Hahah Sanjchi! Samo da im je sisa! 😂
Mene isto tako gleda i vaginalno i trbusno, ne svaki put ali da provjeri cervix.
Kad se sise najvise uvecaju, u zadnjem tromjesecju jel da?
Ja sutra ulazim u 6.mjesec jeeeej! 😊🎉
Jedva cekam da se malisa rodi, koliko god uzivam u trudnoci toliko i strepim i samo cekam da nam dode i da sve bude u redu! Jos 4 mjeseca ❤️❤️❤️❤️
Vrhunac rasta sisa je neposredno nakon poroda, kad nadodje mlijeko! Tada su ooogrooomne!
Preporuka za one koje imaju uvucene ili ravne bradavice da ih lagano oblikuju prstima, npr poslije tusiranja. Ja bih si uzela onu kremu iz dm-a za bradavice ili obicni melem, i mazala i oblikovala.
I opet sam imala ocajne ragade, bolje da ne pricam kako su mi izgledale bradavice. I od moje krvi, koju bi malac povukao s mlijekom a ja umirala od bolova, imao je tamnu (smedjkastu) stolicu (normalna novorodjenacka stolica dojenog djeteta je zuckasto-zlatna). Muz mi je rekao da kad sam to pretrpjela da cu izdrzati sve. Nakon tog smo imali 13 bezbriznih mjeseci dojenja. 😊 Najvazniji su prvi tjedni.
slažem se...naj teži i naj važniji
jer mnogi odustanu kad vide kako "ne ide"
a u biti uz prravu asistenciju (dovoljno je da te par minuta dnevno kvalitetno pogleda sestra u rodilištu prvih dana, i uputi, namjesti bebu itd) mislim da bi sve (ajd 99%) mame uspile dojit
a posli kad to krene onda nije problem, dojiš dokle ti paše...i tebi, i bebi, i to je to.
žena-majka-carica:)
ja se počastila upravo dvjema (ne)trudničkim haljinama, divne a svaka 100kn....sad mi samo žao što će mi biti široke iduće ljeto
P.S. i u LIDLa ima robice ali ljetne, mada ok znam da vi većina ne kupujete još.....samo najluđi kupujemo već za iduće ljeto jel da ja kupila par stvari, nisam odolila
Ja sam sesirice npr kupila nakon 3 dana a vec je steta bila napravljena i bradavice strashno izranjene. Najbitnije ti je da ti ima tko uzivo pokazat, tebi i bebi, kako da "zagrize"
Inace djetetu je lakse bez sesirica i prirodnije ofkors ali po meni ako vidis da bradavice krecu prema ranama odmah to radije stavit nego kad je kasno.
Tako sam i ja. Sesirici su me spasili...
Nekako, koliko god sam se pripremala za taj pocetak dojenja, imam osjecaj da opet nisam bila dovoljno spremna.
I sto mi je totalni must have je elektricna izdajalica, ne rucna, nego bas elektricna. S njom bih se kratko izdojila i kad bi bradavice iskocile (izdajalica bi ih izvukla) nastavila bih dojiti bez sesirica. Zahvaljujuci izdajalici nisam imala problema sa zastojem mlijeka i nedajBoze mastitisom. Izdojeno mlijeko sam znala zamrznuti i ostaviti mami ili svekrvi da daju malcu kad bih ja trebala negdje izaci.
nisam znala da je električna toliko bolja? po čemu ako mi možeš pojasnit please?
ja sam imala običnu, prvi put avent, drugi put tommetippe i bile su okej recimo ali ipak je to mehaničko nadraživanje radqavica (koje su ionak tad osjetljive) i nisam se puno izdajala, pogotovo s drugim bebačem - nije bilo potrebe baš ...
ja sam mislila da obje vrste (ručna i električna) jednaki spoj prema cicama imaju, samo da je razlika u načinu istiskivanja
pa mi se čak učinilo zgodnije da ručnom kontroliraš brzinu/jačinu istiskivanja jelte..
I jos jedan savjet, sto je meni bio zlata vrijedan, jer bih sigurno pokleknula u trenucima totalne iscrpljenosti i boli, jest da ne kupujem nikakav bebimil/nan/aptamil iz razloga "nek se nadje", pa da me doceka doma kad izadjem iz rodilista ili da ga imam u kuci u vrijeme pocetka dojenja! Koliko dijete doji toliko se mlijeka stvara i ako u medjuvremenu uleti obrok adaptiranog, smanjit ce se proizvodnja majcinog mlijeka i tako se udje u zacarani krug kad se s jednog obroka ad mlijeka dodje na 3-4 i majcinog mlijeka nestane potpuno... imam oko sebe gomilu identicnih primjera.
nisam znala da je električna toliko bolja? po čemu ako mi možeš pojasnit please?
ja sam imala običnu, prvi put avent, drugi put tommetippe i bile su okej recimo ali ipak je to mehaničko nadraživanje radqavica (koje su ionak tad osjetljive) i nisam se puno izdajala, pogotovo s drugim bebačem - nije bilo potrebe baš …
Meni je bila bolja jer bih je ukljucila i opustila se dok ona odradi svoje. Jednostavno ona bi vukla dok god ima sto vuci. Nisam je morala pumpati rukom, nego bih se naslonila na jastuk i odmarala.
Ja nemam štitnjaču tako da ja svaka 3 mjeseca vadim sve hormone pod obavezno, nije od toga....
Sortiraj odgovore
Najstariji