Bebe Proljeće 2020 🌼👶🏻🍼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sancy3
    15. Rujan 2020. 22:54

Sanja89

jagodica_bobica25

Hej hej večer curke 😍budem surra ujuteo probala isčitat sve šta ste pisale, sad sam bas umorna al bi htjela nešto podijelit s vama. Mi smo bile danas na cijepljenju i pregledu. Proslo sve super. Dobila u dvije nogice Al evo spava i nije jako nervozna. Nadam se da neće bit temp.
    Nego mi sutra tek punimo 4 mj, a pedica je meni danas rekla da ja krenem s povrćem. Al doslovno ono rekla mi da sutra krenem kuhat i to mi govori da krenem s ručkom. Ja joj kazem da sam čitala da ide prvo doručak a ona meni ma nee mama samo vi dajte rucak. Reko ok. Onda joj kažem da sam čitala da prvo uvedem tikvicu pa batat i tako malo po malo da joj uvodim nove namjeenice a ona mi govori da ne treba to tako. Citiram njene riječi :ma mama samo vi njoj sutra skuhajte jedan krumpir i mrkvicu i zgnječite vilicom i neka papa. 😐😐Malo sam ostala zatečena svime. Meni moja M ne djeluje spremno za kašice tako rano( ja sam mislila krenut tako s 4,5 ili 5 mj). Kao drugo mislim da joj sad dam krumpir zgnječen vilicom da bi mi se ugušilo dijete haha 🤣 planirala sam joj blendat baš u kašicu na početku a onda kasnije kad se navikne na hranu i papanje onda joj vilicom drepat. I rekla mi da joi navečer uz mlijeko dam rižine pahuljice prije spavanja na što sam ja iskreno isto ostala pafff. Nisam ni sama znala vise jesam ja krivo sve pokopčala a stalno čitam i tu vas što pišete i po internetu i dobila sam skroz drukciju sliku uvođenja hrane od ovoga šta je ona meni danas rekla. Tako da pregled je prošao vrlo zanimljivo 🤣 iskreno ne planiram ju poslusat i krenut sutra. Nije mi rekla da je to zato što dobiva malo na kilaži ili nešto, dapače rekla je da super dobiva na kilaži kao baš školski napreduje tako da zapravo ne vidim neki razlog zašto bi morala sutra krenuti s kašicama…. 😐🤦🏻‍♀️Zbunjena sam skroz

Nemoj forsirat ako niste spremni i niposto krenut s mrkvom i krompirom, to su preteske namjernice za pocetak, i da uvodi se jedna po jedna namjernica a ne dvije odmah…radije ju nemoj slusat npr da ti beba dobije reakciju nemozes znat jel mrkva ili krompir tako da nemoj uvodit na taj nacin…

I pri uvodenju obrok gledaj dati do podne zbog mogucnosti zakasnjele reakcije, tako za svaku novu namjernicu...

My baby
    15. Rujan 2020. 23:12

A zasto svi izbjegavate mrkvu dati? Medju prvim namirnicima? Ok kuzim da je krompir tezi ali mrkva nije ja sam mrkvu znala dodat u neku namirnicu koju sam kuhala tad.
    Jagodica ja svojim starijim kcerima iskreno nisam blendala,nego sam sve dobro izgnjecila da bude kasasto sad cu mozda nekad nesto zblendat i to vise vocno.ako dobro izgnjecis pa nece ti biti komadine u kasici.ja mislim svojoj uvest sad ovaj tjedan,nije da joj treba ima ona kila i lijepo jede no eto cisto da se upozna po okusima.

• Anita91
    15. Rujan 2020. 23:28

Super za dobar pregled i drzim fige da nebude temp.🤞.
    I meni je pedica rekla da prvo pocnemo s mrkvicom pa onda s krumpirom, ali to tipa po par zlicica samo ali je nama prva ipak bila tikvica, mrkvicu smo probali nakon par dana i ja ti njoj dobro izgnjecim vilicom tak da me ne zeza poslije s komadicima :). 
    Polako, ak niste spremni niste sta sad 

15. Rujan 2020. 23:30

Jagodice, ma opet jugoslavija. Daj kad mislis da beba bude spremna. Ja kad sam svojoj mami rekla sto bude mali jeo, odmah je pitala: a gdje su plazma keksi?
    .
    Moj brat kao novorodence nije htio nista jesti, ali nista prvih par mjeseci. Mama ga je sopala samo po noci u snu sa kravljim mlijekom,cokolinom, blendanom rizom,plazmom i sirovim jajima da ne umre, kaze da je do 6.mj probao sve sto postoji😂. I eto, ziv i zdrav. Mislim da smo svi malo previse zabrijali oko te hrane al ok, svima nam je sve novo i krecemo onako kako mislimo da je naibolje. 🤗
    .
    Mybaby, mrkva kao zatvara pa valjda zato cure izbjegavaju

