beba je krupna

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Andreja7

    Broj poruka: 33

    Prijavi adminu

    pozdrav drage mame. danas sam bila kod doktora i jako sam zabrinuta,trudna sam 28 tjedana i 4 dana a beba je teška 1700 grama. kaže doktor da je malo krupnija ali da je sve u granicama normale ali ja se jaaako brinem pa me šalje na vađenje krvi i da se vidi da li imam problema sa šećerom. preplašena sam pa drage mame pomagajte???????

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Tia


    pozdrav drage mame. danas sam bila kod doktora i jako sam zabrinuta,trudna sam 28 tjedana i 4 dana a beba je teška 1700 grama. kaže doktor da je malo krupnija ali da je sve u granicama normale ali ja se jaaako brinem pa me šalje na vađenje krvi i da se vidi da li imam problema sa šećerom. preplašena sam pa drage mame pomagajte???????

    Ako liječnik kaže da je to još uvijek u granicama normale, vjerujem da nemaš razloga za brigu. U 29. tjednu bi bebica trebala biti oko 1200grama, pa prema tome tvoja i je malo veća. Ne znam je li te ranije slao na provjeru šećera (OGTT)? Vjerujem da nemaš razloga za brigu i da tvoja bebica samo brzo napreduje i fino raste 

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar Lida2

    Lida2

    Broj poruka: 324

    Prijavi adminu

    Ja sam sad 31tt i beban je 1700gr i to je u granicama normale. Za 28tt je malo puno nazalost. Mozda je stvarno secer u pitanju. Ja ga u ovoj trudnoci imam iako je cijelo vrijeme normalan al se bockam jednom mjesecno za kontrolu. I moja je gin napravila dramu i poslala me u bolnicu na uzv jer je uvjerena da je ipak secer u pitanju kaj se ispostavilo da nije u pravu.
    Ne brini se prije vremena. Jesi dobila puno kila do sada'?
    Provjeri prvo secer, ako to nije idi u bolnicu na pregled pa ces vidjeti kaj je i zakaj.
    Uostalom….mozda samo nosis vecu bebu od prosjeka

  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Tla ja sam u zadnje dve trudnoce imala problema sa secerom ali imala sam male bebe jedan je na porodu imao 3150 a drugi 2770 zelim ti rec da ne mora nuzno znacit da ako je beba velika da ti moras odmah imat veliki secer.A evo me sad u trecoj trudnoci od secera nemam ni s hvala Bogu nije me cak ni slala na onu glukozu.A zadnja dva mj sam lezala sa drugim u bolnici radi visokog secera i samnom jedna cura i njoj su mislili da ima velik secer jer je imala krupnu bebu ali ispostavilo se da nema ona secer naa kraju ja sa velikim secerom rodila malog od 2 770 a ona nije imala secer rodila malog od 5 150,tako nemoj puno brinut napravi pretrage pa ces bit na miru.

  • Avatar Hubertica

    Hubertica

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Moja beba je sa 29+2 teska 1600g, i isto kazu da je malo veca, i da neka ne racunam da ce po rodenju biti ispod 3500g, ali da to nije nista zabrinjavajuce… OGTT sam radila i sve je super, nisam se pretjerano udebljala tako da nemoj brinuti… ma danas se ionako bebe nekako radaju vece… inace i prvi bebac mi je u istom tjednu 29+2 imao 1500g kad su mi isto skrenuli paznju da je mali buco ali nisu radili nikakvu frku oko toga i roden je sa 3950, ali je i prenesen 13 dana

  • Andreja7

    Broj poruka: 33

    Prijavi adminu

    danas sam radila ogtt i sve je uredu,nema šećera tako da sam malo mirnija ali opet nije mi svejedno jer mi to zvuči stvarno puno za ovaj tjedan trudnoće. tješim se da možda nije dobro izračunao jer ovdje doktori u Vt su katastrofa. udebljala sam se 12 kila do sada,a jedem stvarno malo,iskreno manje nego kad nisam bila trudna. neznam što da radim da bi se prestala brinuti.

  • Avatar sara85

    sara85

    Broj poruka: 21

    Prijavi adminu

    Moja beba je u pred kraj trudnoce na svakom ultrazvucnom pregledu uvijek bila veca za 2 tjedna od prosjeka i na kraju se rodila sa 4680 grama. Ogtt je bio uredu.

    Sara

  • Avatar Boba10

    Boba10

    Broj poruka: 154

    Prijavi adminu

    Nemoj odviše brinuti ako je sve Ok.  Moja beba je prije 4 tjedna (  29+4 ) bila 1480 g, a danas smo 33 + 4 i ima 2500 g.u meduvremenu sam radila OGTT i sve je OK, kaže doktor da joj je dobro unutra i sve 5. Moja frendica je izrazito niska i sitna, a rodila je dvoje djece preko 4 kg. Nitko nije vjerovao da tako mala žena može roditi tako veliku djecu pa su je mučili raznoraznim,pretragama, na kraju je bilo sve Ok,djeca prekrasna i zdrava- i velika na oca 

    Boba

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Dogodi se ponekad da njihove procjene nisu točne, tako da ne mora značiti ništa loše. Moj bebo je u 29+3 imao 1700 grama, a u 32 tjednu 1900 grama. Isto je pred kraj bio kao veći za 2 tjedna. Rodio se u 36+5 sa 3320 grama. To meni baš i nije nešto veliko, ali tako je dr. rekao.

  • Avatar beag

    beag

    Broj poruka: 988

    Prijavi adminu

    ja sam sad 31+2, po uzv danas 32+3 i beban 1980g, kaze dr.velika beba, debeljuskasti obrazi…
    misli da je zbog secera, koji je 5,5 i moram ponovno na OGTT… najprije sam se uplasila, ali sad kad sam procitala iskustva drugih, pricala s frendicama, svekrvom koja je med.sestra i svi kazu da je to sve ok i u normali… pa nadam se da je tako!!!!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.