Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Listopad 2020. 09:23

jesenumeni29

Da Vas pitam, koliko paketa ili komada uložaka ste spakirale za u bolnicu?
    Je li dosta 15 kom Chicco uzet, 10 kom Vira i onda još 10 komada Libresse za noćna krvarenja?

Jesu li dosta 2 pelene za široko povijanje uzeti? Koliko komada ste uzele pelena sa sobom za bebu, jednokratnih?
    Je li to dosta za ta maximalna 3 dana koja se očekuju sada za taj boravak u vrijeme korone?

Čestitke svim ženama koje su postale mame u zadnjih par dana. Brz oporavak želim svima i veselja s dječicom.
    Mene to sve još čeka.

Mislim da su ti dosta samo chicco ulošci. Prvih par dana je većinom jako krvarenje, mislim, pa su najbolji ti veliki. A za stvari za bebu najbolje da pitaš u rodilištu ili nekoga ko je nedavno rodio. Kod nas su trebale samo jednokratne pelene i vlažne maramice. Imali su široko povijanje s njihovim tetrama i jednu tetru za bljuckanje. 
    I još jedan dobar savjet sam negdje pročitala i stvarno mi je koristilo: uzeti jednokratne podloge za prematanje pa staviti na pod ispred tuš kabine da na to staneš nakon tuširanja.
    .
    Nadam se da se ne bude dodatno zakomplicirala situacija s koronom i da budete imale najbolje moguće uvjete za porod 🤞
    sretno ako kojoj krene danas🍀
    .
    Ugodnu nedjelju vam želim 💕

• SmileA
    18. Listopad 2020. 10:14

NikPik

Cure koje ste za Vinogradsku, ne znam jeste vidjele da je rodilište privremeno zatvoreno zbog korone i da raspodjeljuju u druge bolnice.

😱😱😱😱😱😱 Nisam vidjela...ajme meni nije mi dobro odma😭😭

🌈💙👣🙏

Halila
    18. Listopad 2020. 10:35

Čestitke svim novim mamama na bebama! 🤗😍

Sanja vlažne maramice treba nositi? To nisam znala. A kad ide doma, jel treba pelena za široko povijanje? Čula sam da u Kc više široko ne povijaju i sad sam zbunjena.

Bosco
    18. Listopad 2020. 10:41

Na svetom duhu zabranjena pratnja, a u Vinogradskoj zatvoreno rodilistu skroz 🤯

Mi nismo cistili nosic, ne curi, a kise ful malo.  Imamo ovlazivac zraka, valjda pomaze 😊

Jel vase bebe po noci spavaju s vama ili su u kreveticu? Ja sam si rekla da nema sanse da spava s nama i eto ga na😅 prvi dan je spavao u kreveticu i to je bio kaos. Cim ga uspavan, stavim u krevetic, on se probudi, spavali valjda sat vremena u komadu. Od kad spava zadnja 2 dana s nama, spava po 3 sata i mi skupa s njim. Nisam pametna, dal da ga ostavim s nama il pokusam u krevetic. 😕

Marta14
    18. Listopad 2020. 10:48

Ja imam krevetic spojen sa nasim tako da spava u njemu.. Da ju moram negdje nosit preko noci sigurno bi spavala sa mnom u krevetu 🙈

Cure sretno, zao mi je sto se sad to sve desava,ali mozete vi to!! 🍀🍀🍀🤞

18. Listopad 2020. 10:49

Halila

Sanja vlažne maramice treba nositi? To nisam znala. A kad ide doma, jel treba pelena za široko povijanje? Čula sam da u Kc više široko ne povijaju i sad sam zbunjena.

Vlažne treba, da, za prematanje. Dok kreneš na preglede u trudničku ambulantu traži nek ti daju letak s popisom za rodilište. 
    Za široko povijanje ne bi ni znala da mi nije bila fizijatrica, ona ga je razmotala za vježbice i rekla mi to usput. I da se ne mora nastaviti s tim dok dođemo doma.

18. Listopad 2020. 10:53

Sanja*

Halila

Vlažne treba, da, za prematanje. Dok kreneš na preglede u trudničku ambulantu traži nek ti daju letak s popisom za rodilište.
    Za široko povijanje ne bi ni znala da mi nije bila fizijatrica, ona ga je razmotala za vježbice i rekla mi to usput. I da se ne mora nastaviti s tim dok dođemo doma.

No, htjedoh reći da ne treba tetra dok ideš doma. Samo pelena i oblekica. Ne treba ni nosiljka ni jaje tj treba u autu ali ne treba vaditi van.

• ZuMama
    18. Listopad 2020. 11:36

Nikpik i SmileA situacija je koma. Ja moram na carski i samo se molim da ne krene mali ranije, a nocas uopce nisam spavala i stalno neka probadanja i menst.bolovi. uopce ne znam kak to izgleda s carskim ak idem u drugu bolnicu... a imam dogovoren termin za iduci tj u vinogradskoj... sam da ne krene nes danas🙏

• SmileA
    18. Listopad 2020. 12:20

ZuMama

Nikpik i SmileA situacija je koma. Ja moram na carski i samo se molim da ne krene mali ranije, a nocas uopce nisam spavala i stalno neka probadanja i menst.bolovi. uopce ne znam kak to izgleda s carskim ak idem u drugu bolnicu… a imam dogovoren termin za iduci tj u vinogradskoj… sam da ne krene nes danas🙏

ZuMama da bas uzas, ja nemogu vjerovati..pod takvim sam stresom, jako sam se rasplakala kad sam vidjela i sva se tresem😭muz me moli da se radi bebe smirim ali samo mi se place...Svi me tjese da je to privremeno i da ce se kroz tjedan to valjda malo normalizirati..nadam se da tako i bude🥺 
    A kad ti imas dogovoden termin?

🌈💙👣🙏

NikPik
    18. Listopad 2020. 12:35

ZuMama i SmileA mogu zamislit kako vam je sad ali ja vjerujem da će se u dva tri dana to dovest pod kontrolu. To su nažalost stvari na koje ne možemo utjecati i bilo bi super kad bi se mogle opustiti i ne živcirati oko toga, sigurno će to oni organizacijski dobro potegnuti i vjerujem da ni jedna rodilja neće biti zakinuta. Ja bi trebala na Sv.Duh i nije mi  bilo toliko bitno da muž bude sa mnom zbog same potpore na porodu, nego da vidi bebu jer znamo da će nam beba odmah taj dan nakon poroda ili sljedeći u Klaićevu i da postoji šansa da odmah ostane na odjelu tamo i ne mogu ni zamisliti kako bi uopće izdržala da bude tamo sam, a ja doma i uz sve to ga da tata ne vidi tko zna do kada. Užas, užas. Pokušavam bit pozitivna ali na trenutke pucam po šavovima i htjela bi da rodim što prije dok nije još gora situacija, a znakova da se to bliži nikakvih.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.