Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    05. Lipanj 2017. 15:53

Mamuka

Preporučam mast Purelan. Mazala sam se tipa negdje od polovice 9. mjeseca I nisam imala nikakvih problema. Srića imala sam dobre sestre I cimi u rodilištu koje su mi pomogle,

ja sam isto koristila Purelan jer je prirodan i navodno ne treba nit ispirat prije podoja (mada bih ja uvijek obrisala s malom gazom s mlakom/toplom vodom čistom)
    a tko nije našao sliku sam, ovo su čuveni "šeširići" koji štite da vas beba ne izgrize ako ima loš hvat:

to dvoje mi je must have totalni...

žena-majka-carica:)

Kiki156
    05. Lipanj 2017. 15:54

Slazem se, treba naucit vratit jer inace maltretiraju do kraja. Ja recimo svekrvi nisam nikad mogla vratit, ne zato jer nisam znala nego jednostavno nisam mogla prevalit preko usta to sto u glavi mislim (a bas bi joj dobro sjela!). Ali jednostavno nisam odgojena tako da odgovaram i svadam se sa starijima. Meni je to nezamislivo jer nisam iz takve obitelji i mojima nikada ne bi palo napamet da npr podbadaju mog muza s necim. A moja sveki uziva u tome. I nisam joj nikad odgovorila kako zasluzuje al skuzila je da se odnosi zahladnjuju. Srecom, moj muz je uvijek bio uz mene, a kad je tako onda zna da nema pobjede. Zato smo postavili ili normalni ili nikakvi odnosi. Naravno treba se uvijek malo prilagoditi al ja ne planiram biti pepeljuga. 

treca_sreca
    05. Lipanj 2017. 15:57

i treća stvar koja će mi uz te dvije, bit "oprema" za dojenje, su ove obloge:
    http://www.pupsikstudio.com/nexcare-coldhot-maternity-compress.html
    prije sam se snalazila s listovima kupusa za upalu i tuširanjem
    ali ovo čudo mi pari zgodno, može se nosit u majici
    po potrebi se pripremi hladno ili toplo, ovisi jel hoćeš za razbijanje zastoja mlijeka, upalu...
    ima i od aventa, ali ja sam ove kupila u dm-a potrefila akciju...

žena-majka-carica:)

05. Lipanj 2017. 16:12

Mamuka

sanjchi255

Potpisujem za jesenske mame!!!
    Bilo bi zanimljivo kad bi se sve okupile negdje sa svojim bebacima kad rodimo 😀
    Grudnjak ni ja ne nosim po doma, samo kad idem negdje, smeta mi..pogotovo kad mi "cice imaju trudove" 😂😂😂😂😂
    Neki dan dode kolega od muza a ja braless, sva sreca pa sam imala siroku i neprozirni majcu pa se nije kuzilo…VALJDA…
    E sad sam bila kod sveki, isla sam u grad po nju, isla je pi naocale, pa sam ju vozila kuci. Svekar je bio na poljz i taman smo nekak u isto vrijeme dosli. Skocio mi je tlak cim sam ga vidla😡 i jos mi on onak kaze da sam trebala i odvest sveki u grad, a ne da sam spavala doma…onak…fak off!! 😡😡😡

Hahahahahaha Možda još I neku glazbenu želju da im uz to ispuniš?

Cure što ih prije naučite ignorirat bit će vam lakše. Pripremite se na torturu nakon poroda. Naravno beba uvik mora licitna nekoga s muževe strane. Može to bit I nečija prababa, ali licit će na sve samo ne ni slučajno na vas. A kade poraste naravno da će uvik više volit muževe roditelje nego vaše. Volit će tu babu I dida čak I više nego vas. (još nisam otkrilasa koliko god prestaje I ta priča. još čekam)
    Znalo me to doslovno do ludila dovodit, ali nekako sam se uvik uspila kontrolirat. Sad se spreman psihički na tu priču, al verziju br 2. Nadam se da ću je lakše podnosit nego prethodnu I da će moji hormone bit dovoljno susretljivi da mi pomognu da nekome ne kažem nešto "lijepo".

Ma sad sam se digla i otisla kuci, al nr ostanem bas duzna..ne budem bezobrazna, ne mogu prema starijima bit bezobrazna al nedam se zajebavat...  😊

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

violeta1
    05. Lipanj 2017. 16:34

Mi smo na +6kg za sada 😊 A bradavice su mi vani i izbocene i bole na dodir... nekako me strah dojenja, nadam se da ce bit sve dobro iako budem si uzela sesirice neka stoje za svaki slucaj 😊
    Od muza seka ima izdajalicu koju nije ni koristila pa ce mi posuditi ne znam tocno o kakvoj je rijec. Ona je 3 izdajalice kupila. 

