Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lullee
    19. Listopad 2020. 15:31

Ledolina cestitam💪💙🙏i zelim vam sto brzi oporavak🤗

Mina 29
    19. Listopad 2020. 15:31

NikPik

Inducirani je jer se bebi počelo pogoršavati stanje s bubrezima pa da se ne riskira s čekanjem.

Aaa.. U tom slučaju opravdano.. Puno sreće ti želim 🤞 samo hrabro💪

Demetria
    19. Listopad 2020. 15:42

Bolne grudi i kvrge - toga sam se riješila tako da dok moja 🐙 hoba doji ja masiram prstom tamo di je kvrga. I kvrge do kraja dojenja nema. I eventualno poslije dojenja stavim hladni oblog ili multi nam komprese ako su mi bradavice bolne

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

NikPik
    19. Listopad 2020. 16:08

jesenica

NikPik jel ima problema i sa bubrežnim tkivom ili sa pijelonima?
    anamislim da sam prošla većinu problema s dojenjem koje dojilja može imati. Nije ni čudo na dojilački staž🤣 Meni je puno značilo što je pedijatrica vrlo pristupačna jer kad nisam bila sigurna u čemu je problem uvijek je pogledala i imala savjet. A i rodine savjetnice su mi pomagale telefonski. Iako stvarno treba pregrmiti prvih 6 tjedana…. i uopće se ne treba ustručavati pitati.

Povećani su pijeloni, na desnom baš jako i sad se počelo pogoršavati i na lijevom, a ne znaju koliko je samo tkivo od toga oštećeno, puno smo raznih mišljenja dobili i skoro svako je drugačije bilo.

Tina.Antares
    19. Listopad 2020. 16:57

Eto i mene nakon nekog vremena, doma sam u radovima, pospremanjima. Trebalo mi je sad skoro dva sata da pročitam zaostatke. Muke po dojenju, muke po spavanju, muke po grčevima više manje su kod svih beba i mama koliko vidim, ali i hendlate to super tako da bravo mame. 
    Čestitam na prinovama koje su nam došle u međuvremenu! Ledolina predivno ime ste dali! 

Muke po koroni, moje dijete je danas stavljeno u izolaciju skupa s cijelim razredom, pozitivna je učiteljiica. Narednih deset dana kćer ne smije van stana, a ja se nadam da se moj sin neće sprdnuti izaći van u tom periodu jer ne znam uopće kako ću sad sa kućnim porodom. Čekam odluku epidemiologa i uputu pa ću dalje bit pametnija što i kako. 

Rodilišta opterećena i proboji cijeli vikend, nadam se da bude se stanje popravilo jer nije u redu prema ni jednoj trudnici, rodilji ni novorođenčetu da imaju zatvorski tretman, dok se nonšalantno ponaša većina ovog društva i iskazuje svoj bunt u birtijama. 

Svima koje ste pogođene sa stanjem, prvenstveno u Vinogradskoj, molim se i nadam da će situacija biti bolje i da ćete moći dočekati svoju djecu kako treba bez presinga i rigiroznih mjera. A isto se nadam da će Sv. Duh vratiti pratnju, ako ću morati porod dovršiti u bolnici da barem suprug bude sa mnom. 

Čuvajte se sve, pazite i mazite svoje bebe i one u trbuhu i van njega. :)

Napokon 2804
    19. Listopad 2020. 17:45

Tina.Antares

Eto i mene nakon nekog vremena, doma sam u radovima, pospremanjima. Trebalo mi je sad skoro dva sata da pročitam zaostatke. Muke po dojenju, muke po spavanju, muke po grčevima više manje su kod svih beba i mama koliko vidim, ali i hendlate to super tako da bravo mame.
    Čestitam na prinovama koje su nam došle u međuvremenu! Ledolina predivno ime ste dali!

