Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    09. Listopad 2019. 13:07

Jeja4

Frajla

Mene zivo zanima jel se netko uspio spakirati u malu torbu? Znam da su tak skoro svi planirali u pocetku…
    Al samo dok one uloske stavim to je pol kofera 🙈

Ja recimo za sad: uzela dva veca i jedan manji rucnik, spavacicu i pidzamu, japanke, uloske, gacice mrezaste i troje pamucnih, cetiri para carapa i mislim da je to to. Ici ce jos kozmetika i ponesto. Ne znam da li da odmah nosim robicu za izlazak, ne sjecam se jesam li sa kceri nosila, mislim da jesam.
    Bilo kaj da usfali, donijet ce muz.

Nisam ni ja nosila nist puno vise, samo sam se ja prvotno planirala spakirati u onu fila torbu sto ju svi imaju, al kad sam krenula trpati vidim da nema sanse
    https://www.njuskalo.hr/image-bigger/sportske-torbe/fila-sportska-torba-rasprodaja-slika-88931242.jpg
    Sad planiram onaj kofer sto moze gore u avion, nije da cu veliki

Maša62
    09. Listopad 2019. 13:07

Jeja4

Cure koje ste rodile u vinogradskoj, da li jos daju pelene i vlazne maramice? Nakon koliko ste isle kuci? Negdje sam procitala da se ide vec nakon 2 dana ako je sve ok s mamom i bebom.

Pelene i maramice se dobiju ,ali ponekad im zna nestati ja sam imala za svaki slučaj i svoje.Rodila sam u subotu 23:50 a kući išla u utorak.

Frajla
    09. Listopad 2019. 13:11

Jeja4

Nego, nitko mi nije odgovorio, kako se osjete bh kontrakcije? Ja jos uvijek mislim da me probava zeza jer nakon tog grca koji me primi, moram kakati. Stolica je normalna, nije proljev a da ne ispadnem sutra glupa kod ginica, da velim da imam grceve ili kontrakcije a ono samo probava 🙄.

Kod BH se stisnu vanjski misici trbuha, osjetis da se stvrdne, nema bas veze s crijevima

Frajla
    09. Listopad 2019. 13:15

Marijaa.Ika

DijMar

Frajla

Marijaa.Ika

Znaci da ne kupujem rucnu torbu, nego odmah da sse prebacim na kofer? 😂

Stavi na hrpu sve sto si mislila nositi, pa vidi gdje stane
    Ja sam zadnji put nosila neku kao sportku iz ikee, i jos manju za radaonu i vrecicu za bebine stvari (vlazne, kremu, tetre….) i pelene 🙈😂
    Ko cigoš neki sa svim tim
    Al kao, pa necu vuc kofer za tih par dana 🤪
    Sad bome budem koferic i bas me briga

I ja sam dosla u radjaonu ko s placa 🤣 jer su sve furali samnom pa nakon toga u sobu. A u radj.sam iskoristila vodu, labelo, par kockica cokolade, uloske i gacice

Jeste vi i planirate li nositi ogrtac? Kraj 11mj ce bit, ja mislim da hocu.

Ne budem, ni inace ga ne koristim....
    A sto je najbolje imam neki doma "za bolnicu" 😂
    U sobama je toplo zbog bebica, budem uzela neku vesticu ili jaknicu od trenirke

luce35
    09. Listopad 2019. 13:24

Ja sam kupila najmanji koferic na kotace, sve stalo, ostalo jos malo mjesta taman ako se cega jos sjetim 😀.
    Nisam stavila cijeli paket chicco jer nema smisla kad ce muz dolazit svaki dan.

09. Listopad 2019. 13:30

Vidiiiim party se sinoc nastavio bez mene.. A ja evo sada jedvaaaa stizem procitat sveee... Usporiteeee malo haaahha.... Da zahvalim na ljepim zeljama za oporavak.. I napisem kako je grozno bilo sinoc.. Cijelu noc kasljanj, kihanje i naljevanje vodom jer grlo suho i onda na wc svako malo i tako prosla cijela noc.. Ustala u pola 12 ne naspavana nikako i zabrinuta jer mi se malac od mog silnog naprezanja sinoc jadan umirio.. Ali malo smo se pomazili I javio se on svojoj mamici.. ❤️ Ugl za sada nema temp lose jesmo ali nismo skroz zalegli u krevet jer to nam je jos gore tako da sam si evo skuhala brzinsku juhicu pa cemo papati toga i piti caja i bit cemo brzo okej.. Grlo je sva sreca konacno malo popustilo pa sada mozemo normalno gutati.. Idem dalje citati sta ste pisale... 

