Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Napokon 2804
    01. Srpanj 2020. 08:53

Ninche9

Upravo su me zvali da je rezultat OGTT povisen, moram sutra opet raditi veliki test, ja ne znam sta cu ako se ispostavi da moram na dijetu, nisam uopce spremna na to.. Nisam ni dobila puno kg, 8 "samo", sl genetika je cudo izgleda 😒
    Ima li jos netko da muku muci s dijabetesom u trudnoci?
    Cure siroko povijanje i bodici /hlacice racunajte sve broj vece i sire u struku
    Ja necu siroko povijat, u Njemackoj se to nigdje ne radi, radi se uzv kukova s mjesec dana pa doktor vidi ako treba nesto,
    ali treba svaki dan vjezbati kukove jednom dulje i uvijek kod preskidanja, uzet obje nogice, stisnut ih prema bebi i onda napravit veliki krug njima onako kao zabica i to je dosta, ima videa na youtube..
    Plahtu cu uzet ovu veliku za cijeli krevet, bebe same dignu glavicu i okrenu je na stranu ako spavaju na trbuhu. Prije je necu ni stavljat da spava na trbuhu bez nadzora dok ne bude mogla dic glavicu sama.
    Mene vise od svega brinu grcici i sto nas ceka s tim, uzela sam u sloveniji Vetrovne Kapi, te su kao "carobne" puno ih zene hvale, uzet cu jos obavezno BiGaiu jer nas je prosli put spasila i Sab simplex/espumisan.. I molit Boga da brzo produ

Sta oni smatraju pod veliki test? 
    Ja sam imala ogtt u pola 3 (da popodne 22.6.) dosla i gladna i zedna ko najveci jado jadni, jos se mučila da duze spavam da ne dodem u napast jesti i piti. Tamo popila 2.5dcl vode sa 50g secera i vadili mi krv samo nakon sat vremena.  Nisu mi vadili ni nakon popijenog secera ni nakon 2 sata, nego samo to jedno vađenje...rekli su me nazvati ako sta ne bude dobro, jos me nisu zvali tako da se nadam da je sve ok...
    Nadam se sa ce i kod tebe biti sve na kraju super, da je ovo samo lažna uzbuna

• LUX
    01. Srpanj 2020. 09:06

bulba

Cure ja sinoć došla s pregleda. Sav dobro drži , beba super, na zadak je. Točno na ulasku h 29 tjedan teži 1300 grama sto me doktor prepao da je previše radi mog gestacijski dijabetesa. Ja sam od početka trudnoće do dnaas dobila dvije kile. Kolikonsu vaše bebe teške?
    Mimi bas mi je zao sto su te ostavili ali za vas oboje je tako najbolje. Ja sam ležala prije nego sam se odlcuila za Petrovu na sv duhu. Meni se dogodila potpuno ista stvar kao tebi ali malo ranije pa sam stigla dobiti serklazu koju u Petrovoj rade. Srela sam veliki broj žena s tom dijagnozom i evo hvala Bogu sve su izdržale do sigurnih tjedana uz pomoć terapije. Kako provodiš Dane u bolnici ? Jesu cimerice ok? Malo je na sv duhu problem odjel , nema TV, wc se djeli na sve sobe.
    Moj savjet pripazi kad ides na wc , ja sam pokupila streptokok urinarno i bila dva tjedna na antibiotiku i nakon toga sam se otvorila. Treba na briseve i uk jako obratit pažnju. Terapiju pijem istu kao ti samo su mi dali da budem doma . Drži se
    Jako me brine jel iIsabela dobro i zašto nam se nije javila.

