Jutro! Užasna noć, stalno WC, komarac je u sobi bio 😤 a o bolovima svuda da ne pričam
Sretno na pregledima !!! 💕
Jel ima možda koja od vas iskustva o prijavi djeteta na oca ako nismo vjenčani? Našla sam nešto na internetu da bi se trebalo otic prije rođenja u matični ured nešto potpisati izjave nekakve al nisam skužila baš. Htjela bi kad se Dunja rodi da odmah ima deckovo prezime al nisam baš previše upućena.. pa ako koja možda zna nešto o tome?
E super, hvala ti Ana. Mislila sam da je kompliciranije, odlično-briga manje 🙂
Matea, ja sam neki dan isto cula neke cudne informacije pa sam pitala kod nas u maticnom. Ne znam kako stave bebu u rodilistu, mozda cak i pod mamino prezime. Ali 30 dana od rodjena decko moze sam ili s vama otici u maticni upisati bebu i tamo joj daje svoje prezime ako imate zelju. Nije komplicirano. I da, izabrali ste lijepo ime :)
Ispravak netočnog navoda, u matičara morat skupa... bez obzira bili vjenčani ili ne, rekla mi na hzzo-u pro'šli tjedan a i pitala sam u matičnom.
Jedino ne morate ići tamo ako ste vjenčani i imate e osobne i čitač osobnih.
Prijateljica je rodila ima dva tjedna i još nije bila u matičnom jer muž stalno radi pa gledaju da se poklopi jedan dan kad je slobodan jutro. Htjeli su iči jedno jutro ali mala je bila dosta nemirna pa su odgodili...Uglavnom imate mjesec dana za promjenu i prijavu djeteta.
Kolegica malome nije dala ime 29 dana jer se nešto naljutila na muža...doslovno ga je zadnji dan prijavila.
*
Mi smo mjesecima izbjegavali s... što zbog krvarenja, gljivica i to....sad smo par puta krenuli s kondomom ali bebica se baš tada probudi i ode želja i meni i mužu.... kad se pupo krene micati gotovo je ništa od toga....
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Demetria oke hvala, sve u svemu ide se u matični ured i nije prekomplicirano
Mateao2 u rodilistu se beba vodi pod majcinim prezimenom, a onda kod maticara odete zajedno i odlucite koje ime i prezime ce koristiti.
Evo ja gotova s pregledom, nista se ne dogadja, kontrola opet u petak (na termin) i tako svaka dva dana.. prosla sam isto sa starijim malcem pa mi nije nista neobicno.
Sretno svima!
Evo samo da se javin kratko jer san obecala 😃 od jutros na patologiji obavili sve pretrage..mislin krv urin i tako to..i sad lezin i odmaran tu san samo do sutra. Jos ne znam kad ce carski sutra u koju uru al cini mi se da bi to moglo vec bit ujutro 🙂 jos mi niko ne govori nista..kad saznam ista novo javim 😃 sretno i svima vama ostalima i na pregledima i cuvanju..i mamama koje su vec doma sa svojim mrvicama 🙂
Evo samo da se javin kratko jer san obecala 😃 od jutros na patologiji obavili sve pretrage..mislin krv urin i tako to..i sad lezin i odmaran tu san samo do sutra. Jos ne znam kad ce carski sutra u koju uru al cini mi se da bi to moglo vec bit ujutro 🙂 jos mi niko ne govori nista..kad saznam ista novo javim 😃 sretno i svima vama ostalima i na pregledima i cuvanju..i mamama koje su vec doma sa svojim mrvicama 🙂
Jedva cekaaaaaamo novu bebicu. Pliz sutra samo napisi u prvom mahu sve super da znamo, a onda se nastavite maziti, spavati, a kasnije kad nam naides cemo te rešetati pitanjima. 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
Sretnoooo 😊🤞 javi nam se kad dodeš malo na svoje. Ajmeee za cca 24 sata imat ćemo novog člana 😁😁😁😁
👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
Matea, ja sam neki dan isto cula neke cudne informacije pa sam pitala kod nas u maticnom. Ne znam kako stave bebu u rodilistu, mozda cak i pod mamino prezime. Ali 30 dana od rodjena decko moze sam ili s vama otici u maticni upisati bebu i tamo joj daje svoje prezime ako imate zelju. Nije komplicirano. I da, izabrali ste lijepo ime :)
Ispravak netočnog navoda, u matičara morat skupa… bez obzira bili vjenčani ili ne, rekla mi na hzzo-u pro'šli tjedan a i pitala sam u matičnom.
Jedino ne morate ići tamo ako ste vjenčani i imate e osobne i čitač osobnih.
Ja i dragi smo potpisali u javnog bilježnika punomoć da ja sama prijavin rođenje u matičnon uredu i napisali na taj papir ime diteta. Tj on je to sve napisa i potpisa, pise da on daje punomoc meni da to sve odradin bez njega.
Pa eto, ako se nekoj od vas ne da možete i sad za 30ak kuna u javnog bilježnika to ispisat pa da dragi ide sam. Mi smo morali jer njega nema u hrv još 4 miseca. To nan je bia plan b, a glavno je bilo da on ponese citac osobne sa sobon i naravno, osta mu je van kufera. Na kraju dobro ispalo da smo rijesili i tu punomoc jer ne znan kako bi drukcije to rijesili.
Sortiraj odgovore
Najstariji