• Noemi1
    09. Listopad 2019. 13:40

Taman san htjela pitat gdje je Aurora, kad ono vidim ti se javila 😊 kako bebac, jel napreduje? Ste se ufurali vec? 
    Netko je pitao sta ce casa, ja nisam ponjela, pretpostavlja da je za cetkicu za zube, ali sam ja imala onu plastiku u koju se stavi cetkica. Za pit vodu, najbolje boca velika, da ne ustajes sto puta puniti. Bit ces uzaasno zedna 2 dana. 

• Noemi1
    09. Listopad 2019. 13:42

Aurora87

Pitanje za mame koje su rodile…jel vam beba stuca i kako zaustavite to stucanje? Ovaj moj malac u stomaku nije stucao bas ali zato tu vani sve nadoknadio…svako malo stuca, a gugl kaze da hoce stucati ako se prejede pa ne podrigne (a moj nikako podrignuti) i kod promjene temperature. Ja ga nosam onako uspravno pa ne pomaze…pomogne jedino sisa…a to mi onda zacarani krug…opet jede pa ne podrigne pa onda opet nekad stuca, nekad ne.

Moj stalno stuca, vjerojatno zato sto brzo i halapljivo jede. U pocetku sam mu probala dat da sisa da prodje. Sad kad koristim bocice, ne dajem nista, cekam da prodje. Znam dudu uvalit 😁 ali to je zacarani krug da

LollyBB
    09. Listopad 2019. 13:45

Frajla

LollyBB

Cure, toliko toga ste napisale…jedva pratim.Mi smo u fazi grčeva/prduckanja i nespavanja tako da ono što bih stigla obaviti za vrijeme bebinog spavanja, ništa od toga.
    Dajem mu i te Tiba kapi, ali mi se čini da ne pomažu previše.
    Za one koje ne doje.. mijenjaju se bočice svakih mjesec, dva? Nisam stigla još provjeriti. Ja imam Avent bočice pa ne znam mogu li samo onaj gornji dio kupiti ili cijelu bočicu?

Imas posebno za kupiti "ono gore", zove se sisači 😉
    Trebas paziti da odgovara boci (imaju posebno za anti colic boce, natural i tak…) 2 kom dodu oko 50 kn, pa nije lose pratiti akcije
    Po meni ne treba ni boce ni sisace mjenjati ako ne izgledaju osteceno….ako ti pobijele probaj prvo otkuhati u vodi s octom, pa mozda to ode
    Evo mi imamo sisace oko 6 mjeseci, dobro, moj pije samo 2 boce dnevno, ali stvarno izgledaju ko novi jer ih ne gricka nikad
    Ja sam kupovala te sisace po dobi (negdje je veca rupica, negdje bude vise rupica za starije bebe ovisno o marki), prijateljica svog cijelo vrijeme malog hrani sa tom najmanjom rupicom, a sestricna je iglom prosirivala rupicu svome… pa sad svakome na izbor, samo eto cisto napomena da si razmislite kako cete…
    Mene zivcira sto skoro sa svim bocama daju te najmanje, ono, kupim bocu od 260 ml i daju mi najmanji sisac, a za tommee tippee je vec 3-6 mj dvojka 🤬 jedini sam na onoj od preko 300ml dobila veliki (trojku)

Hvala na odg! Upravo sam se zbog tih rupica pitala je li obavezno mijenjati sisače, tj.fejk sise. 
    Pogledat ću onda malo kad su popusti, a s obzirom da smo samo na bočici, treba će mi ih više.

Frajla
    09. Listopad 2019. 13:48

Aurora87

Pitanje za mame koje su rodile…jel vam beba stuca i kako zaustavite to stucanje? Ovaj moj malac u stomaku nije stucao bas ali zato tu vani sve nadoknadio…svako malo stuca, a gugl kaze da hoce stucati ako se prejede pa ne podrigne (a moj nikako podrignuti) i kod promjene temperature. Ja ga nosam onako uspravno pa ne pomaze…pomogne jedino sisa…a to mi onda zacarani krug…opet jede pa ne podrigne pa onda opet nekad stuca, nekad ne.

Babske price su da stucaju kad im je hladno 🤪
    Kod nas to nije bilo isitina, prijateljica tvrdi da su njeni prestali stucati kad ih pokrije
    To je jednostavno jer im je cijeli taj sustav jos nezreo...njih to ne boli i ne smeta im. Moj bi cesto poceo stucati kad podrigne, valjda mu to podrazi neki zivac... ja sam jedino ludila jer se najede, podrigne i umjesto da fino spava on stuca i ne moze zaspati dok ne prestane 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.