🤣😂 mislim da smo se samo umorile od sekirancije pa zato slabo pisemo..
Trudim se i dalje drzat dijete, al sam sve gladnija i gladnija. 😢😖
Bas me zanima: koliko ste kila dobile u trudnoci uz ovu dijetu?
Eh, malo je reci da sam stalno gladna, svakih sat i pol meni zelzdac kruli 🙈 a kad sam gladna, onda sam nervozna i nije mi do nicega...
30. tjedana, 5kg dobila, s tim da se striktno ne drzim dijete, nego jedem sve ali umjereno iako ponekad pojedem vise nego sto bih smjela. Krecem se prilicno dovoljno tak da i to vjv ima nekog utjecaja, a inace sam mrsavica pa mi je samo trbuh iskocio i nesto guze😁
😆 razumijem te skroz s ovom nervozom..🙈
Ja sam evo 37 TT i sve skupa sam dobila 7kg.. i to kaj velis minni_me 87 samo imam loptu umjesto trbuha i nis vise se nije promjenilo na tijelu.. 🤣
Zadnjih dva tjedna me muci niski tlak.. bjezi mi slika i manta mi se. Ima ko takvih problema?
Pozdrav drage cure,
Trevala bi vaše savjete vezano za prehranu za gest dijabetes koji mi je dijagnosticiran nakon ogtt. Gin me poslao na dijetu 1800kcal i da odem na vuk vrh.
Planiram sutra otici ali sam vec krenula s prehranom.
Da li se moze zamjeniti ona kuhana šunka sa purecom delux? I čitam svugdje da ne treba voćki puno jesti a na jelovniku i za dorucak i rucak i jos za užinu voće??
Ako neka ima plan prehrane sa harni poliklinike ,ne mogu naci na njihovoj stranici:)
Pozdrav drage cure,
Trevala bi vaše savjete vezano za prehranu za gest dijabetes koji mi je dijagnosticiran nakon ogtt. Gin me poslao na dijetu 1800kcal i da odem na vuk vrh.
Da li se moze zamjeniti ona kuhana šunka sa purecom delux? I čitam svugdje da ne treba voćki puno jesti a na jelovniku i za dorucak i rucak i jos za užinu voće??
Ako neka ima plan prehrane sa harni poliklinike ,ne mogu naci na njihovoj stranici:)
https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/dijeta-1800-kcal
Pozdrav drage cure,
Pozdrav drage cure,
Nest me zafrkava forum, uglavnom, jako slicno tome je i dijeta iz Petrove.
Ja sam cijelo vrijeme jela tu delux purecu. Mozes ti sebi i prilagoditi neku hranu jer ta njihova dijeta bas i nije jednostavna za izdrzati u trudnoci narocito jer tijelo i beba traze svoje.
Ja sam recimo ujutro umjesto voća pojela paradajz (bolje mi pasao uz šunku). 😁
Nabavi si aparatic pa se sama pikas i vidjet ces da ti neke namirnice vise dizu secer a neke manje i prema tome se orijentiras.
Ako imas pitanja, ima nas vise slatkih ovdje pa cemo ti rado odgovoriti 😊
Pozdrav drage cure,
Nest me zafrkava forum, uglavnom, jako slicno tome je i dijeta iz Petrove.
Ja sam cijelo vrijeme jela tu delux purecu. Mozes ti sebi i prilagoditi neku hranu jer ta njihova dijeta bas i nije jednostavna za izdrzati u trudnoci narocito jer tijelo i beba traze svoje.
Ja sam recimo ujutro umjesto voća pojela paradajz (bolje mi pasao uz šunku). 😁
Nabavi si aparatic pa se sama pikas i vidjet ces da ti neke namirnice vise dizu secer a neke manje i prema tome se orijentiras.
Ako imas pitanja, ima nas vise slatkih ovdje pa cemo ti rado odgovoriti 😊
Hvala ti puno na odgovoru🙂, sva sam zbunjena od tog proučavanja, prvo sam se uplašila jako 🤯🥴 nadam se da ce mi nakon mjerenja guk profila bit lakše i opuštenije😌
Koliko sam skuzila matovilac i tikvice mogu uvijek dodati kao prilog, a jel začinjavate hranu s čime, jel smijemo nesto i u pećnici da nije kuhano samo🙃?
Ma ja ti zapravo jedem sve 🙈 pisala sam ranije da mi krumpir dize secer pa ga izbjegavam ali ponekad ga pojedem. Salate smijes sve, iskoristi sezonsko povrce (npr krastavac ti ima malo kalorija i nizsk glikemijski indeks). Prouci po netu koje namirnice imaju visi glikemijski indeks i kalorijsku vrijednost pa ces se lakse orjentirati.
Bitno ti je da imas vise ali manjih obroka.
U pocetku sam jela samo ribu i piletinu, kuhanu ili pecenu na papiru u pecnici i posoljenu. U pocetku mi je bilo fino, ali kasnije mi je vec na uši izlazio okus pileta i ribe🤣
S tim da su meni svi GUKovi bili dobri. Ogtt mi ne samo bio previsok.
Odradi prvo guk profil pa ces znati vise kako se ponasati.
I meni je tromjesecni secer bio dobar, a bebolino prati tjedne pa si mogu dozvolit malo vise papice🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji