Moja isto štruca puno. Isto nakon hranjenja. Tu i tamo bljucne, ali najčešće samo štucka.... Joj te D3 kapi, nismo ih još ni krenuli piti..
Curke...kakanje je normalnoni 10x dnevno i nekakanje po 10 dana i do 2 tj. se tolerira😂 sve ide u rok sluzbe malih bebica...naravno da nas to sve zabrinjava ali ako imate ikakvu nedoumicu nazovite pedijatricu i odvedite bebu na pregled da se umirite. Doduse mi imamo odlicnu pedicu tu i s prvim djetetom je bilo puuuno frke oko bljuvanja u mlazovima, nekakanja po 2 tj. do uuasno napuhnutog trbuha da su sesve zilice poznale po njemu pa sam se naravno prepala i isla za svaki problem s obzirom da je od pocetka imala nerazvijen misic na zelucu, crijeva im ionako ne rade kak treba jos i tak. Ako bilo sto sumnjate slusajte instinkt, odvedite dijete doktoru i ne slusajte previse bapske price...daj ovo daj ono jer vrlo vjerovatno davanjem caka i nekih cak lijekova se moze pogotsati situacija...s tim sam imala iskustva.😒
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Dolores…stucanje je normalno, neke bebe stvarno puno stucaju...i ova moja mala kad izade konacno ce sigurno puno stucati jer i u trbuhu stuca😂
Samo je stavi na prsa kad pocne...ako ne prestaje onda je samo drzi malo duze u povisenom polozaju😊 neke bebe ne podrignu nakon podoja vec samo stucaju umjesto toga, neke prejako pidrignu pa nadraze dijafragmu i pocnu stucati😂 bebe su ustvari zanimljivi fenomeni sto sve mogu i rade😂
Mamuka po meni ti je super napravit riblju ili pilecu pastetu, pogotovo ako imas tako goste par dana za redom jer ti moze stat par dana u frizideru... Mi nemamo bas obicaj pravit vecere za babine... Nego tako slozit stogod meze... Super mi je i kombinacija slanog biskvita i onda se biskvit namaze s nekakvim namazom tipa neki sirni, a mi znamo napravit pilecu pastetu u nju dodat malo tartufate to namazat i stavit prsut.... To zarolat i rezat ko roladu... Bude predobro...
Trenutno mi samo to pada na pamet
Ne kuvan ja sad rucak jer je sveki kuci pa ona kuva za sve. Eto ja sam jučer skuvala 2 kg mljevenog pa će bit i ručak za sutra a i nešto za zamrznut. Al sad ne kuvan još 2 tjedna pa ću onda ja bar 1-2 put tjedno da nismo bas skroz sveki na grbači.
Sveki nam sad kuva i dok se ne oporavimogu pere i pegla, a moj mama ili sestre nam počiste i popeglaju ako sta ima. Iako se ja stvarno super osjećam i jedino što me boli su kosti doli kad nešto radim, ali svi se ljute i kažu da mora proći tih misec dana pa eto sad uživam u tim pogodnostima. Ali kad mi se to sve vrati uz njih dvoje.... o moj Bože kako će bit veselo. Muž će se morat ukljucit u čišćenje ali njemu to ni ne smeta dok god ne mora prat wc i brisati pod.
Luce iman super recept za pastetu od tune tako da mogla bi to uključit. A i ovo što ti spominjes zvuci dobro.
A kad počnu dolazit susjedi i rodbina za njih će bit meza sigurno. Al za ljude s kojima se družimo nekako volimo nešto spremiti jer tu svi jedu pršut češće nego salamu pa ono.... nije baš neka čast 😂😂
Sto se tiče kakanju tu nema pravila nekog. Kleaiva je dobro rekla, vodite se svojim instiktom samo nek to nije panika nego bas instikt.
Inače je kod dojene dice kakanje po.podoju neko pravilo ali ne mora biti baš tako. Bebe na ADu manje kakaju.
Sa micicom je bilo bas po školski sve, ponekad i 7 puta dnevno i to me brinulo al doktor je uvik goborio da je to OK a očito je i bilo. Doduše ona nije imala problema ni sa prejedanjem ni sa zrakom... Baš je bilo super samo ona je jela po malo ali jako često pa valjda zbog toga nije ni bilo problema.
Misko sad najčešće kaki u 2-3 puta al kad to počne to potraje... jutros dok sam ga presvlacila u 5 navrata je kakio. Ja pobrisem i on opet ponovo i tako 5 puta. Užas. A to se dogadja skoro svaki dan.
Evo ja s pregleda, 1 prst otvorena, narucia me sutra doktor na ctg i nemoze se nacudit kako mi to do sad niko nije napravia. Jos mi je reka obavezno pratit pokrete bebe i ako ih je manje od 10 odma doc, kao vec sam dosta presla termin pa treba bit oprezan. Ajde bar neki doktor da je razminia 2 rici s menom🙈
url=https://daisypath.com]
Evo ja s pregleda, 1 prst otvorena, narucia me sutra doktor na ctg i nemoze se nacudit kako mi to do sad niko nije napravia. Jos mi je reka obavezno pratit pokrete bebe i ako ih je manje od 10 odma doc, kao vec sam dosta presla termin pa treba bit oprezan. Ajde bar neki doktor da je razminia 2 rici s menom🙈
Ajde super bar si naletila na nekog normalnog i sad bar znas nesto vise
Maca...hvala Bogu vise da je netko normalan bio😊 drzi se!
Yel...e to ti je sad ono sto se nisi od prvog dana mogla uvjerit da si rodila i da je tvoje dijete...to sam ja prosla s prvim i bas je to koma...pokusj se smiriti i vizualizirati sebe i bebu i muza u zajednickim trenucima kad bi te napalo to cudno raspolozenje. Meni je to puno pomoglo. Pusti svekice tamo gdje jesu i ne zamaraj se njima i savjetima i pametovanjem. Kroz jedno uho unutra a kroz drugo van...vjeruj to je najbolji nacin za sve. Bit ce sve dobro.
Mamuka ja ti volim kad mi netko dolazi tako imati doma one gotove male pizze, hrenovcice u tijestu, strukle i tako ta jela pa to ispecem nabrzinu uz mezu...ako mi se bas netko najavi ranije ili bas zelim rucak il veceru najjednostavnije mi je nesto iz pecnice...fina teletina i krumpir i povrce ili nesto takvo...za prste polizat a nema puno posla oko toga.
Maca super za pregled. Jel ti danas radio ctg ili samo vaginalni i plodnu vodu?
Koji doktor ti je bio?
Čula sam da su Vulic i Hrboka isto skroz dobri ali meni Hrboka pregledava ctg jer je moj mira ići na operaciju i nista mi nije reka osim dodjite sutra na pregled plodne vode jer mi je tad bio termin. Al s mojim sam se već bila dogovorila da dolazim.
Yel najbolje je za vas da idete u stan. Niko do tada neće bit miran.
A ako imaš poteškoće i teško ti je bit pribrana bolje prekini dojenje i uzmi terapiju jer ni beba neće tako bit mirna kad osjeti tvoju nervozu. Vrtit ćete se u krug bzvz a nijednom od vas neće biti dobro.
Normalno je da imaš te neke trenutke kad emocije prorade al nije dobro da si stalno pod dojmom.
A što se tiče čišćenja ženo Božja nek čiste i spremaju neće im pozlata spast. Pa još te sve boli a ti da ideš čistit....
Sortiraj odgovore
Najstariji