Bebe Proljeće 2020 🌼👶🏻🍼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jahanara
    05. Srpanj 2020. 09:46

Daisy30

Jahanara

Jeste se svi koji su imali uspjesno rijesili soora? Mi nikako… prvo daktarin, sad rojazol i soor je jos uvijek tu.

Mi 2 tjedna mazali Rojazol i nista… jezik i dalje bijel. Pedica nam je rekla da dođemo na bris jezika koji smo onda odnijeli na analizu u lab. u Klaićevu na mikrobiolosku i bakterijsku analizu. U petak mi je na mail stigao mikrobioloski nalaz - "gljive nisu izolirane"bila sam uvjerena da je u pitanju soor (candida) kad eto… Sad cekamo rez. bakterioloske analize, da vidimo s cime zapravo imamo posla…

Vidis bas sam mislila da moze biti bijel ili zbog mlijeka ili zbog soora. Nisam znala da moze nesto trece biti u pitanju. Bas javi sto je kad dobijes nalaz.
    .
    Od danas izbacujem skroz slatko i sve sa kvascem iz prehrane na 2 tjedna pa cu vidjeti da li ce biti kakvih promjena. 

Agnees
    05. Srpanj 2020. 09:55

Jedan savjet za bebice koje ne kakaju, probajte im potaknuti probavu tako da ih nosite na način da njihova leđa prislonite na svoja prsa, a rukama ih uhvatite ispod njihov bedara (kao da sjede ili čuće na vama). Nas bebac nije kakio po 10 dana, otkad ga tako nosimo kaki svaki drugi dan.

A sto se tice jezika beba bijel je do treceg mjeseca jer bebe do tada ne proizvode slinu i jednostavno se mlijeko lakse zadrzava na jeziku, adaptirano u nesto debljem sloju jer je gusce od majcinog, ali i majcino. Glavni simptomi soora su probadajuca jaka bol u dojci, za vrijeme podoja i nakon podoja, i nervoza bebe kad treba uhvatiti dojku (ono ko da mu idete stavit koprivu u usta). Ja sam ga rijesila tako da sam skroz izbacila secer 4-5 dana, i obicnom vodom i blazinicom prolazila preko bradavica prije i posli podoja, bebacu sam jednom dnevno sterilnom gazom i prokuhanom vodom s mrvu sode bikarbone cistila jezik. Daktarin njemu u usta i sebi na bradavicu kako bi stigla...jednom dvaput dnevno...stigla bi cesce bradavice nego njemu usta.

15.05. 👶

My baby
    05. Srpanj 2020. 12:21

Mellorine ni ja ne dajem dohranu i kad imam oajecaj da su mi cice ispuhane i mislim da joj nemam potrebe davat jer ne place nikada i super se ubucila mislim da je sad negdje na sest kg idemo ubrzo na cjepivo pa cemo znati,a moguce i da je povezano s ciklusom te dane vidis nisam razmisljala o tome.

Jahanara
    05. Srpanj 2020. 20:00

Utihnula nam tema...
    .
    My baby vec na 6kg👍

mom3
    05. Srpanj 2020. 20:49

Ako kome trebaju bodiji kratkih rukava, bez rukava ili na naremenice imate u C&A one na sredini koji su inace po 29,99 sada su na snizenju po 20,99kn komad. Cijena skoro kao Pepco, a kvaliteta daleko bolja! I vecina je od organskog pamuka. Ovo vrijedi za Karlovac, ne znam je li tako posvuda.

05. Srpanj 2020. 21:24

Jahanara

Utihnula nam tema…
    .
    My baby vec na 6kg👍

Mi u srijedu pikica i vaganje, ispod 6 ne racunam!😁 kod nas kakanje nakon 4 dana, kremozno

Jahanara
    05. Srpanj 2020. 21:37

Mmammaa tnx za informaciju😘 taman sam imala plan otici u C&a ovaj tjedan. Kratkih bodija nam bas treba. Meni su njihovi bodiji odlicni, bas mekan pamuk.
    .
    Malina 👏 za kakanje! Dok nisam dobila prvo dijete nisam znala ni vjerovala da se toliko mogu veseliti kakanju😂 
    Bome ste i vi onda veliki! 

• Sancy3
    05. Srpanj 2020. 21:38

Evo mi smo se danas vagali posto nemamo pregled do 9mj,imamo 6,870 i 62cm...cini mi se skroz ok,bebice su predivne😍😍htjela sam nas pohvalit da smo nastavili niz bez plakanja i histerija druga beba skroz odahnuli smo od grcica vise ih nema,zubici su nam ono rano krenuli vec sa mj i pol i u najavi su 3 komada gore al nikako da to krene izbijati tako da smo sad u bas nekoj mirnoj fazi

05. Srpanj 2020. 21:48

Sanja, koliko ti je stara beba? Nema trakice :)

MickeyMouse
    05. Srpanj 2020. 22:08

Malina super za kakanje! 
    Nama je danas drugi dan bez kakanja, znaci sutra očekujem 😄 ali po cijele dane bas puno prdi i to smrdljivo.
    Danas joj je skroz poremećen dnevni ritam jer nismo bili doma, tako da je zaspala tek oko 21. Nadam se mirnoj noći, iako obzirom na puni mjesec nisam sigurna 😄
    Ja ju inhaliram al jadna još uvijek čujem da ima u dubini zastopano. Čak je možda i odvedem do pedijatra obzirom da je tu jednom tjedno i to sutra 🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.