Muke po koroni, moje dijete je danas stavljeno u izolaciju skupa s cijelim razredom, pozitivna je učiteljiica. Narednih deset dana kćer ne smije van stana, a ja se nadam da se moj sin neće sprdnuti izaći van u tom periodu jer ne znam uopće kako ću sad sa kućnim porodom. Čekam odluku epidemiologa i uputu pa ću dalje bit pametnija što i kako.

Rodilišta opterećena i proboji cijeli vikend, nadam se da bude se stanje popravilo jer nije u redu prema ni jednoj trudnici, rodilji ni novorođenčetu da imaju zatvorski tretman, dok se nonšalantno ponaša većina ovog društva i iskazuje svoj bunt u birtijama.

Svima koje ste pogođene sa stanjem, prvenstveno u Vinogradskoj, molim se i nadam da će situacija biti bolje i da ćete moći dočekati svoju djecu kako treba bez presinga i rigiroznih mjera. A isto se nadam da će Sv. Duh vratiti pratnju, ako ću morati porod dovršiti u bolnici da barem suprug bude sa mnom.

Čuvajte se sve, pazite i mazite svoje bebe i one u trbuhu i van njega. :)

Drzim fige da bude sve kako ste si zaplanirali ❤

• ZuMama
    19. Listopad 2020. 17:56

Evo i mene... vinogradska ce od sutra/prekosutra raditi navodno normalno. Ja u cetvrtak idem na hospitalizaciju i moram imat negativan test na koronu.  Jedva cekam da to sve prode i da mi porod prode ok i da dodem doma s bebicom.
    Tako da cure koje smo sad u terminu bas nam je izazovno, ali eto oni se u bolnici stvarno trude i rade po 24 satne smjene s jednim slobodnim danom. 

• arya85
    19. Listopad 2020. 17:58

Mana_mare, hvala na info.Sad cemo jos intenzivnije biti vani dok je ovako lijepo vrijeme. U bolnici je isto imala poviseni, tako da smo bili na suncu, mozda nas je malo zezla ona dosadna kisa.Ona cesto jede i ne izgleda kao da joj nesto fali 😁
    ....
    Dojenje- ja se isto malo rucno izdojim da mi prođe pritisak i bude ok. ...i to samo na desnoj, na njoj se bas iživljava.Napravlila mi je ragadu koju nikako zalijecit, ne boli ali ruzno izgleda. Da li multimam komprese pomažu i kod toga? Sa kremom ide bas sporo, jos najbolje je nakon namazanog mlijeka samo sto ona cesto jede pa nikako zalijecit.
    ...
    Stvore mi se male kvrge kad su bas pune ali isto kao i Demetria ih masiram dok dojim.
    ...
    Ulosci za rodiliste- ja sam na kraju izbacila one manje ali su mi falili jer bi mi uvijek malo pobjeglo. Ja bi stavila jedan jos poprijeko iza da su u obliku T.

19. Listopad 2020. 18:29

Ne znam na čemu vam više zavidim, količini mlijeka, rasporedu hranjenja sa AD ili vremenu koje beba prospava nakon AD 😢
    Moj gladuš nema reda, jede samo AD (Nan1) a spava najviše dva sata u komadu, i to po noći. Danas najviše 30 minuta u komadu, jednom, sve ostalo je dremuckanje iz kojeg se stalno budi, svakih par minuta. 😣😪 a ja sam luda već jer ne mogu ni na vc otići bez dernjave ili skuhat si kavu ili popit vodu a bome ni napisat nekaj tu vama, trebaju mi sati da dovršim komentar.
    NikPik sretno! 🤞🍀💕

Marta14
    19. Listopad 2020. 18:40

NikPik sretno!
    Nama bila patronazna, ima sad 4320g(izasla sa 3430g)..vidi se da jede cijeli dan😅
    Demetria super si izdojila! Ja cu sutra opet pokusati, treba vremena a i zivaca. Sinu sam 7mj izdajala.
    A danas cu naruciti onu maramu za dojenje vani.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.