem i kad je dosla na 1.pregled reko je 5tt, vidi se samo gestacijska to je u redu, vidimo se za 3 tjedna

I ja sam bila na 1.pregledu s 5tt i vidjela se samo ta vrecica (ne znam tocno kako se zove) i nista drugo a doktorica je rekla da je u tom tjednu bitno da se razvija u maternici, da nije vanmaternicna trudnoca ili neki drugi scenarij i da je to za te tjedne normalno da se nista ne vidi, drugi pregled sa 7tt isto mi je rekla da ne ocekujem da ce se nesto previse vidjeti ali smo vidjele kako kuca srce. Hocu reci pricekaj svakako vidjet ces i tu betu, neka tebi tvoj doktor u utorak dode, bit ce ti lakse pricati s njim. Saljem ti veliki zagrljaj
    Skakavac mene spasavaju vomex tablete malo mi je dobro, a malo uf ne znam kako se drzim na nogama
    Drzi se i meni se blizi 12tt al posto mi je u 1.T nestalo doslovno preko noci nadam se da ce i ovaj put 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.