Porodiljni ja kad sam to sad otvarala morala sam donijeti dvoje doznake (jedna od zatvaranja komplikacija i jedan od otvaranja porodiljnog) i meni je teta u HZZO -u dala taj neki zahtjev kaj sam ispunila i priložila doznakama.
Enana lijepo da te netko pustio da ne cekas :) tj potjero xD
Napokon i Mc mouse i Tina sad i meni dode zelja za capalinkama...
Tina to je to, multi praktik... Sve iskoristit za 10 stvari xD i slozit na 10 nacina.
.
Kak se snalazite vi koje imate male stanove sa stvarima? (moj dan danas sizi zbog nacina na koji slazem stvari - po kolicini koristenja, velicini i prakticnosti, i na to da bacam sve kaj vidim da se nece koristit... On sprema, ja bacam... Covjek ima duplo vise robe od mene, samo cu to rec, on ne mora na posao u odijelu, ja moram i to nemam uniformu, nego svaki dan smisljaj "biznis luk", ok jedino cega imam vise to su cipele 😁👟🥾🥿👠👡👢...)...
Marta wc i tus cu obavljat s bebom u kolicima u kupaoni (inace kad mi dragi ode na sluzbene puteve, necu se prat i ic na wc danima)
Marija super za pregled :)
.
Stvari za bebu i odnos obitelji komentirala sam vec, al imam ponovo potrebu. Nije sve u novcu, npr netko ti moze pomoc s pranjem, peglanjem, namirnicama... Ima 100 nacina da netko pokaze da mu je stalo.
Moji su neki dan dosli (2 sata voznje im treba do nas), tata je pomogo dragom u podrumu, slagali su nes, a mama i seka meni oko stvari za bebu i stana. Isto nisu u nekoj idealnoj situaciji sto se para tice, ali ovo sto su mi pomogli mi znaci stvarno puno. Frendice me odvezu kad nesto trebam (jer dragi ne zeli da vozim zbog cervixa, a meni auto toliko fali), a i dobila sam toliko od njih da ne znam kako da im zahvalim.
Ujak i tetka i njihovi ni ne pitaju za mene, oni misle da zato jer ne kukamo nikad imamo milone... Vise pitaju dalji rodaci nego oni...
Njegovi joj nama je to rak rana... Oni imaju unuka kojeg vide jednom mozda dvaput godisnje, komplicirana je situacija, i oko njega skacu ko da je od zlata (nisam ljubomorna, samo realna) . I nekako smo ocekivali da ce biti presretni zbog bebe koja ce stvarno biti "u obitelji"... Ali prevarili smo se... Ne pitaju bas za mene (nikad se nismo posvadali, uvijem je bio korektan odnos), ne sjecam se kad su zadnji put dosli, samo nam govore da kad mislimo sve nabavit (da, mi smo spremni, a oni toga nisu ni svjesni...), ne moraju nis kupit, mogu pomoc, al ni to... Zive 10 min pjeske od nas... Sveki govori da ce pomoc oko kuhanja i robe kad se beba rodi, al nekak pomalo sumnjam, jer dok sam strogo mirovala, nije pitala dal treba sta, nego je jos maltretirala dragog da njoj pomaze... Ja sam vec oguglala, al dragog to jako boli i vidim da je ful tuzan, posebno kad ga napadaju zasto ne dolazimo k njima na vikendicu... Isto u svom su svijetu, nama samo tu i tamo prigovore i napomenu, a ostalo ko nas sisa... Mozda grijesim dusu i stvari se promijene, ali iskreno sumnjam... Nema veze, meni smo nas 3 i zajednica prijatelja koju imamo dovoljni i zahvalna sam na njima(frendovi se s malim neki dan vracali s mora i ja im skuhala da ne moraju kuhat kad dodu, isto ona meni kuha kad trebam, stekli smo prijatelje koje mozemo zvati obitelj)...
Malo sam se izjadala... Sori, doslo mi...
Struk nisam mjerila tak da nemam pojma, naticanje je minimalno (prakticki ga nema), al zato celulita ima svakim danom sve vise (kile postojane celulit raste)...rijesavat cu to kasnije, sad mi je sve prefino :)
Porodiljni nemam pojma, puno mi znace komentari, mislim da treba od dr 2 papira, zatvaranje komplikacija i otvaranje porodiljnog, zahtjev sa hzzo-a i to je to, al nisam ziher... Ic cu slj tjedan to rijesavat valjda pa cu bit pametnija, pa vam javim kaj mi je trebalo :) ak koja ide prije nek natipka ak mi kaj fali :) fala
Pozdrav svima 👋
Tek sam tu na forumu čula da postoji to "prerano je opremati se", moram priznati. I žao mi je kaj vas s tim opterećuju 😔Prilično sam sigurna da ni u jednom medicinskom priručniku ne stoji da kupovanje stvari za bebe može ikako utjecati na ishod trudnoće, pozitivno ili negativno. Ljudi samo plaše buduće mame, ko da nisu dosta i same zabrinute, htjele - ne htjele. Meni svi govore "kak je brzo prošlo" ili " još malo pa na porod, to bude došlo dok trepneš" a meni vrijeme nije tak sporo prolazilo otkak sam bila skroz malo dijete 🙄 ovih 30 tjedana ko 30 godina. Kod nas je pak običaj da se nikom ne govori prije 12.tjedna a i to je isto glupost. To mi je bilo najteže razdoblje i psihički i fizički, i dobro bi mi bilo došlo više razumijevanja i poštede od okoline 🤭 ako ikad budem ponovo trudna, sigurno budem odmah svima rekla.
