Dobro jutro cure. 😊
Što se robice tiče, mislim da imam dosta za prve dvije veličine. Ako što zafali, naknadno ću kupiti.
Leia, gdje si kupila vreću za spavanje i kakva ti se čini?? Ja još ne znam gdje bih naručila, ali našla sam zimske od 0-6 mj na Ethereal i Mamino.hr. Čine se kvalitetne ali ništa ne znam ovako napamet. Strah me da malome ne bude hladno. Mi u sobi imamo grijanje ali nikad ga ne palimo. 🤔
Kupila sam u c&a. I ta je po onoj tablici ful debela. 3.5 tog. I ako ispod stavim body dugi rukav ne bi mu trebalo biti hladno. Ali djeluje jako kvalitetno.
https://ibb.co/XFtCY09
Ali planiram kupiti još jednu da imam za promijeniti. Ali gledat ću da bude malo tanja ako mu slučajno bude vruće u toj debeloj da imam i drugu opciju.
Super! 😊 nisam se uopće sjetila C&A. Koliko i ja znam, 3.5 tog je taman dovoljno toplo za zimu. Svakako bi trebalo imati dvije...
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Cure jel se neka od vas kupala sad u terminu, mislim doma u kadi? Jucer sam napravila kupku, vratila me među zive
Danas evo iscjedak i sva sam u banani jer ne znam jel to sve normalno
Ja se kupam skoro svaki dan. To mi pase kad me leđa i noge bole :)
Da li ce itko bebama guzu prati obicnom krpicom i vodom?
tako su nama pokazale patronažne kad je beba jako mala i kad još pupak nije otpao.... a sinoć mi frendica kaže da kod njih u njemačkoj obje malene nisu nikako sestre prale dok su god bile u bolnici...
Kaže da je najmlađa rođena dva tjedna prije bila puna “sirastog maz” …
Ja ću za početak kao su nam pokazale, sa sapunom samo malo guzu od kakice- mekonija i dobro isprati, a dok je god urin samo čista voda
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Da li ce itko bebama guzu prati obicnom krpicom i vodom?
tako su nama pokazale patronažne kad je beba jako mala i kad još pupak nije otpao…. a sinoć mi frendica kaže da kod njih u njemačkoj obje malene nisu nikako sestre prale dok su god bile u bolnici…
Kaže da je najmlađa rođena dva tjedna prije bila puna“sirastog maz” …
Ja ću za početak kao su nam pokazale, sa sapunom samo malo guzu od kakice- mekonija i dobro isprati, a dok je god urin samo čista voda
Da u njemackoj uopce ne kupaju bebe u bolnici, jer smatraju da tragovi plodne vode i sirastog stite bebu od bakterija i slicno i jacaju imunitet... kolegicina mala je bila isto 2 tj y bolnici i imala je krvavu fleku po pola glave. Kad su dosli kuci, jedva ju je isprala koliko se skorilo... i preferiraju koza na kozu prva 24 sati, znaci sklanjas dijete sa sebe samo kad ides na wc...
.
Ninche9 stvarno ne znam, moje kupanje je takvo da stavim 5 cm vode u kadu cisto da mi leda budu pod vodom... ali ako si zabrinuta odi doktoru...
.
Oblačenje bebe, sve ovisi kako ce mi biti u stanu, ako je toplo/vruce manje robice, ako je noc hladnija vise...
.
Kolicinski vidim da smo tu negdje sve kupovale 😂😂😂
Nemam bas šta pametno napisati
Nisam uspjela dogovoriti carski
Sama sam u svojim brigama 😩
...
Idući pregled u srijedu ako ga dočekam, kao mali gubi vernix i spreman je za van.
Mislim da se nigdje ne pere beba dok pupak ne otpadne(osim onog prvog pranja kad izade). Samo sa tetrom mokrom preko pregiba i tako malo osvjeziti..
Barem je tako bilo prije..
Ninche ja sam planirala ali odustala bas zbog toga sto sam sklona upalama. Mozda nije nista, ali mislim dan trebas pitati gin ako te strah da je nesto.
Svugdje se vraćaju te stare znane prakse koje su odbacivane, zapravo su najbolje za bebe. Od toga da se ne ispiru po porodu, do toga da se ne reže odmah pupcana nego se pusti da se vrati sva krv bebi, stavljanje na kožu i prsa odmah nevezano uz način poroda, ne dripu pod dobar dan, prirodni položaji za porod, a ne na leđa i eventualno bok i tako dalje. Još jedan razlog zašto ne smatram naše bolnice prijateljima djece niti rodilja i pristaša sam poroda doma.
Hvala na odgovorima i savjetima za heferol 💕
.
Baš sam jučer napravila i oprala krpice za brisanje guze. I za kupanje. Imam nekoliko flašica, s raspršivačem i bez, pa ću u tome nositi tekućinu za ispiranje dok nekam idem. Vodu i par kapi ulja.
Sad mi je stan pun mucica od frotira, moram ići usisavati...
Da u njemackoj uopce ne kupaju bebe u bolnici, jer smatraju da tragovi plodne vode i sirastog stite bebu od bakterija i slicno i jacaju imunitet… kolegicina mala je bila isto 2 tj y bolnici i imala je krvavu fleku po pola glave. Kad su dosli kuci, jedva ju je isprala koliko se skorilo… i preferiraju koza na kozu prva 24 sati, znaci sklanjas dijete sa sebe samo kad ides na wc…
.
Ninche9 stvarno ne znam, moje kupanje je takvo da stavim 5 cm vode u kadu cisto da mi leda budu pod vodom… ali ako si zabrinuta odi doktoru…
.
Oblačenje bebe, sve ovisi kako ce mi biti u stanu, ako je toplo/vruce manje robice, ako je noc hladnija vise…
.
Kolicinski vidim da smo tu negdje sve kupovale 😂😂😂
i još jedna stvar koja me oduševila rekla mi je da kod njih je i tata dobio svoj zlatni sat.
to jest prijateljica kad je drugu malu rodila dok su oni nju ušivali i svašta nešto radili babica je rekla tati skidajte majicu i lezite na krevet do i dala mu je bebu. Kaže prijatelj da mu je to ostalo najviše u sjećanju i da bi oduševljen. To i rezanje pupčane vrpce.
Meni je jako žao da ništa od toga muž neće moći doživjeti.
Uopće ne želim više razmišljati o porodu jer se uvijek razljutim na naše vladajuće, stožer i doktore
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Mana_Mare 20.8. Hana(rođ.01.8.)ST
Slatke_brige 22.8.Leon(rođ.01.9.)ČK
Slonić 24.8.Curica💜 Petrova
Skakavac 27.8.🌞ST
Mabel 28.8.Curica💜
Celaena 28.8.Dečko💙Merkur
LUX 30.8.Curica💜
Hannica 04.9.Curica💜
Tejić 05.9.Dečko💙VŽ