Beta hcg se dupla trudnoce nema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    28. Prosinac 2017. 19:57

madi

mono1111

madi

Evo da se javim..znaci trudnoca definitivno je. Nije mi dao uputnicu za betu,vec idem vaditi krv(ne znam svoju krvnu grupu)..znaci dobila uputnicu za Kgrh,IAT,HBsAg,Anti-TP. Da li ikoja od vas moze ovo detaljnije objasniti? S obzirom da je moj.dok.na go,ovog nisam nis skuzila..radio mi je ultrazvuk i za sada je ok. Dobila sam utrogesatan vaginalete i folnu. Oprostite sta vas gnjavim,ovo mi je prva trudnoca i totalno sam nespremna..ugl.strogo mirovanje,bez odnosa itd.

Ovo su klasicne pretrage koje trebas napraviti.
    Krvnu grupu i rh faktor inace se radi u 12 tt,.ostalo izvadi sad.
    Sto se vidi u maternici?? Da li se vidi plod, otkucaji??
    Koliko si T po M i da li odgovara velicina ploda tjednima?
    Ako se T razvija onda vise nema potrebe vaditi betu, iako se ona vadi u razmaku od 48 h kako bi se vidjelo da li se pravilno dupla..ali ocito nije potrebno u tvom slucaju

Da,plod se vidi. I mjerio je nesta,ali ga nisam dobro razumjela nesto je spomenuo trticu,ako sam dobro cula..covjek je star i mumljao je,pola toga ga nisam skuzila.. otkucaje srca mi nije spomenuo..rekao mi da dodjem na pregled za 4 tj. Ali mene muci i to sto nemam nikakvih simptoma,osim malo bolnih grudi i to se ugl.u jutro budim s bolnim grudima i to je sve..nemam povracanja,vrtoglavica,hrana mi nije gadljiva..i sl.sve mi je isto. Pitam se da li je to normalno? Gdje su mi simptomi trudnoce osim izostanka menge? I primjetila sam da sve trudnice u cekaoni imaju nekakve trudnicke knjizice,ja to nemam i nije mi nitko to dao??? Ugl.zabrinuta sam🤔

Ne trebas imati posebne simptome, ni ja neke posebne nisam uopce imala, oko toga ne brini.
    Sto se tice TK, nju ces dobiti even.kasnije, neki gin.daju i oko 12 tt, ja ni nemam TK, imam isprintane nalaze, nije ti bas potrebna TK, sve je zapisano u komp...

28. Prosinac 2017. 20:03

Madi sto se tice simptoma,nemoj da te to brine. Osobno,nissm imala niti jedan jedini simptom trudnoce,osim izostanka menstruacije i sto su mi cice bile malo osjetljivije, ali apsolutno nista. I evo trebam roditi svaki dan, a ja se osjecam kao da sam mjesec dana trudna. Tako da ti to nista nema veze s tim je li sve u redu ili nije. Nemoj se zbog toga brinuti. 
    A sto se tice trudnicke, meni je moja doktorica napravila na drugom pregledu. Na prvom sam bila kad sam bila 6-2,tako da bi to bilo kao ti sad. Samo se opusti i uzivaj. Ako ne mozws, odi negdje privatno i da budes mirna. :) Drzim fige!! Sretnoo!! :D

• madi
    28. Prosinac 2017. 20:13

Hvala cure na podrsci😊 nadam se da ce sve biti ok..ako bude sta,kakvih novosti def.se javim!!

Bubi1986
    28. Prosinac 2017. 20:27

Drago mi je je da je dobro proslo!!!  Sretno!!! :)

💙D 26.01.2010.💙
    💙M 03.08.2018.💙

• Sunce22
    21. Ožujak 2018. 14:42

Lijepi pozdrav. Ako mi netko za sad može objasnit rezultat bete. Zadnja menstruacija 11.02. a beta koja je tek vađena iznosi 2002.20

Hvala !!