• Dena1009
    05. Lipanj 2017. 17:27

I ja sam za "jesenske mame 🙂"
    Čitam sad sve što ste napisale o dojenju i....bas sam šokirana 😣 Moje bradavice jesu velike i izbočene al osjetljive za poludit, ne samo sad, nego i opcenito. Ako izađem na balkon u majci bez grudnjaka po vjetru odmah se upale, budu crvene i peku. Al obicno ih namazem aloe verom i stavim jastucice od vate pa za dva dana budu ok. Smeta mi i diranje il kad ih kod tusiranja slucajno okrznem tusem ili rucnikom, jednostavno mi je iritantno. Moram pripremiti sve ove preparate sto ste preporucile jer bi znalo biti opako. 😐

url=https://lilypie.com]

Nina2512
    05. Lipanj 2017. 17:51

M@lena

I_me

kad prvi puta dodje patronazna? koliko cesto dolazi?

Dan-dva po izlasku iz rodilista, jer rodiliste salje tvoje podatke u dom zdravlja u koji pripadas. Nama je dosla treci dan jer nismo jos bili prijavljeni na tu adresu, pa sam muza poslala da on to dogovori s patronaznom. Dolazi koliko god to bude potrebno, nama je dvaput tjedno dok maleni nije prihvatio dojenje i dok nije poceo fino napredovati. Sve se dogovoris s njom.

Koji tocno dom zdravlja tj. ja imam dr opce prakse u mjestu u kojem sam prijavljena,ali ne zivim tamo,a soc.gin. imam u zagrebu gdje i zivim,znaci u drugom domu zdravlja..sto to znaci da ce mi oni poslati patronaznu prema mjestu prebivalista?kako se to onda sredi?da mi ju posalju na adresu na kojoj sam sad?jer dosta mi je velika udaljenost od mjesta prebivalista do mjesta gdje sad zivim 

Kiki156
    05. Lipanj 2017. 17:51

Cure tko moze i kome se da neka kopira popis termina i pregleda, nalazi se na stranici 582 nadam se da je to zadnji azurirani. Pokusala sam kopirati ali kaze da je predugacka poruka pa ne uspijevam. Valjda jer s moba pisem. 

barbs
    05. Lipanj 2017. 18:13

Pozdrav mameeee.. eto mene 😁
    Isla sam platiti akontaciju za sobu a prije toga sa sveki po centrima da kupimo hranu za rucak i voce i stvari za turiste...
    Kad sjednem na komo budem detaljnije procitala opremu za dojenje... Ja za sada imam izdajalicu... Al kupit cu si i sesirice i ono sto si TRECA SRECA spomenula gore s linkicem😁😁
    Cice me povremeni bole al vecinom na dodir...
    Radim rucak za sutra... Moram na mup podici osobnu i vozacku a nakon toga kod sestricne vidjeti robicu i opremu za bebe koje mi je spremila... Usput cu otici sestri u posjet jer sada zive blizu kako su sestri dosli turisti...
    Sto se posjeta bebici tice, ovisi o mamici... Jer su nas prijatelji zvali 2 tj nakon sto su rodile... A druga prijateljica se izjasnila NE PRIJE MJESEC DANA... Isle smo prijateljica i ja u posjet skoro 2 mj nakon sto je rodila...
    Dzenny, sretno tvojoj prijateljiciii!! 😁

barbs
    05. Lipanj 2017. 18:14

Pozdrav mameeee.. eto mene 😁
    Isla sam platiti akontaciju za sobu a prije toga sa sveki po centrima da kupimo hranu za rucak i voce i stvari za turiste...
    Kad sjednem na komo budem detaljnije procitala opremu za dojenje... Ja za sada imam izdajalicu... Al kupit cu si i sesirice i ono sto si TRECA SRECA spomenula gore s linkicem😁😁
    Cice me povremeni bole al vecinom na dodir...
    Radim rucak za sutra... Moram na mup podici osobnu i vozacku a nakon toga kod sestricne vidjeti robicu i opremu za bebe koje mi je spremila... Usput cu otici sestri u posjet jer sada zive blizu kako su sestri dosli turisti...
    Sto se posjeta bebici tice, ovisi o mamici... Jer su nas prijatelji zvali 2 tj nakon sto su rodile... A druga prijateljica se izjasnila NE PRIJE MJESEC DANA... Isle smo prijateljica i ja u posjet skoro 2 mj nakon sto je rodila...
    Dzenny, sretno tvojoj prijateljiciii!! 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.