Jeste se svi koji su imali uspjesno rijesili soora? Mi nikako… prvo daktarin, sad rojazol i soor je jos uvijek tu.
Mi 2 tjedna mazali Rojazol i nista… jezik i dalje bijel. Pedica nam je rekla da dođemo na bris jezika koji smo onda odnijeli na analizu u lab. u Klaićevu na mikrobiolosku i bakterijsku analizu. U petak mi je na mail stigao mikrobioloski nalaz - "gljive nisu izolirane"bila sam uvjerena da je u pitanju soor (candida) kad eto… Sad cekamo rez. bakterioloske analize, da vidimo s cime zapravo imamo posla…
Vidis bas sam mislila da moze biti bijel ili zbog mlijeka ili zbog soora. Nisam znala da moze nesto trece biti u pitanju. Bas javi sto je kad dobijes nalaz.
.
Od danas izbacujem skroz slatko i sve sa kvascem iz prehrane na 2 tjedna pa cu vidjeti da li ce biti kakvih promjena.
Jedan savjet za bebice koje ne kakaju, probajte im potaknuti probavu tako da ih nosite na način da njihova leđa prislonite na svoja prsa, a rukama ih uhvatite ispod njihov bedara (kao da sjede ili čuće na vama). Nas bebac nije kakio po 10 dana, otkad ga tako nosimo kaki svaki drugi dan.
A sto se tice jezika beba bijel je do treceg mjeseca jer bebe do tada ne proizvode slinu i jednostavno se mlijeko lakse zadrzava na jeziku, adaptirano u nesto debljem sloju jer je gusce od majcinog, ali i majcino. Glavni simptomi soora su probadajuca jaka bol u dojci, za vrijeme podoja i nakon podoja, i nervoza bebe kad treba uhvatiti dojku (ono ko da mu idete stavit koprivu u usta). Ja sam ga rijesila tako da sam skroz izbacila secer 4-5 dana, i obicnom vodom i blazinicom prolazila preko bradavica prije i posli podoja, bebacu sam jednom dnevno sterilnom gazom i prokuhanom vodom s mrvu sode bikarbone cistila jezik. Daktarin njemu u usta i sebi na bradavicu kako bi stigla...jednom dvaput dnevno...stigla bi cesce bradavice nego njemu usta.
15.05. 👶
Mellorine ni ja ne dajem dohranu i kad imam oajecaj da su mi cice ispuhane i mislim da joj nemam potrebe davat jer ne place nikada i super se ubucila mislim da je sad negdje na sest kg idemo ubrzo na cjepivo pa cemo znati,a moguce i da je povezano s ciklusom te dane vidis nisam razmisljala o tome.
Ako kome trebaju bodiji kratkih rukava, bez rukava ili na naremenice imate u C&A one na sredini koji su inace po 29,99 sada su na snizenju po 20,99kn komad. Cijena skoro kao Pepco, a kvaliteta daleko bolja! I vecina je od organskog pamuka. Ovo vrijedi za Karlovac, ne znam je li tako posvuda.
Utihnula nam tema…
.
My baby vec na 6kg👍
Mi u srijedu pikica i vaganje, ispod 6 ne racunam!😁 kod nas kakanje nakon 4 dana, kremozno
Mmammaa tnx za informaciju😘 taman sam imala plan otici u C&a ovaj tjedan. Kratkih bodija nam bas treba. Meni su njihovi bodiji odlicni, bas mekan pamuk.
.
Malina 👏 za kakanje! Dok nisam dobila prvo dijete nisam znala ni vjerovala da se toliko mogu veseliti kakanju😂
Bome ste i vi onda veliki!
Evo mi smo se danas vagali posto nemamo pregled do 9mj,imamo 6,870 i 62cm...cini mi se skroz ok,bebice su predivne😍😍htjela sam nas pohvalit da smo nastavili niz bez plakanja i histerija druga beba skroz odahnuli smo od grcica vise ih nema,zubici su nam ono rano krenuli vec sa mj i pol i u najavi su 3 komada gore al nikako da to krene izbijati tako da smo sad u bas nekoj mirnoj fazi
Malina super za kakanje!
Nama je danas drugi dan bez kakanja, znaci sutra očekujem 😄 ali po cijele dane bas puno prdi i to smrdljivo.
Danas joj je skroz poremećen dnevni ritam jer nismo bili doma, tako da je zaspala tek oko 21. Nadam se mirnoj noći, iako obzirom na puni mjesec nisam sigurna 😄
Ja ju inhaliram al jadna još uvijek čujem da ima u dubini zastopano. Čak je možda i odvedem do pedijatra obzirom da je tu jednom tjedno i to sutra 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji