Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    21. Listopad 2020. 04:35

Čestitam svim curama koje su rodile ❤️❤️❤️❤️
    Sretno curama koje iščekuju ❤️❤️❤️❤️
    Puno podrške, zagrljaja i pusa mamicama u njihovim nedaćama i borbama ❤️❤️❤️❤️

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Marta14
    21. Listopad 2020. 04:39

Ova moja zuji od 2, smije se, kao da je podne.. 
    Srecom nije se ponovila sluzava zelenkasts stolica, ako bude zovem sutra pedijatricu..patronazna kaze da je sve ok. Dan prije sam joj biogaiu pocela davati, ali ne vjerujem da je od toga.. 🧐
    Pelene br2 smo oko 20tog dana poceli Babylove. 
    Kukovi, meni nije nitko nista rekao da treba vjezbati a nisam se ni ja sjetila dok nisam procitala sad. Ultrazvuk su tamo u bolnici radili..
    Sanja 🎉sretno sutra! 

Napokon 2804
    21. Listopad 2020. 05:09

Mi smo još na pampers 1 i one su mu dobre, ne propiski ih... pokusali sa baby love, pa bude cijeli mokar....
    Sinoc mi je u snu povratio,  tako da sam cijelu noc u panici i malo malo se dizem i bockam ga samo da se pomakne,  evo sad se izdojila, pa cemo papati i nastavljamo spavati... 
    Kukovi, konkretno ne vježbamo... svako presvlačenja se igramo, ljubim nogice i slično, te ajmo reci na taj način vježbamo,  iako nam je pedica rekla do uzva kukova ne moramo nista

jasamja
    21. Listopad 2020. 08:32

Dobro jutro trudnice i mame 😊
    Ja vam se moram požalit na groznu noć 😔 imala sam osjećaj da beba ide van preko trbuha. Imala bolove u trbuhu koliko je beba gurala,kako god i na koji god bok se namjestila. U jednom trenutku kako sam stavila ruku na trbuh mislim da mi je cijela beba bila ispod dlana 😔 ako se ovako nastavi svaku noć onda želim rodit što prije 😂
    .
    .
    Ako se dobro sjećam jedna cura ima danas zakazani carski,ili? 

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025

• ZuMama
    21. Listopad 2020. 08:47

Jasamja i meni je nocas beba divljala... i ulovio me neki cudan grc kao u jajniku... ne znam kak bi to uopce opisala ali sam se u sekundi probudila mokra od boli... pomislila sam da su trudovi jer je jako bolilo. Nakon toga malac je divljao i nema spavanja vise... ja sutra idem u bolnicu...
    SmileA nadam se da si dobro i da se mazis sa bebicom... javi kako je proslo i kakva je situacija gore😀

Hip_Hopsica
    21. Listopad 2020. 09:48

SmileA

Cure idem u radaonu, obrijali me i dobila evo klizmu..drzite fige🙏🙏🙏

Sretno ženo...  drži se!!! Nadam se da je sve već odavno gotovo i da je dobro prošlo...

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

21. Listopad 2020. 09:55

Jutro svima.  😊

Cestitam svim novopecenim mamama na rodenju njihovih beba! Zelim vam svu srecu, mazenje i sve naj naj!!! 😘🤗😊

Cure koje cekate porod, sretno! Zelim vam sto manje muke sa porodom i koronom 😘😘😘

E sad cu si dat oduska pa se odmah ispricavam na dugom postu.
    D3 - mi dobili babytol d3k1 od 8og dana, i ne cini mi se da mu radi probleme
    Kukovi - rodiliste, patronazna, doktorica i sestra za uzv kukova svi pricaju drugacije (treba/ne treba povijat) tak da mi vjezbamo i povijamo siroko (kazu ne moze skodit)
    Dojenje - ne mogu se pozalit, ide bez problema, osim kaj bi voljela da cesce odspava vise od 2 sata preko dana, al ok doc cemo i do toga...
    Izdajanje - nastimala sam ponudu i potraznju za jednu bocicu dnevno, da imam kad odem nekam il za zalihu u frizeru, al nemam problema s hiperptodukcijom tak da ne znam sta rec oko toga. Imam el. Izdajalicu...
    Nos - od cca tjedan dana smo 1-2 puta dnevno preventivno cistilo, a zadnjih tjedan dana smo smrkavi, pa usisavamo prije svakog podoja (kaze dr dok nema temp je ok) i to isperemo s fizioloskom, pa isisamo, pa nakapamo bijelim slijezom...
    Spavanje - iako sam rekla da nece s nama u krevet, ovisi o noci i kolko ga nos muci
    Stolica - navodno moze bit sluzava i/ili zelenkasta od nosa
    Pelene - gledam po kilama i dal mu je mala/kratka (u osnovi sve odokativno)... Sad smo na br 2 (al ovisi i o proizvodacu, npr violeta br 2 je velicine ko babylove br 3... Dok ne curi van mi je svaki broj ok xD
    Cice - regade kazu da purelan mast spasava (ja imala jednu jedinu u bolnici, i to namazala 2 puta i nestalo), mam komprese isto zakon, al na kraju imam paket mam kompresa i 2 purelan masti koje stoje jer mi ne trebaju... Al cure oko mene koje su imale puno problema s regadama i tak to, kazu da ih je kombinacija purelana i mama spasila... 

