Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    09. Listopad 2019. 11:27

Mene zivo zanima jel se netko uspio spakirati u malu torbu? Znam da su tak skoro svi planirali u pocetku...
    Al samo dok one uloske stavim to je pol kofera 🙈

• Marijaa.Ika
    09. Listopad 2019. 11:38

Znaci da ne kupujem rucnu torbu, nego odmah da sse prebacim na kofer? 😂

09. Listopad 2019. 11:38

LollyBB

Cure, toliko toga ste napisale…jedva pratim.Mi smo u fazi grčeva/prduckanja i nespavanja tako da ono što bih stigla obaviti za vrijeme bebinog spavanja, ništa od toga.
    Dajem mu i te Tiba kapi, ali mi se čini da ne pomažu previše.
    Za one koje ne doje.. mijenjaju se bočice svakih mjesec, dva? Nisam stigla još provjeriti. Ja imam Avent bočice pa ne znam mogu li samo onaj gornji dio kupiti ili cijelu bočicu?
    Netko je pitao za ovlaživače. Ja imam difuzer, nije navodno isto, ali meni je dobro došao jer imam problema sa sinusima pa sam ga dobila za rođendan, kupljen u Zg u dućanu Terra Organica. Kada krenem grijati, opet će u funkciju.
    Šta se tiče izlazaka nakon poroda, kod mene je to duže potrajalo jer sam bila strgana toliko da sam jedva na općinu otišla prijaviti maloga nakon 2 tjedna i to je muž vozio, a ja sjedila nekako na boku…Sva sreća, sparkirao se blizu, a izvlačio me iz auta, samo šta dizalicu nije upotrijebio.Tako je i beba pričekala svoj prvi izlazak dok se nisam malo oporavila. P.s još ne mogu u potpunosti sjesti, ali sam puno bolje.
    Netko je pitao i za pokrivanje. Koristimo deku, poplun, procijenim po temp u sobi. Probala sam i vreću, iako je još mali. Ne žali se, ali ću pričekati još koji tjedan jer imam fobiju da će mu vreća prekriti nos pa se dižem i buljim u njega usred noći. lol
    I još samo komentar o dojenju. Lijepo je moja patronažna rekla, svaka čast Rodama, ali one uglavnom nisu zdravstveni djelatnici i ne gledaju ženu u cjelini, tj.u kakvom je stanju. Mislim da je dojenje najzdravija opcija i tko može, super, ali svatko zna kroz šta prolazi, kakav mu je bio porod, kakve posljedice ima ili nema tako da imati crno-bijeli pristup tome je potpuni promašaj.

Ja sam zato uzela staklene imam aventovu i dr brown ima i mali stakleni aventovi samo reces u ljekarni da naruce  u dm nema stakleni samo anti colic i samo mjenjas sisac ja sam za mljeko vec promjenila sisac 

Frajla
    09. Listopad 2019. 11:39

LollyBB

Cure, toliko toga ste napisale…jedva pratim.Mi smo u fazi grčeva/prduckanja i nespavanja tako da ono što bih stigla obaviti za vrijeme bebinog spavanja, ništa od toga.
    Dajem mu i te Tiba kapi, ali mi se čini da ne pomažu previše.
    Za one koje ne doje.. mijenjaju se bočice svakih mjesec, dva? Nisam stigla još provjeriti. Ja imam Avent bočice pa ne znam mogu li samo onaj gornji dio kupiti ili cijelu bočicu?

Imas posebno za kupiti "ono gore", zove se sisači 😉
    Trebas paziti da odgovara boci (imaju posebno za anti colic boce, natural i tak...) 2 kom dodu oko 50 kn, pa nije lose pratiti akcije
    Po meni ne treba ni boce ni sisace mjenjati ako ne izgledaju osteceno....ako ti pobijele probaj prvo otkuhati u vodi s octom, pa mozda to ode
    Evo mi imamo sisace oko 6 mjeseci, dobro, moj pije samo 2 boce dnevno, ali stvarno izgledaju ko novi jer ih ne gricka nikad
    Ja sam kupovala te sisace po dobi (negdje je veca rupica, negdje bude vise rupica za starije bebe ovisno o marki), prijateljica svog cijelo vrijeme malog hrani sa tom najmanjom rupicom, a sestricna je iglom prosirivala rupicu svome... pa sad svakome na izbor, samo eto cisto napomena da si razmislite kako cete...
    Mene zivcira sto skoro sa svim bocama daju te najmanje, ono, kupim bocu od 260 ml i daju mi najmanji sisac, a za tommee tippee je vec 3-6 mj dvojka 🤬 jedini sam na onoj od preko 300ml dobila veliki (trojku)

• Jeja4
    09. Listopad 2019. 11:39

Frajla

Mene zivo zanima jel se netko uspio spakirati u malu torbu? Znam da su tak skoro svi planirali u pocetku…

Ja recimo za sad: uzela dva veca i jedan manji rucnik, spavacicu i pidzamu, japanke, uloske, gacice mrezaste i troje pamucnih, cetiri para carapa i mislim da je to to. Ici ce jos kozmetika i ponesto. Ne znam da li da odmah nosim robicu za izlazak, ne sjecam se jesam li sa kceri nosila, mislim da jesam.
    Bilo kaj da usfali, donijet ce muz.

09. Listopad 2019. 11:41

Frajla

Mene zivo zanima jel se netko uspio spakirati u malu torbu? Znam da su tak skoro svi planirali u pocetku…

Ja sam spakirala sve u malu 😁😁 pola paketa chicco i pola mi muz donio 1paket vira i poslje mi muz donio jos jedan i 2 lola lady jos sam nosila jedne carape, gace, paket jednokratni, spavacicu, 2 rucnika i toaletnu torbicu i jos muz donio 5 rucnika 3 nisam ni iskoristila jer me pustilo kuci. 

Frajla
    09. Listopad 2019. 11:42

Marijaa.Ika

Znaci da ne kupujem rucnu torbu, nego odmah da sse prebacim na kofer? 😂

Stavi na hrpu sve sto si mislila nositi, pa vidi gdje stane 
    Ja sam zadnji put nosila neku kao sportku iz ikee, i jos manju za radaonu i vrecicu za bebine stvari (vlazne, kremu, tetre....) i pelene 🙈😂
    Ko cigoš neki sa svim tim
    Al kao, pa necu vuc kofer za tih par dana 🤪
    Sad bome budem koferic i bas me briga

• Jeja4
    09. Listopad 2019. 11:43

Nego, nitko mi nije odgovorio, kako se osjete bh kontrakcije? Ja jos uvijek mislim da me probava zeza jer nakon tog grca koji me primi, moram kakati. Stolica je normalna, nije proljev a da ne ispadnem sutra glupa kod ginica, da velim da imam grceve ili kontrakcije a ono samo probava 🙄. 

• Jeja4
    09. Listopad 2019. 11:45

Cure koje ste rodile u vinogradskoj, da li jos daju pelene i vlazne maramice? Nakon koliko ste isle kuci? Negdje sam procitala da se ide vec nakon 2 dana ako je sve ok s mamom i bebom.

PatyDi
    09. Listopad 2019. 11:45

Lolly koliko ti je beba stara? Moj puno prducka, ali nije da ga muci to. Obavi relativno lako. Isto smo na adu. Koju formulu dajes? Ja uzela neku Mullerovu i za sad mu pase. A bocu ne treba mijenjati, samo sisac. Nju steriliziras svako toliko. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.