Malo me sve to zbunilo… i koja je situacija kod tebe ? :)
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj
Spontani 08.02.2022 - 9 tj
04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
-Hashimoto, terapija 100 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
God will carry you trought the storm 🌈
Pozdrav,
Dr mi je napisao da imam lijevi jajnik sa pcos i preporučio mi je myo-inositol, u ljekarni su mi preporučile gynositol al me buni on mi je rekao vrećicu a tamo su ni cure rekle da koristim dvije na dan jer je to zapravo 4 g, netko sa sličnim iskustvom? :)
Meni je odmah rekao dvije, nisam ispitivala njega, ali me kopkalo i na kraju sam nasla strucne clanke gdje postoje dokazi da su 2 doze pomogle u zacecu 😉
Misla sam prvo da je neka prodajna fora da se brze trosi 🙈😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
A dal koristiš još nešto osim toga ? :)
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
A dal koristiš još nešto osim toga ? :)
Nemam PCOS nego inzulinsku pa mi je gynositol zbog nje prepisan. Pijem metformin (zbog inzulina) i D vitamin 25000 jedinica (manjak), a uzimala sam jos zabstitnjacu selen i Co-Q10 zbog kvalitete jajnih stanica te folacin.
Sam doktor mi je propisao D-vitamin, folacin, metformin i gynositol ;)
U trudnoci cijelo vrijeme uzimam gynosotol (1 vrecica), metformin i D vitamina, do 15tt folacin, poslije novalac prenatal.
Ako jos kako mogu pomoci samo pitaj ;)
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Ja sam već pola godine na prenatalnim tj na novalcu, nisam ni zapravo prestala od prvog spontanog… kako se sad osjećaš ? Dali radiš normalno ili? :)
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Ja sam već pola godine na prenatalnim tj na novalcu, nisam ni zapravo prestala od prvog spontanog… kako se sad osjećaš ? Dali radiš normalno ili? :)
Stavljena sam na mirovanje od pocetka trudnoce, em jer je rizicna trudnoca, em jer radim s kemikalijama - i moram priznati da mi je to najbolji potez ikad 🙈 za sad je sve ok (kuc kuc) i osim bekih tipicnih trudnickih “boljki” (mucnine, isijas i slicno) nije bilo nekih komplikacija. Znala sam da ce biti mirovanje od pocetka pa sam/smo se pripremili i psihicki i organizacijski i financijski.
🙎🏽♂️34 sve ok
To mi je jedna od briga… znaci, sa 6 tj si isla na komplikacije ? Ja kada sam imala obadva spontana nisam nikome rekla… tražila sam samo slobodan dan i to mi je najveća greška koju sam napravila, nisam dopustila sebi da se oporavim niti to prihvaćala tada.. zao mi je.. šta si koristila za mučnine ? Mene je strah tog početka jer nikako da prijeđemo od toga na nešto vise 😅
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
To mi je jedna od briga… znaci, sa 6 tj si isla na komplikacije ? Ja kada sam imala obadva spontana nisam nikome rekla… tražila sam samo slobodan dan i to mi je najveća greška koju sam napravila, nisam dopustila sebi da se oporavim niti to prihvaćala tada.. zao mi je.. šta si koristila za mučnine ? Mene je strah tog početka jer nikako da prijeđemo od toga na nešto vise 😅
Ja sam tad izela 2 tjedna i prerano se vratila, trebala sam barem jos tjedan. S time da nisam odmah otisla na cuvanje nego kao: jos ovaj tjedan jos ovaj i jel…
I onda odlucila da cu sljedeci puta pametnije, a i doktor je rekao da obzirom na missed ab, dvije operacije mioma i IVF nema apsolutne nikakve prepreke da odem odmah.
*
Otisla sam zapravo na pocetku 7.tt jer mi je tako pao UZV, usred tjedna i pri kraju mjeseca - niti mi se cekao kraj tjedna, a jos manje mjeseca 🙈
Za pocetak sam imala strah da cu stalno biti (narocito na wcu) samo sa nije krv - na kraju to nisam niti jedan jedini put pomisla, bas sam se nekako od ljeta do listopada poslozila i u glavi. Sad dok mi je rekao da bi moglo doci do pojave krvarenja zbog parcijalne placente previe prvo mi je bilo: ajme ne opet nesto s krvi, a onda: e neces (razbojnice), dogurali smo do ovdje, idemo i dalje 💪🏼
*
Za mucnine sam koristila antimetil, u pocetku je pomagao, kasanije sam se navikla na njega pa sam umirala, a onda je konacno dosao 14./15.tt pa su popustile, nisu bile s povracanjem, ali su me drzale onesposobljenu od budenja do spavanja 😩 kao jedan veliki i dugi mamurluk koji traje i traje i traje 😅
🙎🏽♂️34 sve ok
Meni je zao šta nisam nikome rekla… osjećam se tako usamljeno po pitanju toga ….
Kako si rekla na poslu? Meni je šef bezobrazan…
Jel ti još nešto pomoglo? :)
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Meni je zao šta nisam nikome rekla… osjećam se tako usamljeno po pitanju toga ….
Kako si rekla na poslu? Meni je šef bezobrazan…
Jel ti još nešto pomoglo? :)
Pa zabravo je bilo jako nezgodno sve skupa jer sam sefici rekla kad sam krenula krvariti (uopce za trudnocu) i da dan poslije imam pregled da se vidi sto je (bila je ned). Ona je u pon (kad mene nije bilo) dosla sva vesela u kolektiv: joj imamo jos jednu trudnicu 🤦🏽♀️ taj isti dan su meni rekli da nista i da krece skidanje s lijekova i cekanje ciscenja pa kad sam zvala (a u meduvremenu dobila 101 poruku cestitki jer su se ljudi veselili jer su znali da radimo ba tome i sto sam sve prosla) joj rekla da sam sljedeci dan ode opet u kolektiv i kaze svima da ipak nemamo da me ne “masiraju” s tim kad se vratim. 😩
Gotovo svi svi su imali jako ouno razumijevanja i u tim danima i kad sam se vratila, par kolegica s nesto manje soli u glavi sam na kraju posteno naribala jer su krenule raditi budalu id mene (jedna je bila trudna identicno ko ja i onda 2-3 tjedna poslije mog missed ab komentirala na glas kak joj je koma i trbuh i da se toliko deblja i slicno - samo sam joj mirno spustila i to tako da jos dan danas se jedva usudi pozdraviti me i to je to).
*
Ako mislis na mucnine, onda ovisno o kojoj fazi, bilo je perioda kivi faze za istu, jabuke, cikla… Uglavnom tjestenina i kruh su mi bili super, meso koma 😅 I pila sam dosta sokova i slicno (sto inace bas ne pijem) da barem na taj nacin nadoknadim neke stvari…
🙎🏽♂️34 sve ok
Sortiraj odgovore
Najstariji