21. Listopad 2020. 09:56

Moja familija - bas mi fale, svi, posebno mama i baka (da mi pomognu, skuhaju, pricuvaju ga)
    Muz - on se trudi, maze se, igraju, on ga i pricuva al nikako da savlada kako mu dat bocicu, pa je to uvijek na kraju drama i dobivam poruke kad cu doma... Psihicki me to jako umara
    I tu i tam lupi glupost pa popi... Na njega, al taj dio ce valjda proc... 
    Njegovi - ah... Stari lupeta i mjesa se di mu nije mjesto, a stara lupeta i samo svoje prica... Poceli smo se svadat zbog njih... Sto je lose, jer iako i njega iritiraju, dize se na zadnje noge kad ja kazem da me nes smeta, pa mi govori da sama to rijesim... Nazalost ak ja to rijesim, bit ce povrijedenih i uvrijedenih.... Hvata me grc kad se sjetim da moramo kod njih il da dolaze... Rastuzuje me to jako, jer su oni tu, a moji daleko, i umjesto da budu normalni, samo nas guraju od sebe (i muza iritiraju jako)... A fakat se trudim i da ih ukljucim i da poslusam savijet i objasnim neke stvari, al nema efekta... Mozda ak budem bezobrazna se unormale... Nemam pojma...
    Komentari okoline, prijatelja i poznanika - ako me jos jedna osoba prvo kad  me vidi pita dal dojim, a ne kako smo beba i ja, reci cu, ne! hranim djete s govnom.... Naci bok, jel dojis... Umjesto bok, kako ste, jesi dosla k sebi... Bas me to izluduje (iako nemam problema, al ne iritira) xD
    Pitanja oko spavanja - i za to cu pocet odgovarat, ne sisem krv susjedima po noci... 

21. Listopad 2020. 09:56

Pitanja za sve koje imaju imalo iskustva (svog il tudeg). 
    Duda varalica/spavanje- ne zelim mu ju dat, dapace djete ju ne zeli(sladi mi je bez, zbog opasnosti za celjust/zubice i od upala uha i bla bla) - e sad ima neka savjete kak da on sam zaspi bez cicanja na cici ok zaspi, al sam nemre neg ga se mora nunat, mazit, pustat bijeli sum i sl?! 
    Uspavljivanje - dete je na tatu, dok cvrsto zaspi traje (zasto nemre bit na mene i sam se onesvijestit...) pa ga je ponekad tesko uspavat, jer cim ga pokusam premijestit/odlozit se zbudi (pa makar i nakon 10-15min od kad je zaspao), ima koja savijet? 
    A i imam pitanje kako sa njegovima, jer stvarno ne zelim reagirat, jer onda ne bu dobro (a oni se prema meni vec ponasaju ko da sam glupa balavica koja ne postoji, vec se mali rodio - roda ga donijela, a ja ne postojim 😕, a i kaj god napravim il nije dobro il mi se govori da trebam odmarat - je a sve ce se samo napravit, jer oni nece, muz se trudi al ne stize sve)... Ugl il ne postojim il kaj napravimn ne valja...??? Help! 

Eto napisala knjigu... Sori. 
    Ok smo, secemo, uzivamo i sve je kolko tolko ok :)
    😘Svima, uzivajte, mazite se i budite dobro :) 

21. Listopad 2020. 10:20

Aha i nes sam naravno zaboravila
    Grcevi - nema ih al je nadut cesto, i tu ne pomaze nis osim mu stisnut nogice na trbuh, cak imam osjecaj da mu je od espumisan kapi i gore
    Lohije - (ko je gadljiv nek ne cita) proslo je 2 mj od poroda, meni jos uvijek tu i tam nes malo smede bez ide.. Ne znam jel to normalno ili da se zabrinem?!
    Horizontalni tango - za one koje su se upustale u tu avanturu, a imale su carski - jel vam dolje uze? Naci meni ko da se sve suzilo?! I onda to sve mora pomalo, dok se ne rasiri?! Kad se rasiri je ok, al pocetak je bolan (iako uvijek pomalo ulazi)... Ne znam... Pocinjem vjezbat, jer se osjecam ko debela atrofirana vjesalica... Izgubila sam 9 kila, jos cca 7 mi je ostalo do pocetne kilaze, a do moje normalne 14...ajme majko... (ovo je samo moje cendranje) znam da to sve ide pomalo, ali se lose fizicki osjecam... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.