Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina.Antares
    28. Rujan 2020. 12:47

Bosco

Plavo_nebo drago mi je da ides doma :)
    .
    Pregledala me, zatvorena skroz. I promjenila mi je koliko sam trudna za tjedan dana. Sad sam 35+5. Neznam dal da mjenjam dole sticker. Mislim da budem jer mi je napisala i da sam zadnju m imala 21.01, a imala 15.01, nigdje vise na papirima ne pise koliko bi trebala zapravo bit. Bila je bas ljuta na mog doktora jer nije to odma regulirao a ne ovak.

Pa kak nije prije to se korigiralo. Meni kad god sam na pregledu kod istog gin od prvog dana, pita sve kao da se prvi put vidimo bez obzira što ima sve ispred sebe sa svakog pregleda, ali se zeza da je to da utvrdimo gradivo. Ti si onda u biti 36+5 ako dobro sam ulovila?
    Mene fascinira kako ta traljavost se provlači svugdje. 

Unakit
    28. Rujan 2020. 12:51

Napokon 2804

Unakit

Vita26

Plavi nebo da da trebas 😂😂😂 pripreme sad jo do kraja sta nisi stigla 🤗🤗
    Ja sam sve pripremila jos mi ostale torbe
    Plavo nebosjajne vijesti 😊
    Vita meni djelomicno ostala torba za spremit, no ovdje je to samo osobne stvari jer sve higijenske stvarcice tipa uloske, mrezaste gacice, maramice, pelene daju pa je malko jednostavnije. Doduse, cekam krevetac, posteljinu, I jos po nesto pa ce bit tu malo pripreme.
    Nego, sto trebamo doma kad se vratimo imat od bebi proizvoda za higijenu? Pelene, bebi set s termometrom, makazicama, cetkom, vlazne maramice, a sto ste odlucile za kupku, ulje I sl?

Imam onaj klasicni set za njegu bebe, planiram ga kupati u običnoj vodi. Iako imam pripremljeno mustelino ulje za kupanje i mustelinu pjenicu za tjemenicu, ali to samo po potrebi, krema za guzu, vlažne na bazi vode, da ga mogu po noci presvuci a ovako planiram pod vodom ga prati, prasak za pupcic, sterilne komprese, uzela sam poseban lonac u kojem cu sterilizirat flasicu I dude, nisam htjela klasika sterilizator, imam onaj nastavak za nosic za usisavac, pelene imam paket do 3 kg, i od 3 do 6 kg paket, pa cu onda dalje uzimati. Hranu ce muz otic kupiti kad vidim u bolnici sta oni daju od hrane da imam za ne daj boze… vjerojatno sam zaboravila napisati jos nesto, cure ce se nadovezati

Napokon, izvrsno, hvala, nadopunit cu prema ovome 🤗 Potrazicu na google razliku sterilizacije u mikrovalnoj i bebi sterilizatoru, izbjegla bi duplanje ako moze mikro 🤔

Unakit
    28. Rujan 2020. 12:55

Tina.Antares

Mene je lagano počela lovit potreba da je sve spremno. Ovaj tjedan moramo do Ikee po komodu, pa tek onda krećem sa pranjem, peglanjem. Za sebe nemam skoro ništa, tipa dvije potkošulje za dojenje i to je to. Za bebu kolica, autosjedalica, krevetić i robice. Ja valjda mislim ostati još ne znam koliko u komadu.
    Danas nam je stigla knjiga konačno za muža, koju je napisao muškarac primalja sa preko 20god iskustva upravo o sustavu potpore u trudnoći/porodu/postpartumu, ali i njihovoj ulozi oca. Iako je on samouvjeren i pravi roditelj kćeri, ipak je rekao neki dan da se osjeća kao da ulazi u nepoznato jer je njoj tata od njene četvrte, a ovo sve prije nije iskusio niti se zna postavit.
    https://ibb.co/nLN5kZJ

