BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina-Miha
    09. Prosinac 2021. 10:06

Makò

Tina-Miha

Mako hvala na objašnjenju vezanom za trudove.
    Meni se ponekad stvrdne samo i bude kao kamen. Ali prođe kroz pola minute. Zasad bolove nisam imala. Više bolova sam imala u ranijim tjednima dok se to sve širilo valjda. Sad sam toliko proširena da valjda više ništa ne osjetim 😂😂
    RODILJNI DOPUST Cure, koje ste sa komplikacija prelazile na rodiljni, kakva je procedura ?
    Kažem ginu samo da mi izda doznaku s datumom početka rodiljnog,pa to onda nosim na zdravstveno ili ?
    Po mom izračunu s tih 45 dana prije termina, taman mi pada na Badnjak.. No zvat ću idući tjedan da pitam za točan datum..
    Hvala unaprijed na odg 🙂
    Lota i Pidoca kak se držite ? Imate li kakvih novosti ?

Tako je. Tvoj ginekolog ti izda jednu doznaku do Badnjaka (jos uvijek komplikacije) i drugu doznaku od 24-31.12. (Porodiljni). I to odneses na HZZO i kod svog poslodavca.
    Gin ti izračuna datum.

E baš ti puno hvala !!! ❤️❤️

Tina-Miha
    09. Prosinac 2021. 10:08

Pidoca

Hvala vam cure divne ste ❤️❤️❤️❤️❤️
    Bila je sad vizita, ostajem do sutra, još mi teče tokoliza, moram primit jos danas i sutra one inekcije za pluća, vadu mi krv i sve pretrage, nije mi curilo da sad, evo sad mi je malo jače iscurilo, pregleda će me doktorica posli pa vam javim sta je rekla, samo da izdrzi još malo, a sve mi se čini da neće još dugo to biti, rekli su kad budem kući i ako opet budem krvarila da obavezno opet dođem u bolnicu, imam tu placenta previu marginalna ali bez obzira sta se zna dijagnoza da nikad neznaš sa krvarenjem i da je zato bolje doci u bolnicu, eto sve sam vam prenila sta su mi sad rekli, javim se opet posli pregleda. 🤗

Super se držiš Pidoca 💪💪
    Sad samo tako dalje..
    Tjedne imaš, pod budnim okom si stručnjaka, i sad šta god da se dogodi, sve će biti dobro! ❤️❤️

• Kuglica
    09. Prosinac 2021. 10:14

Pozdrav, evo da vam se i ja pridružim.. 33+0 s dečkićima 💙💙.. Ovo mi je druga trudnoća (imam curicu 11mj, koja je sad u fazi prohodavanja i istraživanja). U prvoj trudnoći sam saznala da se bojim doktora 😯🤣 tj da imam sindrom bijele kute koji je rezultirao visokim tlakom i nepotrebnom hospitalizacijom 4 puta, ali dobro, sve je bilo uredu. Nažalost, strah nije nestao i dalje me prati.. Pijem metildopu i kod kuće je odličan.. Promjenila sam doktoricu i sad je sve super. :)
    Idući pregled imam u TA pa me strah da me ne ostave iako nije još puno ostalo, ušla sam u finish 🥰.
    Dečkići su se već okrenuli glavicom, pa se nadam da će sve proći brzo kao i prvi porod. 🥰🥰
    Zanima me dali i vi imate osjećaj pritiska dolje, ponekad me znaju kukovi boliti kao da se raspadam.. Svu težinu dobila sam na stomaku 6.5kg za sada.. pa me i to nekako brine da nije premalo? 

• kate1991
    09. Prosinac 2021. 10:37

Kuglica dobrodosla… ti si u finišu  kao i nas nekolicina.  Ja imam taj pritisak stalno i dr kaze da je to normalno a sto se kilaze tice to je bas individualno… ja sam npr +23 kg💪💪 (visoka164) i samo mi je sve u trbuh otislo( i malo noge) ne vidi se puno al kila ima…dok god dr kaze da je sve ok nemas razloga brinut o kilama

2017🖤
    2018🖤
    2019❤ MARIJA
    2021 💙💙 Tomislav i Petar

• kate1991
    09. Prosinac 2021. 10:39

Pidoca   drzi se jos malo.. 30 tt su sutra... nadam se da ces izdrzat kos 3-4tj... saljemo ti dobre vibre💪💪😘

