Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barkleys
    25. Studeni 2017. 18:17

Kleaiva - joj super. Ma ono svaku večer do sad kreće s tim svojim. Nije da je neutješna, može se smiriti, samo valjda dok naučimo što joj paše itd. 

kleaiva
    25. Studeni 2017. 18:24

Hedgehog...pravi grcevi traju 3 sata, i uvijek se javljaju u isto vrijeme...to sam prosla isto s prvim djetetom...uzasno je i iscrpljujuce, ne pomaze nista doslovno...srecom tad smo bili u punoj kuci pa su svi pomalo nanasali jer taj plac ubija u pojam doslovno😒
    Ako uspijevate smirit bebu i ne traje toliko dugo onda je vjerovatno samo zrak i jos nerazvijena probava. A mojima je recimo oboma smetalo ako sam ja pila mlijeko...kad sam prestala piti mlijeko nakon 2 tjedna smanjilo se plakanje i grcenje preko dana. S obzirom da je u danasnje vrijeme mlijeko jako zagadeno svasta dolazi bebama u zelucic putem naseg mlijeko sto oni ne mogu probaviti.

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

kleaiva
    25. Studeni 2017. 18:29

Hedgehog...pravi grcevi traju 3 sata, i uvijek se javljaju u isto vrijeme...to sam prosla isto s prvim djetetom...uzasno je i iscrpljujuce, ne pomaze nista doslovno...srecom tad smo bili u punoj kuci pa su svi pomalo nanasali jer taj plac ubija u pojam doslovno😒
    Ako uspijevate smirit bebu i ne traje toliko dugo onda je vjerovatno samo zrak i jos nerazvijena probava. A mojima je recimo oboma smetalo ako sam ja pila mlijeko...kad sam prestala piti mlijeko nakon 2 tjedna smanjilo se plakanje i grcenje preko dana. S obzirom da je u danasnje vrijeme mlijeko jako zagadeno svasta dolazi bebama u zelucic putem naseg mlijeko sto oni ne mogu probaviti.

kleaiva
    25. Studeni 2017. 18:36

Joj meni posalje sto puta isti komentar😂
    Hedge sto god bilo kad tad ce prestati...samo zivce tauzdajte i budite strpljivi...to je nazalost jedini nacin. Kad ti treba predah ostavi ako imas kome bar pola sata i proseci i napuni svoje baterije😘

Barkleys
    25. Studeni 2017. 19:53

Yel

Maca,
    Citam i ne vjerujem.
    Pa to treba tuzit, ne znam sta se desava, nemam rijeci vise…od ctga pa na dalje
    Ako imas bilo kakvu vezu, bilo kog u toj bolnici?

Kleaiva,
    Na dan termina bila je nedjelja i rekli su mi da se javim u rodiliste u 9 ujutro, bilo je 3 trudnice. Sljedeci put su me narucili u utorak ali sam rodila.
    A ja sam ti uvijek isla oko 11, pol 12 u TA, cekala max sat i pol, jer do 13:30 primaju

Mojoj cimi su dali rivaniol za ranu, meni ne, sestra je rekla da mi ne treba, samo isprat vodom, susit i onak sprej 1 x dnevno.
    S tim da sam ja spricala barem 4 x dnevno a on susi ranu…
    Stavila sam malo betrion masti i puno mi je lakse. Kupit cu i octenisept (btw u bolnici su mi rekli da nista ne stavljam na pupak, suho previjanjae 2 x dnevno…)

Barbs, evo mi hendlamo Adriana,bila nam je patronaza jucer, dobio je malo na tezini, sve je ok. Davala sam mu cicu u bolnici iako pedijatri nisu bili suglasni oko tog, na kraju su odlucili da dojim, uzimam terapiju ako bas moram, ali da ce biti pospan.Doma sam ga jos dojila plus dohrana i cmoljila, skuzila da me opako peru hormoni, necu pisat u detalje, al je moja ‘boljka’ ponovno tu.
    Cula sam se sa svojom ginicom i poslala mi je bromergon (ofc zna cijelu povijest bolesti).
    Skuzila sam da je mali pospan i ne mogu to gledat da ga trujem a sebi ne pomazem, dragi je non stop s malim, s druge strane me deprimira sto ne dojim.
    Ali evo, tako smo odlucili. Ja se moram javiti na kontrolu kod svoje psih i vidjet cemo da li cemo uvoditi jacu terapiju. Nije mi se za zezat s tim.
    Patronaza me isto podrzala i ona, jedna pedijatrica i moja ginica su suglasne da ne dojim obzirom na stanje.
    Adrian papa svaka 2-3 sata, dobili smo sve upute, jucer sam se zadnji x izdojila i dala mu zadnje moje mlijeko, barem taj kolostrum je pio par dana :/ 😩
    Poceli su mu grcici, dajemo mu par kapi espumisan baby kroz dan (nije kakio dugo, al brate kad je krenulo…)