Bit ce on sjajan kad je vec uspio ostvarit se kao dobar otac kceri od 4god pa nadalje. A i u prilog ide da se vec pita I brine kak ce ic.
    Pogledat cu knjigu na netu, hvala 😉

Bosco
    28. Rujan 2020. 12:57

Tina.Antares

Bosco

.
    Pregledala me, zatvorena skroz. I promjenila mi je koliko sam trudna za tjedan dana. Sad sam 35+5. Neznam dal da mjenjam dole sticker. Mislim da budem jer mi je napisala i da sam zadnju m imala 21.01, a imala 15.01, nigdje vise na papirima ne pise koliko bi trebala zapravo bit. Bila je bas ljuta na mog doktora jer nije to odma regulirao a ne ovak.

Pa kak nije prije to se korigiralo. Meni kad god sam na pregledu kod istog gin od prvog dana, pita sve kao da se prvi put vidimo bez obzira što ima sve ispred sebe sa svakog pregleda, ali se zeza da je to da utvrdimo gradivo. Ti si onda u biti 36+5 ako dobro sam ulovila?

Po zadnjoj m sam 36+6, sad po ultrazvuku u Vinogradskoj sam 35+5 i tak ce i vodit. Ma neznam kaj da kazem na svog doktora, govorio je cijelo vrijeme da je il manja trudnoca il zastoj u razvoju 🙄 u Vinogradskoj kazu da nije zastoj u razvoju ak je tak od prvog dana.. Ma stvarno neznam, cijelu trudnocu me plasi, a on je kriv. 

Bosco
    28. Rujan 2020. 12:58

Promjenila sam vec sticker po ultrazvuku... 

Tina.Antares
    28. Rujan 2020. 13:12

Unakit

Tina.Antares

Mene je lagano počela lovit potreba da je sve spremno. Ovaj tjedan moramo do Ikee po komodu, pa tek onda krećem sa pranjem, peglanjem. Za sebe nemam skoro ništa, tipa dvije potkošulje za dojenje i to je to. Za bebu kolica, autosjedalica, krevetić i robice. Ja valjda mislim ostati još ne znam koliko u komadu.
    Danas nam je stigla knjiga konačno za muža, koju je napisao muškarac primalja sa preko 20god iskustva upravo o sustavu potpore u trudnoći/porodu/postpartumu, ali i njihovoj ulozi oca. Iako je on samouvjeren i pravi roditelj kćeri, ipak je rekao neki dan da se osjeća kao da ulazi u nepoznato jer je njoj tata od njene četvrte, a ovo sve prije nije iskusio niti se zna postavit.
    https://ibb.co/nLN5kZJ

Bit ce on sjajan kad je vec uspio ostvarit se kao dobar otac kceri od 4god pa nadalje. A i u prilog ide da se vec pita I brine kak ce ic.
    Pogledat cu knjigu na netu, hvala 😉

Knjiga je izvrsna i za nas, baš sam čitat ju počela čim je došla. To sam mu i ja rekla, samo su malo drugačije sfere roditeljstva i etape ali cilj je isti, a to je bit dobar roditelj svojoj djeci što on zaista je. :) 

• Lullee
    28. Rujan 2020. 13:13

Plavo nebo super vijesti🙏💪sljedeci susret s bolnicom neka bude u radjaono😀🤞🤗
    Bosco nemoj se nervirati,samo nek je babac dobro i da stigne kad je najbolje za njega. Meni je termin po ultrazvuku 2 tjedna ranije nego po gestaciji,a nitko od njih ne zna sa sigurnoscu kad se dogodila oplodnja. Oba puta su mi govorili da cu ranije roditi pa su obje moje curke dosle u 41.tjednu! Srecom,nasla si bolju doktoricu,nevjerojatno je kako neki doktori mogu biti nemarni i neodgovorni! Ne daj se💪🤗
    Tina nasla sam u Cutie Cloud nepropusne navlake za madrac 100%pamuk. 