Nego, nakon dva i pol sata navlačenja s kolicima napokon se peru navlake sa sportskog dijela 🥴 moram si malo ponoviti i kak se rukuje s njima, ne stanu mi kroz vrata na balkon a nisam ih znala sklopiti 🙈 pa traži po papirima, po jutjubu... a baš sam si zamislila da vani skidam te navlake, uz kavicu, a tvrdoglavi ovan ne odustaje 🙄 pa dok sam ja to sve odšarafila i poskidala, u međuvremenu se triput preznojila, odmarala, čitala upute... sad čekam da mašina opere i ne mislim to tak skoro ponavljati 🤭 košara i jaje su bili mila majka prema ovome.
Ugodan dan vam svima želim! Poseban pozdrav Luki i mami njegovoj i ostalim curama u bolnici ili na mirovanju 🍀💕
Bananaupidami - ni ja struk ne mjerim, a ni ne pazim posebno na hranu otkad je ogtt bio dobar 🐷, na more sam otišla bez vage, ali 10 kila sam sigurno dobila (što je dosta na moju nizinu 😊). I slažem se da pomoć tipa kuhanje, čišćenje i općeniti interes za trudničko stanje znači i više od poklona i novca, nadam se da će se tvoji svekar i svekrva probuditi kad dođe beba
Porodiljni - vidjela sam da se sad može i mailom predati HZZO-u (tj. to su tijekom karantene uveli) pa ću vidjeti sljedeći tjedan mogu li ga tako otvoriti
Znam da je jedna od nas pitala za rodilište u Puli.
https://ibb.co/556V8Z4
Eto dobre vijesti stižu.
Pozdrav svima 👋
Tek sam tu na forumu čula da postoji to "prerano je opremati se", moram priznati. I žao mi je kaj vas s tim opterećuju 😔Prilično sam sigurna da ni u jednom medicinskom priručniku ne stoji da kupovanje stvari za bebe može ikako utjecati na ishod trudnoće, pozitivno ili negativno. Ljudi samo plaše buduće mame, ko da nisu dosta i same zabrinute, htjele - ne htjele. Meni svi govore "kak je brzo prošlo" ili " još malo pa na porod, to bude došlo dok trepneš" a meni vrijeme nije tak sporo prolazilo otkak sam bila skroz malo dijete 🙄 ovih 30 tjedana ko 30 godina. Kod nas je pak običaj da se nikom ne govori prije 12.tjedna a i to je isto glupost. To mi je bilo najteže razdoblje i psihički i fizički, i dobro bi mi bilo došlo više razumijevanja i poštede od okoline 🤭 ako ikad budem ponovo trudna, sigurno budem odmah svima rekla.
Nego, nakon dva i pol sata navlačenja s kolicima napokon se peru navlake sa sportskog dijela 🥴 moram si malo ponoviti i kak se rukuje s njima, ne stanu mi kroz vrata na balkon a nisam ih znala sklopiti 🙈 pa traži po papirima, po jutjubu… a baš sam si zamislila da vani skidam te navlake, uz kavicu, a tvrdoglavi ovan ne odustaje 🙄 pa dok sam ja to sve odšarafila i poskidala, u međuvremenu se triput preznojila, odmarala, čitala upute… sad čekam da mašina opere i ne mislim to tak skoro ponavljati 🤭 košara i jaje su bili mila majka prema ovome.
Ugodan dan vam svima želim! Poseban pozdrav Luki i mami njegovoj i ostalim curama u bolnici ili na mirovanju 🍀💕
Slažem se! Ako je nekome lakše reći u 5. tjednu, zašto ne bi to rekli. Isto s odjećom ili stvarima za bebe, praznovjerja samo nabijaju stres trudnicama.
A kak si vi nađete struk? 🤭 po leđima, pa onda vodoravno u istoj ravnini opkružite metrom?
Mjerila sam trbuh dok sam one spavaćice iz Lidla isprobavala, ako se dobro sjećam, bio je 130cm. Ne znam kolko je bio prije trudnoće. Mislim oko 115-117.
Sad mi je struk 126 a bokovi 131. Onda sam ovo gore kaj sam napisala zamijenila za bokove izgleda 🤔
I slikice koje sam zaboravila priložiti u prethodni post.
Keksić, kad ideš na porodiljni? Ja idem od 5.8., mislila sam poslati na mail doznake koje sam dobila i napisati da otvaram porodiljni. Moje prosjeke plaća i potvrdu o računu u banci imaju kad sam bila na komplikacijama. Valjda bi mi javili ako se ne može mailom... samo jel to onda isto mogu do kraja kolovoza ili moram prije nego krene porodiljni?
Sortiraj odgovore
Najstariji