Beba slabo napreduje na tezini

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • enchy86

    Broj poruka: 40

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Drage mame, novopecena sam majka mrvice od 2 mjeseca i par dana s kojom sam naisla na problem nesto slabijeg napredovanja na tezini, pa se obracam vama za savijet, misljenje i utjehu (nadam se da ne trazim previse :) ) Naime, moja djevojcica je rodjena sa 3090g i 48 cm  iz bolnice smo izasli sa 2880, s tim da je vec bilo zabiljezeno napredovanje na tezini. Na vaganju s mjesec dana smo dosli do 3600 i 51cm. Problem pocinje na vaganju s 2 mjeseca kada je imala 4150g i 55 cm, dakle dobila je samo 550 u mjesec dana. Iskljucivo je dojena beba. Pedica nas je odmah poslala na pretrage urina i krvi na koje jos nismo uspjele otici jer mi je hvatanje mokrace curici kvantna fizika. Ja sam se nekako cijelo vrijeme tjesila da to i nije tako strasno, ali tu upadaju babe s pricama kako ce mi dijete zavrsiti na infuziji i kako je stravicno mrsavo. Da je mrsava stoji jer ima duuuge i tanke rukice i nogice,ali trbuscic i glavica su okruglasti. Ima li tko slicno iskustvo ili kakav pametan savijet?

  • te_ni1001

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Nemam takvo iskustvo ali mislim da ta kilaza nije prrmala za 2mj starosti. Jedino sto je u mj dana dobila  samo pola kg,al nije ni to tako jako zabrinjavajuce kao sto zene pricaju za infuziju..
    Svakako cim prije napravi pretrage da se uvjeris da je sve uredu. Jesi li kupila onu vrecicu koju joj stavis kao pelenu i u nju se popiski? Za sat vremena imat ces mokracu..
    Kupis u ljekarnoj

  • enchy86

    Broj poruka: 40

    Prijavi adminu

    Kupila sam, ali problem je sto imam samo jednu priliku dnevno jer urin mora biti jutarnji, nakon bebina budjenja. A moja curka se popiski cim odmotam. Naravno uz ogroman osmjeh. 

  • paris

    Broj poruka: 398

    Prijavi adminu

    enchy mislim da ova kilaža nije tako katastrofalna za bebu od 2 mj. Ja imam isto mršavca - duge ruke i duge noge, isto je dojena beba - sad ima 6 mj pa smo počeli papati i ostale stvari - ali uvijek gdje god smo došli bio je šlank u odnosu na ostale bebe. Dobro je obaviti pretrage, ali najviše prati kako se bebica ponaša - ako joj se ponašanje nije promijenilo sigurno je zdrava.

    Što se tiče uzimanja urina, mali je imao eserihiju pa smo apsolvirali sve to doduše sa dečkom je lakše ali je bilo zanimljivo prvih par puta  Uglavnom ja bih ti savjetovala da ako radite i urinokulturu i ako uopće imaš takve mogućnosti da odvedeš bebu negdje gdje će joj oni ili na vrećicu ili na kateter uzeti urin - ti nalazi znaju biti dosta problematični pa jedan pokaže neke bakterije, drugi koji radiš drugi dan ne i tak. Na kraju ti svi kažu da sve ovisi kako se očisti spolovilo - kod curica je to nešto kompliciranije …

  • enchy86

    Broj poruka: 40

    Prijavi adminu

    Ma ona je zivahna i smije  se i guguce po cijele dane, zbog toga ja i nisam bila zabrinuta. Ali zato postoje svekrve… 
    Sutra cu pokusat ulovit sa casicom, jer koliko god ja nju brzo ocistila i dezinficirala, popiski se prije stavljanja vrecice, a vrecicom mi je tesko lovit.

  • paris

    Broj poruka: 398

    Prijavi adminu

    Ah da, bake i druge gospođe 

  • te_ni1001

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Da,tesko da se netko ne upetlja :-)
    Svakako probaj ulovit ujutro da odneses to i da si mirna.
    Ja sam uvjerena da je sve uredu. Od moje poznanice mali je sa 10mj imao 7kg, dok je moj sa 4 mj imao tolko,pa je sve uredu s malim. Tako da,samo pozitivno :-) i javi kako je sve proslo!

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Ja sam imala takav problem vec na prvoj kontroli, sa mjesec dana. Mali je dobio samo 600g. Pedi je rekao kao da nije strasno, ali ipak je navodno mali bio gladan. Prvo sam more suza isplakala, ali onda sam se sabrala i shvatila da bih valjda ja kao majka prva primjetila da je dijete gladno. Nismo morali raditi krvnu sliku ni nista, vec doci na kontrolu tezine za 10 dana. Ja sam fino nastavila forsat cicu i za 10 dana malac je super napredovao, bez kapi AD, iako je pedijatar govorio da mu moram dati AD. Sto se tice hvatanja urina, ja imam deckica, pa je to malo lakse i prvi put sam mu morala uzet urin tek nedavno. Ja sam svog probudila ranije nego obicno, i dok je jos bio u polusnu oprala ga i prikeljila vrecicu. Dala sam mu piti, odvela ga u kupaonu i pustila vodu da tece i za par minuta se popiskio. Ali kazem moj je bio vec prosao godinu dana, pa sam mu mogla dati piti. Ugl. pokusaj uhvatiti urin pa obavite pretrage, vjerujem da ce sve bit ok! Neka djeca jednostavno imaju drugaciji tempo dobivanja na tezini. Sretno!

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Sve kaj je prirast na težini više od pol kg je ok, možda je sad ovo vrijeme mučilo bebačicu pa je malo manje papala, al niš ne brini, dalje joj daj cicu i sve bu ok. Nemoj forsirat sad AD ako ljepo cica.
    I ja sam htjela reć da joj stavi vrećicu prije nego kaj se probudi :) Proudmomy je sve ljepo objasnila :D

  • enchy86

    Broj poruka: 40

    Prijavi adminu

    E, bilo bi lijepo da mogu staviti dok je u polusnu, ali moja malena se probudi i kad ju pokrivam. Zanimljivo, mogu pored nje usisavat, miksat, fenirat se i sl. i nece se probudit, ali ako ju taknem, budna je odmah. Nesto malo smo uspjeli uhvatit jutros na casicu i to je na mikrobioloskoj analizi, sutra hvatamo za kemijsku.
    Iskreno, mislim da je problem u tome sto gospodicna ne zeli vuci kad je cika napola prazna, pa ne dobiva kaloricnije mlijeko. Ako vidi da ne ide cim ju stavim, nego mora malo povuci, dere se dok ju ne prebacim na puniju.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.