28. Rujan 2020. 13:15

Halila

Sanja jako sam neugodno iznenađena s ovim što si pisala za dojenje i bolnicu, imam skroz suprotno iskustvo, očito se u 4 godine puno toga promijenilo na gore. Meni su sestre jako puno pomagale oko dojenja tada. Također sam imala uvučene bradavice pa su mi nosile šeširiće, pa je malena krivo hvatala pa su me na to upozorile i pomagale kako ju namjestit da dobro zahvati… ma stvarno su bile super. Sva sreća da imam iskustvo neko jer ak su sad tako distancirane, jako je teško s prvim djetetom sve to polovit sam, osim ako ide ko od šale, a većinom ne ide. Pokušaj još se savjetovat s nekim, ali ako i ne uspijete, nije kraj svijeta. Bitnije je da ste ti i beba zadovoljni i da se on najede, a sad jel dojenje ili dohrana, svejedno je na kraju.

Bile su dvije sestre koje su se trudile oko dojenja, kod nas u noćnoj smjeni, a ostale su samo zgrabile sisu za bradavicu i nabile bebinu glavu gore i brže otišle. Jest da je mali zijeval dok su došle ali zato kaj je plakal, hvat mi nije bio problem nego nekaj drugo (malo mlijeka i lijeni sisavac)...
    Ja sam baš nezadovoljna tim rodilištem, od rađaone do odjela. Ima naravno svugdje neka iznimka ali rijetka. A valjda to ovisi i o nama, kakvi smo, meni znaju reći da sam preosjetljiva i da previše uzimam k srcu.🤔
    .
    Bila je patronažna sestra danas kod nas pa sam dobila par savjeta u vezi dojenja i sad sam mirnija. Jučer smo počeli vježbati špricom i prstom da bi ispravili sisanje nakon bočice.  🤞
    .

LoMa

i mislim da naša povezanost i bliskost ne može biti veća nakon svega kaj smo prošli na samom početku…

.
    Ja sam dobila čepić u rodilištu i sad sam kupila i za doma jer baš olakšava cijeli proces 😏  
    .
    Baš me zanima koja nam je bebica sljedeća po redu 🙂
    Eto, još malo pa rujan gotov. Trudnoća mi je trajala ko 40 godina, ne tjedana, a sad mi dani lete... još se uhodavamo, snalazimo, svadimo, mirimo, plačemo, smijemo...
    Sretno vam na pregledima, sa simptomima, ako kome krene porod - samo hrabro! Ugodan vam tjedan želim 🍀🤰🤱💕

Tina.Antares
    28. Rujan 2020. 13:20

Bosco

Tina.Antares

Bosco

.

Po zadnjoj m sam 36+6, sad po ultrazvuku u Vinogradskoj sam 35+5 i tak ce i vodit. Ma neznam kaj da kazem na svog doktora, govorio je cijelo vrijeme da je il manja trudnoca il zastoj u razvoju 🙄 u Vinogradskoj kazu da nije zastoj u razvoju ak je tak od prvog dana.. Ma stvarno neznam, cijelu trudnocu me plasi, a on je kriv.

Sjećam se kad si bila sva zabrinuta, a ispada da je samo ti nepotreban stres nabio. Bitno da su sad to korigirali i da dalje imaš vrijeme ispred sebe gdje tebe i bebu prate pravilno. :) 
    Meni su obrnuto napravili s kćeri, gin cijelo vrijeme dobro vodila, na TA isto tako. Na kraju po otpusnom pismu rodila u gotovo punom terminu 39tj, a po ZM i zaćeću u 37+2. Tako da te potpuno razumijem za frustraciju koju imaš oko traljavosti, samo je meni bio kad sam rodila, a ne prije. Sjećam se da mi je gin na prvoj kontroli 6 tjedana nakon poroda postavila pitanje kak su vam ujutro na TA upisali i potvrdili da ste 37+2, a sutradan kad ste rodili ste iznenada bili 39+4. 

Bosco
    28. Rujan 2020. 13:42

Hvala na podrsci cure 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.