21. Ožujak 2018. 14:50

Sunce22

Lijepi pozdrav. Ako mi netko za sad može objasnit rezultat bete. Zadnja menstruacija 11.02. a beta koja je tek vađena iznosi 2002.20

Hvtrudnoće.Prosječna vrijednost beta HCG po tjednima trudnoće, u IU/L

3. tjedan: 5-50
    4. tjedan: 3 - 426
    5. tjedan: 19 - 7.340
    6. tjedan: 1.080 - 56.500
    7. i 8. tjedan:  7.650 - 229.000
    Od 9. do 12. tjedna:  25.700 - 288.000
    Od 13. do 16. tjedna:  13.300 - 254.000
    Od 17. do 24. tjedna:  4.060 - 165.400
    Od 25. do 40. tjedna: 3.640 - 117.000

S obzirom na široki spektar vrijednosti, dobro je predočiti vrijednosti beta HCG-a i prema danima nakon ovulacije. Tada tablica izgleda ovako:
    Prosječna vrijednost beta HCG prema broju dana nakon ovulacije
    14. dan: prosječna vrijednost 48
    15. dan: prosječna vrijednost 59
    16. dan: prosječna vrijednost 95
    17. dan: prosječna vrijednost 132
    18. dan: prosječna vrijednost 292
    19. dan: prosječna vrijednost 303
    20. dan: prosječna vrijednost 522
    21. dan: prosječna vrijednost 1061
    22. dan: prosječna vrijednost 1287
    23. dan: prosječna vrijednost 2034
    24. dan: prosječna vrijednost 2637

Moramo ovdje još jednom napomenuti da su ovo sve okvirne vrijednosti i da o njima morate svakako razgovarati s liječnikom. Uz vrijednosti ovoga proteina, važno je svakako trudnoću potvrditi ultrazvukom oko šestog tjedna trudnoće

• Draga1
    29. Ožujak 2018. 13:55

Dobar dan.Nova sam na ovom forumu i hitno trebam pomoć.13.3 sam imala FET 2 osmostanična zametka.14 dan nakon FET-a (prekjučer) beta 694.3.Savršeno! Međutim,danas 16 dan ponovila betu,kad ono 221.3.Šok!!!Nemam krvarenja,nemam bolova,apsolutno ništa.Čak mi je počela i lagana mučnina.Nadam se da je greška u laboratoriju.Moja doktorica mi je dala uputnicu da vadim betu prekosutra,onda ćemo više znati.Ima li tko slično iskustvo.

• Luce78
    10. Travanj 2018. 23:20

Ja sam radila 3 testa sva pozitivna danas vadila betu iznosi 206.4. Zadnja m 9.03.2018 ovulacija između 23 i 25.03 .da li je to uredna beta

• Micy990
    05. Srpanj 2018. 15:30

U prvoj trudnoci bhcg je bio 1.6. I to u 4 mesecu tfudnoce. Sada rafimo na bebi bila na ulttazbuku zadnja mesecnica bila 20.06.2018. Na ulzrazvuku sve uredu bez vidljive trudnoce a bhcg je sada 2.0. Kada i sta ponoviti? 

Schinin
    05. Srpanj 2018. 18:05

Milica Djukic

U prvoj trudnoci bhcg je bio 1.6. I to u 4 mesecu tfudnoce. Sada rafimo na bebi bila na ulttazbuku zadnja mesecnica bila 20.06.2018. Na ulzrazvuku sve uredu bez vidljive trudnoce a bhcg je sada 2.0. Kada i sta ponoviti?

ako ti je zadnja M bila 20.6 ond aje cudo da beta vec nesto i pokazuje, a na UZ neces vidjeti nista bar jos 2-4 tjedna.inace se kaze da se beta treba nakon 48h ponoviti jer toliko traje vrijeme duplanja, ali ti si ocigledno previse nestrpljiva i preeevise rano si tpo radila, tako da bih ti ipak preporucila da malo pricekas sa ponavljanjem bete (iako kao sto rekoh mozes ponoviti i 48h nakon prve - trebalo bi iznositi 4 ili malo vise, sto je jos uvijek jako nisko) a sllijedeci UZ negdje kad budes 7tt od prvog dana M, dakle negdje kraj 7.mj/pocetak 8.
     a sto se tice bete u prvoj t - obicno se tako kasno ne vadi, od 20 tt razina bete podje opadati, iako mi se to 1.6 cini jako nisko i za tako kasno vadjenje, to su ili bilie druge jedinice vrijednosti ili neka lab greska, jer NE postoji tako niska beta u normalnoj trudnoci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.