Htjela bih samo napisat ono što sam primjetila kod moje djece, ali i u razgovoru s drugim roditeljima. Što kasnije se započne s nadohranom, to djete više komplicira za jesti. Stariji sin je prvih 6 mjeseci samo cicao. Tek onda smo polako krenuli s dohranom, koju je teško prihvatio. Hrana je morala biti strogo samljevena. Kasnije i u jaslicama/vrtiću odbijao je jesti jogurt s komadićima voća jer "ima kakice". Čak i danas (9,5 god.) je za stolom nemoguć. Ovo ne voli, ovo mu je tvrdo, ono kiselo..... Drugi sin, malac od 10 mjeseci, jede sve! S njim sam počela s nadohranom s 4 mjeseca. Polako, po jednoj od tablica. Odmah je prihvatio krutu hranu. Mislim, kašastu za početak. Još cica ali sva mu hrana ide u tek. Gurman!
Mi imamo 6i po miseci, mene zanima jel mogu keksolino smutit sa adaptiranin mlijekom?
Ja mojima nisam nikakva lina spremala. Ak sam htjela tak nekaj, kad je starija bila veća (nekih 9 mj) sam joj u sojinom mlijeku rastopila keks. A mlađa ne voli niš takvo, čak ni gris
Moje misljenje je da je vrijeme za pocetak dohrane onda kada dijete to odluci, znaci ako s 4 mjeseca beba sa zanimanjem gleda sta to jedu mama i tata onda joj se moze ponuditi i neka kasica. Moja mala ima 3,5 mjeseca i jos nismo poceli s dohranom, ali voli sudjelovati u aktivnostima za stolom pa ponekad uzme komadic kruha,ne jede ga, ali ga gleda i prevrce po rukama, mislim da tako upoznaje teksturu hrane, tako da sam sigurna da cu joj s 4 mjeseca ponudit i kasice
Meni su za dohranu rekli ovako: u pocetku daj djetetu da proba nekoliko okusa, npr jabuku par dana pa bananu pa mrkvicu i onda kad se privikne na nove okuse tek onda kasicu uvedi kao obrok umjesto mlijeka...pa polako uvodeci nove okuse, uvodis i drugi obrok kasice umjesto mlijeka...itd
Drage mame.. Nadam se da ne odskacem od teme.
Imamo 3.mjeseca..kombiniramo dojenje i AD..al vise AD..Moja curka bas nije odusevljena vodicom i cajicima,pa me zanima sto uciniti po tom pitanju i imate li kakav savjet, te da li joj mogu polako davati sokice i sto se tice kasica mnogi govore lagano od 4,5.mjeseca..
Hvala :)))
Čajeve svojima uopće nisam davala. Manja ni po žegi nije htjela vodu, a za veću mi je patronažna sugerirala da zbog opakih vrućina dajem vodu. Osobno sam protiv bilo kakvih sokića, al ako krenete tako s dohranom onda savjetujem da to budu domaći sokići a ne kupovni jer u njima ima svačeg
Potpisujem Misshu u potpunosti!
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji