AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leona89
    31. Svibanj 2024. 17:57

Saznala sam u međuvremenu da ne ide na recept. Jelena mi naravno nije poslala recept niti rekla jel koristim i vaginalno i injekcije kad ih nabavim ili samo injekcije? I do kojeg tjedna ću se morati pikati? Lola znaš ti možda?

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Leona89
    31. Svibanj 2024. 18:41

Donna, Lucy hvala vam♥️😍😘🎉☺️
    MaricaZna dobrodošla. Žao mi je zbog dijagnoze, ovdje ćeš dobiti odgovore na sva pitanja koja te muče. Mi smo bili kod dr.H na Rebru, neuspješno nažalost i istina je da je komplicirano zbog prebacivanja materijala u drugu kliniku. O Citu će ti više reći Lucy, ona je tamo imala uspjeh i sad ima mirišljavo klupko kraj sebe zahvaljujući njima.☺️♥️ O Istanbulu će ti najbolje reći Bopsich, ona je imala uspjeh kod njih i ima dva mirišljavca kraj sebe zahvaljujući njima ♥️☺️ Puno sreće vam želim od ♥️🍀🤞🏻

Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Lola1
    31. Svibanj 2024. 20:22

Leona89

Saznala sam u međuvremenu da ne ide na recept. Jelena mi naravno nije poslala recept niti rekla jel koristim i vaginalno i injekcije kad ih nabavim ili samo injekcije? I do kojeg tjedna ću se morati pikati? Lolaznaš ti možda?

Draga ide ti bijeli recept od tvog gina ili nek ti oni posalju hitno .. ne zelim te plasiti ali poduzmi cim prije nesto, ja sam bila budala
    Sta si nisam povecala na svoju ruku i inekcije i utrogestan.
    Ne ukidas vaginalete nego sve skupa
    Uzimas. Odakle si ti? Da si mi blizu dala bi ti imam 4 bocice jos progesterona dok se ne snadjes

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lola1
    31. Svibanj 2024. 20:25

*prolutexa. Ili nazovi neku ljekarnu ako imaju na stanju nek ti prodaju objasni i reci da ces recept naknadno donijeti. Filipovic ljekarne znaju imat na stanju, oprosti zaboravila sam stvarno od kud si :/ 
    Sorry cure malo sam se makla , cestitam
    Svima na lijepim vijestimaaaaa 🥰🥰🥰🥰

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lola1
    31. Svibanj 2024. 20:28

A do kojeg tjedna.. ne zmam
    Ali pretpostavljam do 12tt jer tada tijelo preuzima i proizvodi dovoljno koliko znam

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Lucy08
    31. Svibanj 2024. 20:36

MaricaZna

Pozdrav! Nova sam na forumi. Partner je prije nekoliko mjeseci dobio dijagnozu azoospermije, neopstruktivne.Obavio je pretrage, kariotip i mikrodelecije su regularne, tako da nije genetika. Hormoni su mu loši i vjerojatno uzrok. Do većine informacija smo došli preko ovog i još nekih foruma.U Zagrebu jedan doktor (dr.Hauptman) radi MicroTese na Rebru, lista cekanja je cca 6mj, on smrzne ako išta nađe i mi onda moramo u nekoj klinici po izboru raditi stimulaciju nakon što tražimo iz njihove banke uzoraka transfer, jer je njihova klinika zatvorena zbog obnove, tako nam je rekao prošli tjedan. To nam se sve čini komplicirano, i taj doktor je partneru dao jako male šanse da išta nađe.Također postoji u Splitu privatna klinika koja radi microTese i MPO ali su komentari za nju dosta suprotni (i loši i dobri).Preko foruma smo došli do imena dr.Tansela i dr.Emrea u Istanbulu. Poslali smo im informativni mail, obojici, i oni bi partneru obojica dali hormonsku terapiju,što doktor u Zg ne bi (tako je izricito rekao) i dosta vece šanse za pronalazak sperme.Zanima me je li itko ovdje išao kod nekog od ta dva doktora, koja je procedura,mora li partner prvo sam na pregled, pa tek kasnije idemo zajedno, i najviše kakvi su vam dojmovi za obojicu?Odlučili smo da idemo u Istanbul sigurno, ali moramo odlučiti gdje.Hvala

Dobro nam došla! Mi imamo odlicno iskustvo iz Cita i predivnog djecaka.  Cure koje su bile u Istanbulu ce ti vise znat rec. Moj savjet bi vam bio da suprug ode na pregled kod dr Radovnikovic u Cita da mu napravi ultrazvuk testisa jer ga ne spominjes da je radio i da cujete njeno misljenje  pa onda odlucite da li da ipak idete u Istanbul. Azoospermija moze bit i akutno stanje koje se da popravit, moze bit opstruktivna, moze se popravit spermiogram i operacijom varikokele ako je to uzrok... na osnovu cega je dijagnoza  neopstruktivna azo? Ovdje je bilo svakakvih slucajeva...