Eto…

Yel ma drži se. Pobrini se ti za sebe prvo, odmori se i uzimaj terapiju. Jer ako si ti u depresiji bit će i A. Nemoj se uopće sekirati oko dohrane, naravno da je majčino mlijeko najbolje, ali ako ne ide ne ide. Bolje da se ti liječiš i da A napreduje nego da ste obadvoje loše. 

Aurora1611
    25. Studeni 2017. 20:32

Yel znam kako ti je! Ja sam kupila AD prije par dana i jos nisam pocela od svog jada i tuge 

kleaiva
    25. Studeni 2017. 20:50

Yel…drzi se i ne shvacaj to dojenje tako vaznim za povezivanje s bebom. Puno je nacina za uspjesno povezivanje i bez dojenja...vaznije je da je mama dobro, da joj crne misli ne kidaju ove lijepe prve dane.😊 Cuvaj se i bit ce to sve dobro!

• Mamuka
    25. Studeni 2017. 21:26

Hedgehog mislin da to kod vas nisu grcici već zrak i nerazvijena crijeva. Bit će to OK samo vrimenom.
    Kleaiva je dobro rekla, za sve će tribat vrimena i sve će proc samo budite strpljivi. Znam da nije neka prevelika utjeha ali to tako ide i triba se pomiriti s time.
    Još jedan prijateljski savjet, kad beba place i nemirna je jer je nešto boli ili smeta joj nastojte bar vi ostat smireni jer ako vi počnete paničariti beba će se uznemiriti još više zbog vas i to je onda začarani krug.  Najgore sta mozete napraviti je da i vi placete i histerizirate.
    Znam da nije lako i da ste prepadnuti jer ne znate što bi moglo biti ali panika će samo pogoršati stvari. Ako nešto stvarno nije u redu mislim da ćete to osjetiti jer svaka mama osjeća to, samo triba znat razaznati paniku od tog nekog majčinskog instikta koji je stvarno najbolji savjetnik. 
    Yel znam 3 mame koje nisu baš dojile (ne znam jel ijedna od njih dojila više od 15-20 dana, ako i toliko) i mislim da niko ne može reći da nisu povezane sa svojom dicon. Kad ih gledaš kako se ponašaju prema dici i dica prema njima apsolutno nikakve razlike nema naspram nas koje smo dojile duze. Zato molim te izbij si to iz glave. To jel dojis apsolutno nema veze s tim jesi dobra mama i koliko si povezana sa svojim diteton.
    Uz to imaš savršeno dobar razlog da prekines dojenje i mislim da u tvom slučaju je gore da nastaviš sa dojenjem i ugrozis sebe i svoje zdravlje jer A triba više sretnu mamu nego sisu/tvoje mliko. To sam 100% sigurna.

luce <3
    26. Studeni 2017. 00:17

Mamuka zlata vridis!!! Stvarno ti hvala na savjetima!!! Moja mala prozdrljivica isto tako hlapljivo jede i onda sve izbljuca i ponovno trazi sisu jer je gladna...al i ja sam skontala da kad joj malo prekinem podoj i stavim je na rame da podrigne onda mi je bolja i ne bljuca... Srecom za sad uspjeva to da se sama uspava u kreveticu... Stvarno je ne bi tila naucit da ne moze zaspat bez sise....
    Yel i Aurora ja stvarno mislim da dojenje nije jedino nacin povezivanja majke i djeteta i znam puno mama koje nisu ni dana dojile a isto su povezane sa svojom djecom... Nemojte se opterecivat time... Uzivajte u drugim carima majcinstva... Imat cete drugih razloga za brigu djeteta jer to je zivot oko dojenja ne treba stvarat paniku... 

Barkleys
    26. Studeni 2017. 06:25

Luce imaš pravo mamuka i kleaiva zlata vrijede! :* :* :*

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.