2017🖤
    2018🖤
    2019❤ MARIJA
    2021 💙💙 Tomislav i Petar

Tina-Miha
    09. Prosinac 2021. 11:39

Kuglica

Pozdrav, evo da vam se i ja pridružim.. 33+0 s dečkićima 💙💙.. Ovo mi je druga trudnoća (imam curicu 11mj, koja je sad u fazi prohodavanja i istraživanja). U prvoj trudnoći sam saznala da se bojim doktora 😯🤣 tj da imam sindrom bijele kute koji je rezultirao visokim tlakom i nepotrebnom hospitalizacijom 4 puta, ali dobro, sve je bilo uredu. Nažalost, strah nije nestao i dalje me prati.. Pijem metildopu i kod kuće je odličan.. Promjenila sam doktoricu i sad je sve super. :)
    Idući pregled imam u TA pa me strah da me ne ostave iako nije još puno ostalo, ušla sam u finish 🥰.
    Dečkići su se već okrenuli glavicom, pa se nadam da će sve proći brzo kao i prvi porod. 🥰🥰
    Zanima me dali i vi imate osjećaj pritiska dolje, ponekad me znaju kukovi boliti kao da se raspadam.. Svu težinu dobila sam na stomaku 6.5kg za sada.. pa me i to nekako brine da nije premalo?

Kuglica dobrodošla u finale 😀🤭
    Pritiska i bolova nikada ne nedostaje.
    A što se kilaže tiče, kako je i Kate rekla, sve dok su bebe dobro, nije bitno koliko si dobila..
    Meni je prva trudnoća,pa se ne mogu sa ničim usporediti. Visoka sam 167cm. Prije trudnoće sam imala 59,5kg , a sad variram između 73-75kg. Mislim da to dosta ovisi i vodi u tijelu i u koje doba se važem..
    Isto mi je većina otišla u trbuh, a malo u noge u guzu. Ja zadovoljna 😀
    Nego, mene sise nisu uopće od početka bolile niti nešto previše narasle. I dan danas je tako, ništa ne bole niti bujaju. Jedino su potamnile što znam da je normalno.. 

• Palentica
    09. Prosinac 2021. 12:06

Tina-Miha

Kuglica

Kuglica dobrodošla u finale 😀🤭
    Pritiska i bolova nikada ne nedostaje.
    A što se kilaže tiče, kako je i Kate rekla, sve dok su bebe dobro, nije bitno koliko si dobila..
    Meni je prva trudnoća,pa se ne mogu sa ničim usporediti. Visoka sam 167cm. Prije trudnoće sam imala 59,5kg , a sad variram između 73-75kg. Mislim da to dosta ovisi i vodi u tijelu i u koje doba se važem..
    Isto mi je većina otišla u trbuh, a malo u noge u guzu. Ja zadovoljna 😀
    Nego, mene sise nisu uopće od početka bolile niti nešto previše narasle. I dan danas je tako, ništa ne bole niti bujaju. Jedino su potamnile što znam da je normalno..

Uff, meni je bas kontra sa sisama, bole me od prvog dana i prije pozitivnog testa i bete, bujaju i od 20.tjedna mi ide kolostrum ako stisnem dojke. Nekako sam to ocekivala jer imam dijagnosticiranu hiperprolaktinemiju vec 7 godina pa mi je bilo logicno da bi mlijeko moglo brzo doci 😅
    Uff, mene samo strah tih kila jer imam osjecaj da mi je ovako vec tesko, a imam ja jos trudnoce za guratini trenutno sam na +9kg i isto variraju kile kao i tebi Tina-Miha

Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼

• Pidoca
    09. Prosinac 2021. 12:15

Kuglica dobrodošla, da imam i ja pritisak doli pogotovo krene od popodne pa navečer, i kukovi me očajno bole po noći, tako da je to sve ob. 

Moje curice rođene u 32 tjednu
    Ema i Lara - 23.12.2021

• Pidoca
    09. Prosinac 2021. 12:16

Napravila ultrazvuk, sve u redu, zatvorena, srca kucaju, cerviks 3.4, jedna ima oko 1500 a druga oko 1300 ❤️❤️

Moje curice rođene u 32 tjednu
    Ema i Lara - 23.12.2021

SeniRemmus
    09. Prosinac 2021. 12:24

Kuglica vidim blizu smo po terminu, sretno sad svima nama do kraja 🤗
    Pidoca super za bebice 🙏🏻🙏🏻 Sad samo tako da sve dobro nastavi! 🤗

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.