Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frabe
    10. Listopad 2016. 06:36

Jutro!

Crna nemoj sebi to radit,ako imate problem s dojenjem nisi podbacila ni najmanje i uzivaj u svojoj bebi a ad ce ga cinit sitim ako je vec tako.Za njega ne postoji bolja mama od tebe! 😍

Meni je dosadilo i psihicki i fizicki lezat a pogotovo ovde al volila bi da beba ima kilazu s kojom moze lipo bit kraj mene pa eto cekan oce li bit napretka.Zasad kod mene i posteljica i protoci i ostalo funkcionalni al je zadmje vrime slab prirast tezine mu pa zato kazen da ne znan ni ja ni doktori sta i kad.

minnie25
    10. Listopad 2016. 07:14

Vidim, ima nas budnih... Dobro jutro! 

Crna191, slazem se s Frabe, ne dozvoli da te to pokoleba. Sve da budete i na nadohrani neces mu zbog toga manje biti mama. Nitko ti to ne moze oduzeti. Previse forsiraju s tim dojenjem i samo mamice bacaju u bed. Za mene AD nije nikakav tabu i smatram da dok je dijete sito nema potrebe za cjepidlacenjem. Jedino sto je tvom malcu bitno si upravo ti. 

A ova nespavanja su strasna... Pa kad ce doci dan da ja odspavam kao normalan covjek, a ne da se budim oko 4-5 haha 
    Kad rodim cu barem imati najsladi moguci razlog pa mi nece biti zao izgubljenih noci... 
    Idem si napravit pahuljice s mlijekom. Ne znam za vas, ali otkad je ovo malo zahladilo, apetit mi se povecao sto na sat. Sva sreca da sam ljetna trudnica, inace ne znam sta bi od mene doslo u ovih 9 mjeseci...

sanjac
    10. Listopad 2016. 07:32

Jutro cure 😊

Evo i mene na nogama, doduse ja sam narucena na kontrolu u TA. Ali sinoc sam lose spavala, isla sam jednom na wc i nakon toga sam jedva zaspala.

Crna bit ce lakse danas kad dodete doma. 😊

Neznalica ja sam se odmah narucila u bolnici za pregled kad sam dobila uputnicu od svoje gin. Isto sam na sv. duhu. Oni ce te pitat koji si tjedan i po tome ce znat kad ce te naruciti. 😊

crocandy
    10. Listopad 2016. 08:06

Jutro :)

Tina mislim da sluzni cep moze ispadati satima, danima. Nije nista hitno ako krene ispadati. Vodenjak je druga prica. Meni se sestra rodila u Italiji i tamo su jako osjetljivi na taj vodenjak. Cim pukne i ako se cini da iscuri dosta vode , odmah u horizontalu i sto manje stajanja. Nekome krene s trudovima, pa naknadno sve pocne ispadati :P

Jazmajac Bas nam je jedan mladi doktor rekao zasto je Petrova imala lose recenzije ili los rejting. Kaze kako su sve teske slucajeve sve bolnice slale u Petrovu jer nitko nije znao kako bi postupio s takvim situacijama. Pa su imalii tu tzv. crnu statistiku. Mi smo na tecaju upoznali jako puno doktora i medicinskih sestara, vidim i neki dan dr. Blajić na tv-u jer su porodili zenu kojoj je transplantirana jetra. Osoblje mi se cinilo jako strucno i ugodno, a uvijek se moze dogoditi da jedan dan netko nekad ima svoj los dan, pa eto, nama pod hormonima se ucini da je vjestica. 

Ja danas pijem drugu kavicu u novom stanu, nadam se danas privesti useljenje pri kraju, urediti soicu za moju djevojcicu, i agano pripremati torbu za rodiliste.

Netko je spominjao bol tamo dole (u pipici da budem precizna). I mene zna boliti, baš tupa bol, kao da sam dobila udarac nogom i sad me boli par dana.

• Sony2244
    10. Listopad 2016. 08:37

Crna e hvala. Sad znam 😂. 
    Tebi sretno sa dojenjem. Nadoci će mliko.  

Ja isto budna od 6 , a do 6 se digla jedno 4 puta pipi.. popila sam čaj od maline koji je odvratan , i evo sad bi mogla opet malo pokušat spavat. Šta ću ionako radit cili dan..

I nama je pričala babica da se može desiti da počne ispadati pupcana vrpca i da to može bit opasno jer je beba može pritisnuti glavom. To mi je baš bilo fuj i jezivo. A to je kad pukne vodenjak, i zbog toga isto one priče nisu baš 100% sigurne kao 'mos ti bez presinga još par sati ostat doma' . Ok otusirat se uzet stvari i krenuti u bolnicu.  I rekla je više tražit horizontalni položaj dok ne pregledaju položaj bebe i pupcane vrpce.

