Čitate li svom djetetu Crvenkapicu? Napišite nam koji mu je najdraži lik i boji li se strašnog vuka! Šest odgovora, koje ostavite od srijede, 2. listopada do utorka, 8. listopada 2013., nagradit ćemo s po dvije ulaznice za predstavu Crvenkapica u zagrebačkom Kazalištu Trešnja.
https://klokanica.24sata.hr/vrticka-dob/igra-i-aktivnosti/osvojite-karte-za-crvenkapicu-763
Crvenkapicu čitamo barem jednom tjedno,a slušamo i na cd-u, najviše voli songove a pogotovo kad mama pjeva." ja vuk sam strašni što šumom luta,i kad sam gladan...sve progutam!"
Cesto citamo i pricamo, a i glumimo Crvenkapicu. Starija djevojcica je Crvenkapica, ja sam mama i baka i lovac, a tata je vuk. Mlada djevojcica je dodani lik - sestrica od Crvenkapice. Svaki lik ima svoj glas, nosi se kosarica za baku, vuk ima kapicu bakinu... Jedna od omiljenih prica.
Sinu mi je to dugo bila omiljena priča za laku noć. Samo on je inzistirao da djevojčica nosi plavu kapu, i da se zove Plavokapica. :)
Jako bi ga ljutilo kad bi umorna "krivo" nazvala djevojčicu...
Sad prihvaća i Crvenkapicu. :)
Čitanje i pričanje Crvenkapice već nam je duže vrijeme dio svakodnevice. Kako raste moje dijete, tako raste i Crvenkapica, detalji kojima se posvećujemo tijekom pričanja mijenjaju se i razvijaju, vuk dobiva različite epitete, ali sve manje je strašan. Nekad je izazivao strah, ali sad smo se navikli na njega pa ga i mijenjamo. Uvijek naglašavamo da se mama treba slušati jer ona zna zašto govori to što govori. Izbjegavamo brutalne dijelove fabule o kojima smo mi slušali kad smo mi bili djeca. Najdraži lik mojoj djevojčici sama je Crvenkapica, vesela i radoznala djevojčica kakva je i sama.
Već 2 godine listamo malenu knjižicu, ali moja curica ima strpljenja slušati tek do dijela kad Crvenkapica sretne vuka. Njoj nije strašan lovac Luka, ali ga zove drugim imenima i sama smišlja svoje verzije priče. Dobro je, za sad je zapamtila da je djevojčica Crvenkapica. Ali i ilustracije nas vesele.
Moja kćer je obožavala priču o Crvenkapici i svaku večer smo iznova čitali i čitali..... i tako sve dok nije prešla na Keljugu kako ona kaže. Vuk je Puk, a Crvenkapica je Pakica. Sada istu priču čitamo sinu koji je hrabri povac koji ubije zločestog uka i spasi Pakicu i Akicu...
"moderna" verzija crvenkapice (za moje curice) ima novi detalj u dijelu kad crvenkapica pita baku zašto ima tako velike oči- to je sigurno zato, veli Lana, jer je crvenkapici mama kupila "lepršavu" suknjicu, kakvu ja imam, pa je vuk oduševljen, kao moji dečki u vrtiću kad ja dođem :)
Sortiraj odgovore
Najstariji