Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Napokon 2804
    10. Rujan 2020. 17:49

Napokon 2804

https://ibb.co/MD0LNqw
    Ja sam za svog narucila komplet, i još sam 4 kompleta narucila bila za babinje za poklon. Svi oduševljeni, i ja isto, a prekrasno.

A može se i posebno naručiti samo dekica... sve se dogovori sa njima... 

• SmileA
    10. Rujan 2020. 18:08

Enana 😍😍 bas je prekrasno!🥰

🌈💙👣🙏

enterprise
    10. Rujan 2020. 18:34

Evo, sad stignem napokon napisati malo duzi post pa sam mislila da podijelim iskustvo svog prvog poroda s vama. Nemam namjeru ikog uplašiti jer je sve individualno pa je tako moja vjenčana kuma u istoj bolnici (Petrova) imala potpuno drugačije i, dapače, odlično iskustvo.

Krenulo je oko 7 ujutro kad sam primijetila da mi je puknuo vodenjak (sjediš na wc-u i nikako se ne možeš obrisati). Tada još nisam imala trudova pa smo suprug i ja čekali negdje do 9 doma da krenu te se onda zaputili u Petrovu. Pregledana sam u predrađaoni, samo za prst otvorena i kažu da se odem šetati. Šetali smo se suprug i ja oko bolnice jedno dobra dva sata, nakon čega se vraćamo jer dobivam jače trudove, međutim, i dalje sam na 1 cm. Tada šef rađaonice, s obzirom da sam bila prvorotka i da je prošlo više od 4 sata od pucanja vodenjaka, predlaže davanje gela, da potakne širenje i da ne dobijemo bebač i ja neku infekciju. Ok, daju mi gel, trudovi lagano postaju neizdrživi, dobivam epiduralnu i jedno 3 sata je mir, ništa me ne boli, trudovi na ctg-u prisutni, malo sam i odspavala. Negdje oko 15h ponovno počinjem osjećati trudove, tražim novu dozu epiduralne, provjeravaju stanje, sada smo na 4 cm. Međutim, u 15h jutarnja smjena ide kući i dežurci preuzimaju i sve krene nizbrdo. Anesteziologa nema pa nema, mene boli sve jače, anesteziolog dolazi tek u 17h, daje epiduralnu, epiduralna ne djeluje ništa. Sada sam na 6 cm (provjera). U 18h počinjem osjećati jaki nagon na tiskanje, muž zove primalju, ona kaže "da pa ok, ali nemojte tiskati" ?!?!?! Provjera otvorenosti nula bodova (a možda sam već onda bila na 10). Nagon je neizdrziv i ja zapravo tiskam sa svakim trudom, a sa mnom u boksu je samo muž ! U 19h više ne mogu izdržati i muž ponovno ide po tim (za koji mi je kasnije rekao da je samo sjedio u sobi za odmor i da su pušili?!?!). Dolazi dežurna specijalizantica, vodi me kroz tiskanje i tek nakon 10 minuta dolaze primalje, stavljaju mi gela za masiranje, masira me doslovno PET SEKUNDI i napravi epiziotomiju eto tako, znači nije niti pokušala.

enterprise
    10. Rujan 2020. 18:35

U tri truda je maleni bio vani, stavljaju mi ga na prsa i kreće šivanje. Daju lokalnu anesteziju (jer epiduralna odavno više ne djeluje) i ne čekaju da prodjeluje nego me šiva na živo. Ja od boli ne znam kud ću, u jednom trenutku sam se morala primiti za krevet da malog ne ozlijedim, na što se sestra i doktorica deru na mene da kako sam ga pustila. Nakon toga ga nose na vaganje i odnose, a mene premjestaju u hodnik na "promatranje" na kojem me nitko nije ni pogledao i nakon 2 sata vode u sobu. Znači, koža na kožu ravno 10 minuta dok me ne zašije i ajde bok.
    Babinjače - sestre za mame su predivne, analgetici se uvijek dobiju (mene je bolilo nenormalno), za sve što treba su tu i nema nikakvih prigovora na to što im zvonite. Sestre za bebe - KATASTROFA. Imam uvučene bradavice i trebala sam šeširiće, što sam shvatila tek kad sam došla kući jer je mali jedino tako htio dojiti, a niti jedna mi nije to ni predložila kad je vidjela koliko se mučim i koliko se mali muči (toliko da skoro pa nista nije jeo i na kraju dobio žuticu). Za kraj, nakon tri dana su me htjeli zadržati jer mali kao ne jede (a ne može), na što sam svojevoljno potpisala odlazak uz poruku glavne sestre neonatologije da se vidimo za par dana jer cu se vratiti s mastitisom (a odbili su mi dati izdajalicu u bolnici jer je kao stalno bila zauzeta)!!!!
    Uglavnom, od poroda ne očekujem ništa drugačije, ali sad ću napraviti scenu ako samo pokušaju šivanje na živo, a sestre s neonatologije planiram otkantati po kratkom postupku (nosim i svoje šeširiće i izdajalicu sa sobom) i uopće me ne zanima. Jedina pozitivna strana mi je što nisam dobila drip jer ne znam kako bi ti trudovi onda izgledali.