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lucy08
    31. Svibanj 2024. 20:45

Leona89

Cure došao mi je nalaz progesterona 32,45 nmol/l. Slala sam nalaz u Prag i kaže Jelena da je graničan i da moram uzimati Progesteron 3 puta dnevno umjesto 2 puta dok ne nabavim injekcije. Kaže ili Progesteron depo koji se uzima jednom svaka tri dana ili Prolutex svaki dan. Jel to ide na recept?

Kad si ti vadila taj progesteron? Ja sam Utrogestan uzimala 3x200mg vaginalno i pila Duphastone 3x1. 
    Napravi se luda i ajde na hitni ginekoloski ako nemozes rijesit Prolutex, tamo im placi i kukaj, slomij ih s emocijama i svojom teskom pricom, kojom teskom mukom si dosla do ove trudnoce da ti naprave sve sta mogu da ne dobijes spontani. Nemoj da ti bude neugodno, bas te briga sta ce ko rec!

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• verujem
    31. Svibanj 2024. 20:45

Zdravo Marice, žao mi je što ste se našli u toj situaciji, ali dobro je da si pronašla forume, jer možeš pročitati dosta iskustva iz prve ruke. Mi smo bili u Istanbulu, kod Emrea.Otišli smo prvi put u februaru, prvo će vam tražiti da i tamo na njihovoj klinici odradite spermogram, kod mog supruga su našli spermatozoide i u spermi, prilično malo, tipa 6-7 pokretnih, ali dovoljno da nam ulije nadu. Tada je Emre dao injekcije Ovitrelle, zbog niskog testosterona, ukupno 4 je primio, jednu nedeljno. Nakon toga mu testosteron jeste skočio, ali u spermi je pronadjano otprilike isto spermatozoida. Naoomenula bih da kod nas nisu u soermi pronalazili ništa i Emre tvrdi da oni imaju bolju opremu, zato uspevaju da pronadju spermatozoide i u spermi. Suprug je, doduše, ovde kod nas spermograme radio samo u običnim laboratorijama, nismo išli na klinike za VTO. Nakon završene terapije Ovitrelle, ponovo smo otišli u Istanbul, gde je meni započeta stimulacija i kako se već na UZ videlo da ću imati dosta jajnih ćelija, rečeno nam je da ukoliko ne bude dovoljno spermatozoida iz sperme za sve moje jajne ćelije, da će ipak odraditi MicroTese. Tako je i bilo na kraju, ja sam imala 31 jajnu ćeliju, tako da nije bilo dovoljno spermatozoida i odmah su pripremili supruga za MicroTese. Pronašli su dosta spermatozoida, deo su iskoristili da odmah spoje sa jajnim ćelijama i zamrzli su nam još 3 slamčice spermatozoida. Zbog tako velikog broja janih ćelija, nisu nam hteli odmah raditi transfer, već smo se mi vratili kući i nakon 5 dana su nam javili koloko embriona imamo. Sada smo ponovo bili u maju i sada odbrojavamo do bete 😊

• verujem
    31. Svibanj 2024. 20:46

Ono što bih ti naglasila, da ako idete u Istsnbul, ceo postupak morate tamo obaviti, Turci ne dozvoljavaju prenos materijala.Cene sam već pisala, ali ispisaću ti ponovo da bi znala okvirno:MicroTese - 2000eStimulacija, aspiracija, spajanje - 3000eEmbriotransfer - 300eZamrzavanje embriona - 500eZamrzavanje spermatozoida - 500eLekovi za stimulaciju - nama su rekli do 1000e, ali nas je na kraju izašlo oko 400-500e.Spermogram - 50eMi smo doktprom zadovoljni, suprug se nakon operacije dobro osećao, nije imao bolove, mogli smo da se vratimo kući dva dana nakon aspiracije i MicroTese. Ja sam takodje zadovoljna i ginekologom, vrlo su pristupačni, odgovoriće na sva vaša pitanja, ono što se normalno i očekuje od doktora, ali mi živimo u takvoj sredini gde doktpri nisu baš takvi, pa me to dodatno odupevi 😅Nama je Emre davao 50% šansi, jer nije mogao da shvati šta je uzrok azoo kod mog supruga. Odnosno, uzrok azoo su mali testisi, ali nije mogao da otkrije šta je uzrok malih testisa, jer se to verovatno desilo u detinjstvu.  Ukoliko imaš još pitanjs, rado ću odgovoriti 😊

Leona89
    31. Svibanj 2024. 20:49

Lola draga hvala ti na odgovoru. Zakasnila sam, jer naravno pametna Jelena se ne zna snaći pa odmah poslati recept, slala sam ginekologici jel ide na recept pa mi je rekla da nejde, nisam se sjetila pitati za bijeli recept. Probat će mi sutra Jelena nabaviti recept, moram ju zvati sutra. Bez brige zvala sam maloprije ljekarnu, dat će mi Prolutex bez recepta, neka ga naknadno pošaljem ili donesem kad ću dolaziti po drugu kutiju. Vidjet ću s curama sa potpomognute jel mi se više isplati potegnuti do Mađarske po to. U Filipoviću je kutija sa 7 ampula za keš 68.54€.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.