Meni je u pon (31 +2) bila 1708 grama.. I ja kazem ajme puno a doktorica (vodim trudnocu u visokorizicnoj ambl) kaze da je po mjerama tocno u dan sve da se odlicno razvija. A tako mi se cini i tvoja beba to uopce nije previse 🥴

[link=https://lilypie.com][/link]

Ninche9
    01. Srpanj 2020. 09:12

Napokon nisi jela nista prije testa? Ja sam imala test  kao i ti al ujutro u 9i30 i normalno se najela kako mi je i receno, isto sam popila secer i vadili su mi 1 krv nakon sat vremena. 
    Sutra radim taj veci test, dolazom nataste, imam 3 mjerenja krvi i ostajem tamo 2 sata... Bas sam jadna

• bulba
    01. Srpanj 2020. 09:14

Lux ja sam točno 28 punih jučer i 1320 a na 25 bio 768. Kažu da je to za 29 tjedan. Ne znam pratit ćemo.
    Napokon bas me zanima na tvom drugom pregledu koliko ćete imati. Nadam se idealno 
    Ninche je imam gestacijski dijabetes i dobila sam inzulin i dijetu . Ta dijeta zbilja nije strašna i navikneš se , ja sam u sedam mjesec trudnoće prvi put kršila zadnja dva tjedna i taman tada mali dobio veću kilažu pa krivim sebe da sam pretjerala. Kod šećera je jako bitno držati ga pod kontrolom jer zaista može štetiti bebi. 

https://lilypie.com/Maternity_code.php#

01. Srpanj 2020. 09:16

Tashee  sretno s ispitima 😊
    Napokon divna!! :)
    Princess drzi se! Pod kontrolom si im, tako da vjerujem da ce sve bit ok :) saljem zagrljaj :)
    Skakavac ikea ima komplete samo jastucnica i poplun... Cisto info

Porodiljni pratim sta pisete, jer me to ceka krajem mj.
    Napokon 😍😍😍 malo sam ljubomorna na sve vas koje sve kupujete!!! Mi imamo jako puno beba oko nas i dobili smo puno robice (iznimno sam zahvalna na tome!) tako da ne kupujem bas robicu, osim kad naletim, ali morat cu kupit par bodica/benkica 46 (ako se rodi ranije da bas ne plivamo u 50, ali u CiA jucer nije bilo :( pa cu morat preko neta narucit. Ima li jos koji ducan brojeve manje od 50? 
    Dinosaurus ja na +10 u 30 tt (iako imam osjecaj sa imam +100), prije 2 tjedna sam dobila kilu i pol i sad zadnja 2 tjedna ni grama... Tak da mi ocito imamo "skokove u razvoju" :P
    Happymom 😍 super za pregled! :) 

Demetria madrac mi odlucili otic pogledat ovaj koji je u Vitapuru na akciji, i ima jednu stranu pjenu, jednu tvrdu s oprugama i u ducanu smo ga probali, cinio nam se ok i kupili. Je samo 10 cm, ali koliko sam skuzila trenutno je vecina takvih... Vidjet cemo, nadam se da ce bit ok :) 

Bulba super za pregled! :) beba je u 26 tt imala cca 900 gr, poslije nisu mjerili, a vidjet cemo slj. Tjedan u 31om di smo...
    Marta u ikeei ima 2 vrste s gumicom i bed, ova bez se moze stavit ko plahta obicna ili povuc prema dolje pa podfrknut ispod madraca (ak me kuzis) da je samo guza na njoj.
    Mjesecina i ja u hodu ucim od mame, bake, prijateljica i tu (clanke vise ne citam jer sam skoro prolupala xD)... 

01. Srpanj 2020. 09:34

Ninche drzi se! Nemam pojma oko dijabetesa, ali koliko znam da se iskontrolirat. Sretno! :)
    Ali ovo sto kazes veliki test, ja sam tako radila normalan ogtt nataste, 1 mjerenje prije otopine, popijes otopinu, i onda mjerenje (i dalje na prazan zeludac) nakon 1 i nakon 2 sata... Moguce da se razlikuju testovi o.O al nemoj bit jadna, ako je to isti test ko ovaj nas tu (zaboravila sam di si, al zvoni mi da nisi u RH) bljak je, ali prode. Meni su dali preporuku navecer jesti do 7/8 nista slatko previse dan prije (ja navecer pojela 2 komada torte... Nisam se mogla suzdrzat - ne preporucam to da ti ne skoci secer) , ujutro smijes malo vode i to je to, izmucio me pregled ful jer ne volim bit nataste, al je proslo i secer po spranci. Drz se! Bit ce to ok :) 
    Grcevi i mene brinu, mama mi govori da nam je davala lagani caj od kima na malu zlicicu od pocetka (znam da nis nije preporuceno prije 6 mj, i da je voda veliki no no) tako da me to malo brine... Iako i seka i ja smo ispale dobro xD nisam pametna... Nadam se da ce nas postedit grcevi pa necu morat brinut (u nadi je spas xD) 

