Ma mozes i tj dana davati jedno voce, pa onda tek drugo, bitno je samo da ne dajes novu namirnicu dan dan, zbog reakcija. S drugim obrokom ja ne bih zurila. Pricekaj da ovaj jedan uvedeni bude doista kompletan obrok. I ja sam isto bila sva zbunjena s tom dohranom, dok je bio na cici sve je bilo lako, das cicu i bok....A hrana me bas zbunjivala, pogotovo zbog toliko razlicitih tablice i informacija.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ja sam s drugim obrokom krenula s 6 i pol mjeseci, kad sam bila sigurna da se najede kak spada za onaj prvi, a već sam uvela dosta namirnica da nebi bila monotona prehrana. Pa sam onda jedan obrok davala tipa mliječno-žitno voćno, a drugi povrće s rižom ili kuhano u juhi a bez mesa. Meso sam krenula sa 7 mjeseci.
Kaj se tiče šljive, ja bi još pričekala, jabuka i kruška su super za probavu.
Moja curka baš nešto ne kaka ni kad samo cica :D Mogu reć da čak i bolje kaka kad lijepo jede nego kad je bolesna pa samo nacicava. Njen normalan tijek probave je svaka 3 dana, najviše 4 i pol. Meni to baš nije normalno s obzirom da moja veća cura još uvijek kaka i dva puta dnevno....
Da,ima tolko informacija da te samo sve zbuni. Ja sam po preporuci prijateljice krenula sa tim rizinim pahuljicama kao vecernjim obrokom i sad sam tako i nastavila da stekne neku rutinu,svaku vecer u 8h mu dajem rizine il proso s kruskom i u 9 je spavanje.
E sad,kad krenem s drugim obrokom onda bi dala rucak (povrce) i veceru zitaricu+voce..sad cemo vidjet,onda drugi obrok necu uvodit do 6.mjeseca!
Hvala za savjete :-)
Sto se kakice tice,meni je to groznoo,sto kazes missha meni to isto nije normalno da tolko vremena prode..nadam se da ce se to ustabilit
Meni je pedijatar dao ovakav kalendar dohrane pa možda pomogne. Par namirnica koje su ovdje, nema u mom kalendaru, ali to je to. Pridržavam se toga, ali ne baš strogo, neke namirnice dobije i malo kasnije, ali uglavnom, dosta mi je olakšao jer sam prije uvođenja dohrane našla more tablica. Pa evo:
http://www.klinfo.hr/djeca-2/bebe/kalendar-dohrane-i-vazne-smjernice-o-prehrani-beba-koje-nam-otkriva/
Krenuli s 4mj jer je puzao i posjedao se - kruška, jabuka, banana, mrkva, krumpir naizmjence. Jeo sve, prihvatio sve. Sa 6mj imao 3gl obroka po 200ml i cica svakih 1,5/ 24h.
Da, i sad voli, za 2mj će 3god. Braco ima 2mj i ako ne bude situacija zahtjevala s njim ću čekati do 5,5mj.
Da, s 4,5mj i krumpir. Trebale su mu kalorije i krenula sam po tabeli, šta je pisalo 6mj mi smo s tim startali s 4mj. Ma mislim i te tabele mijenjaju stalno.
Nama lino i instant pripravci nisu dio našeg menu-a. Tada nisam znala za rižine pahuljice, quinou í slično inače bi startali rižinim na mojem mlijeku. Ad nam nikako nije dolazio u obzir jer nit je imao bočicu a i kao dojeno dijete bojala sam se da prsa ne odbije.
Nisam za šrot hranu al nisam ni da dijete bude pod staklom. Tablica treba bit tek orijentir. Naravno da ćeš s alergenima čekat i bit na oprezu i da djetetu od 6mj nećeš dat jaje ali ove neke namirnice ak situacija zahtjeva. Tabele kreću od 6mj s dohranom, da smo čekali 2mj ne znam šta bi bilo jer uz silnu dohranu i cicu dobivao je jedva 300gr, sve je istrošio. S jedne strane motorikom je na zavidnom stupnju i dan danas, a s druge trebaš ti drugima objašnjavati da nema 12 nego 6mj jer su se iščuđivali u parkiću kako se još ne pušta (bio je 74cm i djelovao im je starije) pa još i ta dohrana gdje te nepoznati šibaju šta i kako daješ a ti si i sam pogubljen u dohrani jer si u situaciji u kojoj je tek neznatan broj majki s kojima sam se radi djece povezala jer su bile u istom ' problemu' .
Sortiraj odgovore
Najstariji