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

Jado
    10. Listopad 2016. 08:52

Jutroooo!!!
    Ispasti pupcana vrpca?? To nikad nisam cula
    OK vjeroj ti moze svasta ispasti ali ovo za pupcanu vrpcu striktno nisam nikad cula....
    Da ako pukne vodenjak onda odmah u bolnicu. Fino uzmes stvari bez zurbe, obuces se, natuftas dolje sa uloscima i ajde ti. 
    Ako trudovi krenu dok ne pocnu biti pravilni i 5-7 min mozes biti kod kuce. Doduse sa obzirom da sam ja dalje od bolnice mislim krenuti kad ce trudovi biti minimum 7 min ne 5 nikako. Jednostavno me strah
    To cu sve sutra pitati u TA

10. Listopad 2016. 08:59

Jutro cure!
    Mi smo nocas bili budni od 1 na dalje, bit ce da je to ona faza skoka u razvoju. Ugl padam s nogu od umora, i sad kad on spava ja bas ne mogu zaspat 😀
    E ovo za pucanje vodenjaka, meni su na porodu bili rekli da otkad pukne imaju 12 sati da te porode bez rizika od infekcije. Pa sad, to izgleda puno ali zapravo nije ako se sporo otvaras. Ja sam se bez dripa bila u 3 sata nakon pucanja vodenjaka otvorila samo 1 cm (sa 2 na 3), s tim da sam trudove imala nekih 10 ak sati prije nego mi je pukao vodenjak. Svi mi mrzimo drip, ali meni su ga zaista morali dati.
    Minnie moj stav o dojenju je apsolutno isti kao tvoj, s tim da ne mozes vjerovat koliko ti u bolnici isperu mozak. Doma sam danima cvilila i osjecala se grozno jer nema mlijeka, a radila sam apsolutno sve sta je bilo u mojoj moci. Trebalo mi je dobrih 10 dana da to izracionaliziram. 
    Crna ali ako ti on dobiva na tezini onda je to super, znaci da nesto ipak posisa. Moj je prvih tjedan dana samo gubio dok ga nismo za svaki obrok krenuli nadohranjivati.

Frabe svaka ti cast, treba i psihicki i fizicki izdrzati tako dugi boravak u bolnici. Nadam se da ce se isplatiti i da cete skupiti jos nesto grama.

tala
    10. Listopad 2016. 09:48

jutro! 

neznalica, trebas se naruciti za trudnicku. ovisno, ides li u visokorizicnu ili obicnu imas brojeve:
    http://www.kbsd.hr/Ginekologija-radno-vrijeme-i-kontakti 
    za visokorizicnu se ne trebas posebno narucivati na uzv, ctg i sl. to sve oni obave automatizmom. ne znam je li isto i za obicnu TA. 
    ps. meni isto mandarine odgovaraju. nadam se da je i bebacica zadovoljna. 

sony, i meni je uzas taj caj...nisma ja za biljno, nezaslađeno... nadam se da barem malo pomaze...

crocandy, znas da ocekujemo fotkice sobice! mislim da cu danas i ja srediti nas krevetic, iako imam neki osjecaj da cvita nece tako brzo... 

nikad nisam cula da pupcana moze ispasti. znam da se posteljica moze poceti ljustiti i prestati obavljati svoju funkciju. 

curke, imate li na nalazima neki podatak BPP 8/8? curka prije mene je imala 10/10. uopce ne kuzim sto je to.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Jado
    10. Listopad 2016. 10:04

U Petrovoj i Vinogradskoj se ne narucuje u TA koliko znam samo na uzv
    Ja zvala Petrovu prosli tj i rekli mi samo neka dodjem na zeljeni dan. Sa obzirom da dokt kod kojeg zelim ici radi sutra - idem sutra 😊

• Antartika
    10. Listopad 2016. 10:08

Jutro.
    Frabe slazem se s tobom. Mislim da si ne treba stvarati pritisak oko dojenja, ako ide ide, ako ne ide sta tu mozes. I ja bih voljela da mogu dojiti, da ne moram se ustajat i praviti bocice, i naravno jer je majcino mlijeko najkvalitetnije. Samo budale imaju komentare zbog nedojenja, ne treba obracat na to paznju.

Sad kad Crocandy spominje bol tamo dolje, mene je pocelo boliti kad hodam, nekad štrecne dok sjedim, imam osjecaj kao da imam žilet dolje. Baš mi je neugodno.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.