Nadam se da sam sve komentirala. 
    Kome nisam cestitam na uspjesnim pregledima, zelim uspjesan dan i preglede svima. 
    Ps ne znam jesam li uopce rekla dobro jutro xD
    Sinoc slabo spavala, motale mi se gluposti po glavi... Danas samo lagano :) 

mc_mouse
    01. Srpanj 2020. 09:37

Marta, zaštita za madrac, zove se LEN, dimenzije 70x100cm, 39,90kn

Talija
    01. Srpanj 2020. 09:38

Ninche, evo ja sam od danas 24h na promatranju radi secera. Ogtt mi nataste bio 4.4, 1h nakon glukoze 10.5 ( a granica 10) i 2h nakon glukoze 7.5 (granica 8.5)
    Od tog testa, ima mjesec dana, malo pazim na prehranu ali ne mogu reci da sam striktno na nekoj dijeti.. jedem 6x barem na dan po malo..  do sad sam u plusu 6.5/7kg. 
    Vidjet cu sutra nalaze secera.. 6x budu mjerili tijekom dana u bolnici..
    Ostale cure, sve stvari su vam predivne!! 🥰
    Imala sam sad vremena u bolnici prolistat 15 strana zaostataka ☺️

mc_mouse
    01. Srpanj 2020. 09:41

Ostala sam dužna slikicu sa pregleda jučer
    https://ibb.co/2vJg5K6

Tina.Antares
    01. Srpanj 2020. 09:52

Pozdrav svima, evo da se i ja pridružim veselom društvu koje čeka jesenske bebe. Nama je ovo druga trudnoća, imamo djevojčicu od 9 i pol godina(ovih pol je najbitnija stvar trenutno na svijetu :)), a u ovoj trudnoći očekujemo dječaka i sad sam u 22tt. Sve nam protiče dobro, kako i treba biti. :)
    Počeli smo lagano s kupovinom stvari, s obzirom da od starije sam sve razdijelila, osim kreveta/kinderbeta, moram uzeti novo. 
    Trenutno sam na sto muka što se tiče odabira kolica. S kćeri sam odmah našla kolica-Maxi Cosi Mura 3, posebice jer je slabiji izbor bio tada i prošla su s nama drvlje i kamenje a sad su već treći ili četvrti put proslijeđena i još funkcioniraju. 

Pikirali smo iCandy Peach 2018, no nikako ne mogu prožvakati nemogućnost sklapanja skupa sa sportskim sjedalom i tu bismo trebali kupovati autosjedalicu. Gledali smo i iCandy Orange, no cijena im je suluda i samo koliko nalazim je dostupna narančasta varijanta. 
    Neka varijanta dva nam je Nuna Demi Grow koju bismo uzeli u 4u1 varijanti onda. Za nju nikako da nađem sliku kako izgledaju sklopljena sa sportskim dijelom.

Za sada smo našli najpovoljnije varijante iCandy Peach 2018. 2u1 7500kn, iCandy Orange 8500kn 2u1, Nuna Demi Grow 4u1 cca 8500kn. Ako imate koji tip ili info gdje bi bilo možda povoljnije, pišite. :)

Imate li iskustva s ovih dvoje tj troje kolica? Bitno mi je da se lako sklapaju, da mogu držati naš tempo po svim terenima, bilo grad, bilo plaža ili priroda, da imaju dovoljno dugo jamstvo. ICandy ima 5god, a Nuna 2god ako se ne varam. 

Hvala na info i još jednom pozdrav svima! :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.