Sad sam se uzrujala dok sam ovo pisala
    Sorry, ženske, danas sam baš u nekom turbo raspoloženju "ne bu mene nitko j....."
    Tako da sve koje ste u Njemačkoj, zavidim vam jako

enterprise
    10. Rujan 2020. 18:47

eh, i zaboravila sam dodati, epiziotomiju su zašili preusko, tako da kad sam došla na pregled kod ginekologice poslije, ona nije mogla ni spekule gurnuti unutra i morala sam ponovno na rezanje i šivanje (srećom privatno).

Hip_Hopsica
    10. Rujan 2020. 18:54

Rujanka, trenutno se osjećam kao da sam pogledala hororac samo snimljem po istinitom događaju. 😳
    Hvala na podijeljenim iskustvu da se sve možemo bolje pripremiti i eventualno obraniti od takvih scenarija.

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Demetria
    10. Rujan 2020. 19:06

jasamja

Demetria od kud je ruksak? Baš mi se sviđa 👌

u babycentru bio je skupa s dostavom 280 kuna. Muž je prezadovoljan kaže da će ga i on nositi rado.
    Rujanka strasno iskustvo, baš ono za drip imaš sreće ne znam kako bi to tek izgledalo 🙈🙈😠😠

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Tejic
    10. Rujan 2020. 19:11

Kokica37 putem infuzije dobivam neku otopinu protiv bolova cca svakih 5h. Ne moram ni traziti nego sami donesu. To umanji bol al i dalje je uzasno tesko ustati s kreveta, leci nazad hodati itd. Ne zelim znati kak bi tek bilo bez te droge. E sad neko se oporavi kroz par dana vec a nekom trebaju tjedni. Vidjet cu kak se biti slucaj samnom. Danas sam cak i dosta hodala  po sobi i sjedila  bebu sam sama uzimala u ruke, tak da smatram da je ovo danas vec bio veliki napredak.😊 Sretno sutra 🥰🥰

Ana znam da te istraumatiziraju ova losa iskustva. I ja sam se tak osjecala i mislila si ma samo da mi se taj scenarij ne desi. I na krsju evo ga. Al nisam se puno patila u bolovima od trudova jer sam uzela epi. Al nemoj uopce razmisljati o tome, stvarno evo ima svakakvih iskustava.
    Ja sam sretna sa su barem doktori i sestre ovdje odlicni prema nama. 
    Bila mlada sestra i pomogla nam evo sa dojenjem tako da krenulo je i to 😊

Zojo
    10. Rujan 2020. 19:19

Ćao curke, evo mi danas obavili kupnju kozmetike za bebu i mene i sad imam neke stvarčice što nisam uspjela naći(obišla bipu, dm i muller). Znači još trebam uzet multi-mam komprese, purelan za bradavice, šeširiće za dojenje, octenisept sprej i tyrosur prašak za pupak. Sad pretpostavljam da to trebam ići u ljekarnu(danas nisam stigla, dragi morao radit), gdje ste vi to uzimale? I kupila sam fiziološku otopinu za nosić u ampulama, a sad mislim da je neka od vas rekla da treba uzet bočicu fiziološku sa iglom i špricom,da je bolje i praktičnije-savjet? 

https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]

enterprise
    10. Rujan 2020. 19:23

ma nemojte me krivo shvatiti, stvarno ne zelim nikog uplasiti, kao što rekoh, vjencana kuma je u Petrovoj dobila i epiduralnu koja djeluje i primalje su je masirale tako da nije popucala niti je rezana nijednom od dva puta (zato sam i isla tamo ). Hvala vam sto ste procitale moj cijeli esej, napokon sam mogla to ovako nekom do kraja izreci, svi su me uvjeravali da nije bilo tako strasno  Mislim da je najgore zapravo kako se svi odmah nakon poroda nekako "prešaltaju" na bebu, a ne znaju da je zadovoljna mama - zadovoljna beba. (Posebno oprosti Hip_hopsica )

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.