• Sancy3
    15. Rujan 2020. 23:32

My baby

A zasto svi izbjegavate mrkvu dati? Medju prvim namirnicima? Ok kuzim da je krompir tezi ali mrkva nije ja sam mrkvu znala dodat u neku namirnicu koju sam kuhala tad.
    Jagodica ja svojim starijim kcerima iskreno nisam blendala,nego sam sve dobro izgnjecila da bude kasasto sad cu mozda nekad nesto zblendat i to vise vocno.ako dobro izgnjecis pa nece ti biti komadine u kasici.ja mislim svojoj uvest sad ovaj tjedan,nije da joj treba ima ona kila i lijepo jede no eto cisto da se upozna po okusima.

Mrkva zatvara iz tog razloga ne odmah kao prvu... Nek bude medu prvih 5 pa ju kombiniras ona je super u kombinaciji ali samu prvu dat radije ne, krompir ima previse skroba samim time je tezak za prvi odabir

skoljka
    15. Rujan 2020. 23:44

Super su vam te slikovnice. Vidjwla sam neku reklamu na tv za slikovnice od 3 i nesto kn, ali nisam dobro gledala pa neznam o cemu se radi, jel neka mozda upratila bolje? 
    Mamma uzivalo se danas aa, sad se mazite jogurtom 😁
    Jagodica moja pedica ima potpuno drugacije savjete, ona je mene savjetovala od 6 mj krenuti ali zato sto je malac lijepo napredovao na mm pa nema potrebe, da je bilo nekih odstupanja onda naravno ranije. 
    Ja sam krenula sa 5m10d.  Mrkva mi je bila druga namirnica u kombinaciji sa tikvicom i nismo imali nikakvih problema, svakako to prvih dana ide po par zlicica. Mog jesino banana zatvara ali kad cijelu pojede nije ni cudo.

Neka je pitala razlog zasto prije 6 m. Ja sam krenula ranije zato sto nisam mogla docekati 6 🙈😂, ali kako je neka napisala nikad manje obaveze i mira nego kad samo treba sisu izvaditi.,,al dobro sta je tu je sto se mora nije tesko. 

Malina svaka cast tvojoj mami, bome se momacki borila 👍🏻

skoljka
    15. Rujan 2020. 23:46

E da zaboravila sam. A se bjeli zubic cjelom duzinom u mesu, jel to kakav znak da ce skoro van? 

Jahanara
    15. Rujan 2020. 23:52

Jagodica moj ce za par dana 4.mj al ne planiram poceti jos sa kasicama. On meni uopce ne izgleda spreman za to. Plan mi je poceti oko njegovog 5.tog mjeseca, al vidjet cemo. 
    .
    Primjecujem da vas vecinom pedijatri savjetuju u vezi dohrane, bas me zanima hoce li nas pitati sta i reci na tu temu. Sa kceri nije nista. 
    .
    Malina ni moj brat nije nista jeo kao novorodjence. Zapravo do tri mjeseca mu je mama uspjevala ugurati mlijeko a nakon tog je zivio na fruktal sokovima. Mama i dan danas govori da je odrastao na soku. A ja sam sa 6.mj jela odojak🤭

Jahanara
    15. Rujan 2020. 23:57

skoljka

Jagodica moja pedica ima potpuno drugacije savjete, ona je mene savjetovala od 6 mj krenuti ali zato sto je malac lijepo napredovao na mm pa nema potrebe, da je bilo nekih odstupanja onda naravno ranije.

Ovo sam bas primjetila da svaki pedijatar po svom govori. 

My baby
    16. Rujan 2020. 00:01

Skoljka ako ga vidis brzo ce van.i mi smo zivjeli na svemu ko mladi mislim da je danas u svemu zivot po tablicama.ja iskreno nisam nikad kad sam krenula s kasicama jednu namirnicu davala pet dana pa onda drugu pa trecu i sta ja znan.sve sto jemogla s 4,5,6 mj sam davala.
    Jahanara mislim da nece ni moja biti bas odusevljena veci je sisoljubac od moje mladje kceri😂sisa joj je sve u zivotu😂,jos mi frendica kaze nemoj molim te pocinjat s dohranom kolika ce onda biti😂😂.nisam osoba koja prati tablice strogo no vidjet cu bas sta ce moja reci u cetvrtak.mozda cu joj tako dat samo da isproba okuse a mozda pravo krenem sa 5,5 mj.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.